Paweł0411

Claas Dominator 88/98 hydsostat

Polecane posty

Paweł0411    0

Witam wszystkich, jest to pierwszy mój post tutaj i bardzo bym prosił o pomoc. Mianowicie chcę zmienić swój kombajn ( posiadam Claas Dominator 96 ze skrzynią manualną) na nowszy model np Dominatora 98 lub 88. Większość z tych maszyn jest już na hydrostacie. Wszystko fajnie się spisuje podobno i lepiej się pracuje na hydrostacie tylko u mnie jest mały problem bo jestem osobą po wypadku w której straciłem prawą rękę. Tutaj jest teraz moje pytanie czy idzie jakoś coś pokombinować by np zrobić sterowanie jazdą kombajnem np nogą? Bo podejrzewam że jazda takim kombajnem z hydrostatem lewą ręką i kierowanie będzie bardzo kłopotliwe. Proszę o jakieś porady lub ewentualnie jakieś pomysły. Z góry dziękuję za pomoc.

akmaly    648

Sama jazda to żaden problem, musisz sobie tylko dorobić pedał i cięgno (zobacz np. jak to zrobione w traktorkach do koszenia trawy np. stiga park ), gorzej z przyciskami z joysticka - tu musiałbyś poszukać kogoś ogarniętego aby przeniósł Ci to na kierownicę lub w jej okolice. Wszystko do zrobienia 

• Thanks 1

Paweł0411    0
33 minuty temu, akmaly napisał:

Sama jazda to żaden problem, musisz sobie tylko dorobić pedał i cięgno (zobacz np. jak to zrobione w traktorkach do koszenia trawy np. stiga park ), gorzej z przyciskami z joysticka - tu musiałbyś poszukać kogoś ogarniętego aby przeniósł Ci to na kierownicę lub w jej okolice. Wszystko do zrobienia 

A mógłbyś np podesłać jakieś zdjęcia czy coś? Byłbym wdzięczny

Wiadomość z agroFakt.pl

Paweł0411    0

Tak myślę by coś do rączki z joystickiem dorobić by była na dole stopka pod nogę, ale nie wiem czy dobrze myślę

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez wiesio90
      Witam wyskoczył mi komunikat taki. W instrukcji nie mogę odnaleźć co to może być ? 

• Przez krzycho2607
      witam panowie posiadam classa celtis 456 mam pewien problem z tym ciagnikiem gdy ciagnik sie dobrze rozgrzeje przestaje jechac poprostu nie chce jechać ciagnik nawet jak sie go zapali ponownie ciagnik nie jedzie i na desce rozdzielczej zapala sie kontrolka taki (piorun) jakby jakies niebezpieczenstwo.Prosze moze ktos mial z takm czyms do czynienia.Jak ciągnik jest rozgrzany do skrzyni biegów nie mozna sie dotknąc,tak jest rozgrzana.Moze to wina oleju w skrzyni,ze nie ma odpowiednich parametrów... no niewiem juz sam co to moze byc ruszanie dzwignia od zmiany biegów nic  nie daje rewersem nic nie daje juz sam niewiem co sie dzieje.A moze to te sprzegło cos nie rozłacza które jest w dzwigni zmiany biegów lub cos w tym stylu no niewiem juz sam pomózcie pozdrawiam
    • Przez SokolLS
      Coś jest nie tak. Wałek włączę, pojeżdżę z pół godziny i wyrzuca błąd i sie wyłącza a potem nie można go włączyć. Zgadze ciągnik pokombinuje wajcha od zmiany obrotów walka i dopiero sie włączy i po 30 sekundach wyłączy. Co jest nie tak? Ma ktoś książkę z błędami?
    • Przez marcin2645
      witam czy ktoś mógłby mi pomóc
      axion 840 gaśnie czasami i przy próbie odpalenia kręci i  kopci mocno  na czarno, wydobywający się dźwięk taki brzęk przy pompie paliwa wysokiego ciśnienia.  Po zresetowaniu nie ma tego dźwięku i odpala normalnie aż do następnego zgaśnięcia

prosiłbym o pomoc
    • Przez swr
      Panowie/Panie ile taki nowoczesny silnik Claasa wytrzymuje jak ma 51KM/1litr pojemności silnika. Ktoś ma już doświadczenie i zrobione z 8-10 tyś mth na takim silniku?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj