Maseyferguson21

Swieci się kontrolka ciśnienia oleju

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Witam nie dawno zacząłem likwidować obejścia sterownika w moim mf. Po zlikwidowaniu wszystkich obejść zauważyłem ze nic nie działa i nadal po naciśnięciu sprzęgła pali się kontrolka ciśnienia oleju( dodam ze nie dawno wymieniłem pompę) przy odpalonym ciągniku. Oprócz tego nie działa obrotomierz (dokładniej czasami się włączy ale rzadko) Sterownik mam nowy wszystkie kable podpiąłem tak jak na instrukcji napraw było pokazane. Nie mam już pojęcia dlaczego tak sie dzieje bardzo proszę o szybka pomoc.

Edytowano przez Maseyferguson21

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

hubertb    1794

Czujnik próbowałeś mostkować? Problem obrotomierza związany jest z układem ładowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)
40 minut temu, hubertb napisał:

Czujnik próbowałeś mostkować? Problem obrotomierza związany jest z układem ładowania.

A jak się mostkuje czujnik. Bo ona ma tylko 1 pin ?

Edytowano przez Maseyferguson21

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    1794

Jeśli ma jeden pin to sprawdź czy multimetrem czy czujnik ma bez ciśnienia zwarcie do masy czy jednak go brak. Od tego trzeba zacząć. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)
13 minut temu, hubertb napisał:

Jeśli ma jeden pin to sprawdź czy multimetrem czy czujnik ma bez ciśnienia zwarcie do masy czy jednak go brak. Od tego trzeba zacząć. 

Nie ma zwarcia do masy. Zauważyłem też że na kablu pod ten czujnik nie ma prądu nie wiem czy tak powinno być.

Edytowano przez Maseyferguson21

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek3773    224

Przyłóz ten przewód do masy .jak zgaśnie kontrolka to zn czujnik walnięty .ew nie ma ciśnienia w układzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, jacek3773 napisał:

Przyłóz ten przewód do masy .jak zgaśnie kontrolka to zn czujnik walnięty .ew nie ma ciśnienia w układzie

Przyłożyłem i nadal jak nacisnę sprzęgło się swieci 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    1794

Tam nie powinno być czasem dodatkowego opornika 55ohm ? Coś mi tak świta. Masz jakiś schemat może do dyspozycji ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 minut temu, hubertb napisał:

Tam nie powinno być czasem dodatkowego opornika 55ohm ? Coś mi tak świta. Masz jakiś schemat może do dyspozycji ? 

Mam taki ale opornik jest przy innym czujniku ten niczego nie ma chyba

73D8D272-EC0F-48CD-9A4C-5BA61AC113C4.jpeg

A czy gdyby deska rozdzielcza była uszkodzona mogło by się tak dziać ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    1794

Pomogę ale musze znaleźć lepszą wersje schematu z tego nie odczytam, zdjęcie jest zbyt słabe. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
13 minut temu, hubertb napisał:

Pomogę ale musze znaleźć lepszą wersje schematu z tego nie odczytam, zdjęcie jest zbyt słabe. 

Jeżeli to pomoże mogę wysłać jeszcze pare schematów i chyba opisy tych rzeczy na schematach tylko ze mam to po niemiecku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    1794

Ważne żeby nie był po japońsku i już będzie super. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    1794

Na tym schemacie nie ma czujnika na jeden pin. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kukiteam1    3

U mnie było podobnie i winny był opornik przed czujnikiem . Wymieniłem na nowy i teraz działa wszystko .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    1794

Na początek powiedz który czujnik uznajesz za ten od ciśnienia oleju. Podaj numer na schemacie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
16 minut temu, hubertb napisał:

Na początek powiedz który czujnik uznajesz za ten od ciśnienia oleju. Podaj numer na schemacie. 

A dobra sorry na zły czujnik patrzyłem. Na tym 2 pinowym jest opornik ale rozlutowany nie da się go na miejsce wlutować. Mam opornik 68 oporności będzie dobry?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    1794

Będzie, przynajmniej wykonamy jakaś próbę. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
14 minut temu, hubertb napisał:

Będzie, przynajmniej wykonamy jakaś próbę. 

Opornik wymieniony niestety nadal po naciśnięciu sprzęgła swieci się kontrolka 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertb    1794

Sprawdź sam czujnik powinien zmieniać stan (teraz ma być otwarty, zwiera się po zapaleniu silnika), jeśli nie będzie reakcji wykręć go i sprawdź manometrem czy jest te 17 bar. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 minut temu, hubertb napisał:

Sprawdź sam czujnik powinien zmieniać stan (teraz ma być otwarty, zwiera się po zapaleniu silnika), jeśli nie będzie reakcji wykręć go i sprawdź manometrem czy jest te 17 bar. 

A dokładniej co mam zrobić sprawdzić jego oporność przed i po odpaleniu ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez flackmistrz
      Witam ma ktoś przetlumaczona tabele regulacji? Na jakich dolnych sitach kosicie zboża chodzi o rozmiar

    • Przez kampio
      Szukam oczywiście odpłatnie instrukcji obsługi, książki napraw Massey-Ferguson 8690 z 2011r. Prosze pisac na maila: aga.kamil@vp.pl
      Potrzebuję wyjaśnień kodów błędów E520240, E 520245
    • Przez Rolnikv2
      Witam mam bardzo duży problem ponieważ zacząłem zdejmować zwrotnice ale przy wyciąganiu kołka urwała mi się śruba w środku i co z tym zrobić .a muszę ją zdjąć ponieważ leci olej z obydwóch simeringów dodam że śruba była utwardzana 8.8 a nie idzie jej wykręcić wykretakiem 
    • Przez Roxer
      Dzień dobry, mam prośbę o identyfikację tego orbitrola w kombajnie zbożowym MF 30. Z kolumny kierowniczej bardzo mocno cieknie olej (górą), choć z działaniem wspomagania wszystko w porządku.  Z orbitrolami nie miałem jeszcze do czynienia, a ten dość nietypowej produkcji - z Jugosławii. W internecie o nim żadnych informacji, czy ktoś wie czy będę mógł go wymienić Danfossem który mam i mi zalega, czy po budowie zewnętrznej/zdjęciu da się stwierdzić czy ten zamontowany-Lifam też jest "normalnie otwarty"?
       


    • Przez Claus
      Firma w której pracuję zakupiła kombajn MF Cerea 7278.
      1) Pytanie do użytkowników kombajnów serii Cerea: jaka jest ich rzeczywista wydajność (pszenica/kukurydza/słonecznik)?
      2) Wymieniłem filtry powietrza silnika, ale w układzie Datavision błąd filtra powietrza pozostał. Po włączeniu zapłonu, po 10 sekundach Datavision zaczyna emitować sygnały dźwiękowe, a ekran przełącza się na stronę, na której znajduje się filtr powietrza.
      Jak rozwiązać ten problem? Żeby system widział, że zmieniłem filtr.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj