-
Podobna zawartość
-
Przez Karciu
Witam Forumowiczów,
mam mały problem - od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu pługa 5cio skibowego zagonowego, ciężkiego.
Niestety, po wielu próbach ustawień - nie zakrywa dobrze resztek, szczególnie jeżeli jest poplon (ścinacze nic nie dają) + znać każdą skibę - mowa tu o ziemiach lekkich, piaszczystych - na rędzinie jest lepiej, ale też nie ma rewelacji.
Zastanawiam się czy dopasowanie innych odkładnic by coś zmieniło...
- jeżeli tak to na jakie? - dajcie proszę znać co o tym myślicie - może mieliście podobny problem i udało się wam to naprawić.
Z góry dzięki za każdy komentarz i uwagę
-
Przez Karciu
Czołem forumowicze!
Poszukuje pługa zagonowego, 4 lub 5 skibowego (może być 3+1 lub 4+1), przystępnego cenowo
odkładnia: 35 (dla 5 skibowego) 40-45 (dla 4 skibowego) opcje dodatkowe Regulowana szerokość orki najlepiej "Zachodnie", nie Grudziądz itd. Szukam pługa głównie na ziemie lekkie, piaszczyste - dodatkowo mam klika pól rędziny do zaorania.
Najlepiej okolice Przedborza (woj. łódzkie, pow. radomszczański) + 100/120 kilometrów
Jeżeli macie konkretne oferty - możecie pisać na PRIV.
Dzięki!
-
Przez yoma
Witam chciałbym się doradzić, posiadam pługi Lemken Opal 110 x 3+1 ze ścinaczami ale niestety po kukurydzy przydałby się przedpłużki kukurydziane. Znalazłem na jednych z aukcji przedpłużki tylko z racji odległości tylko przesyłka wchodzi w grę może ktoś ma takie pługi i stwierdzi czy będą pasować pod mój model, podsyłam zdjęcie pługa oraz zdjęcie przedpłużków. z Góry dziękuje podpowiedzi.
-
Przez Lukas85
Koledzy mam problem z obrotem pługa 4 skibowego Huard 470. Chodzi o taki pług jak na filmiku poniżej (filmik nie jest mój):
Pług posiada dodatkowy siłownik ktory blokuje go przy obróceniu. Problem polega na tym ze podczas obracania pługa juz przy zakonczeniu obrotu przez moment bardzo mocno szarpnie ciagnikiem. Plug posiada siłownik główny chyba z kostką bo obrót następuje przyciskajac dzwignie hydrauliki zawsze w ta sama strone. Z siłownika wychodza dwa dodatkowe przewody które wchodzą do siłownika zabezpieczenia. W praktyce wyglada to tak że podczas obrotu jak nacisne dzwignie hydrauliki chowany jest silownik blokady, plug sie obraca nastepnie silownik zabezpieczajacy zamyka zamek obrotu. Wlasnie pod koniec czuc bardzo mocne szarpniecie ciagnikiem czego nie zauwazylem na filmiku. Poczatkowo plug bardzo szybko sie obracał wiec na jednym z przewodow hydraulicznych z zasilania dałem kryce z otworem 1.5mm. Pług obraca sie wolniej i płynnie ale na koncu czuc dalej uderzenie.
Moze ktos wie co to moze byc?
-