-
Podobna zawartość
-
Przez tracker
Przy wymianie oleju silnikowego w c-360 znalazłem na magnesie korka spustowego połamaną 1 zawleczkę, opiłków było mało, znalazłem jedną kilku mm grudkę metalu. Z tego co wiem to na śrubach korbowodowych są takie zabezpieczenia. Rozmawiałem z mechanikiem to mówił że nic się nie stanie jeździć, ja mam wątpliwości bo jak się śruba odkręci to może być nieciekawie ... w książce napraw znalazłem że moment dokręcenia tych śrub to ok 80 - 90 Nm.
-
Przez Madmax73
Dzień dobry.
Przeglądałem forum ale dalej nie wiem co może być w mojej 40 nie tak.
Kilkanaście lat chodziła ładnie na 4ha pola, kilka lat temu wymieniony zestaw naprawczy, tuleje ,tloki. Tej wiosny, zagrzała się w kultywatorze, zjechałem do domu nim stanęła.
Szukałem usterki, nie było nic widać , tuleje jak nówki, uszcypod głowicą też.Jedynie panewki były zurzyte , niestety wał już po 5 szlifie więc tylko panewki wymieniłem. Głowice dałem do regeneracji, nowe uszczelki, nowa miedziana chłodnica, nowy płyn, nowy olej. Smarowanie jest ale ciśnienia brak, nic nie dają podkładki pod sprężyną a olej z otworu czujnika oleju strzyka na metr.
Smarowanie na głowicach jest.
Dziś na próbę w talerzowce po pół godzinie pracy na 3 biegu lekki gaz znowu to samo zaczęła się grzać, później dym z pod korka wlewu oleju.
Zjechałem do domu wszystko wrzawę, woda , olej ,silnik aż syczalo jak po głowicy poleciało trochę płynu chłodzącego.
Czy to może być przyczyną braku ciśnienia oleju? , wał do wymiany?
Pompa wody dobrze tłoczy, termostat wyjąłem szukając przyczyny.
Silnik pali na dotyk
Za wszystkie sugestie z góry dziękuję
-
Przez szczupak23
Witam koleżanki i kolegów. :angry:
Pisze tutaj pierwszy raz ale często odwiedzałem forum i spodobało mi się.
Mam prośbe do was proszę o polecenie mi pożądnego warsztatu gdzie moge naprawic pompę wtryskową w moim dziadku C-360
Miejsce dowole w całym kraju ponieważ sąsiad ma firme transportową.Poprostu sprawdzone miejsce gdzie naprawialiście swoje i niemieliście problemu z odpalaniem i poźniejszą eksploatacją ciągnika.
Mieszkam w łodzkim niedaleko Radomska ale u nas niema nic pożadnego sami cfaniacy co po naprawie ciągnik chodzi gożej niz przed.
Z góry pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
-
Przez jktuning
Witam mam pytanie czy wie ktoś jak wymontować stare tuleje i wmontować nowe w silniku perkins? bo nie są to tuleje takie jak w zwykłych silnikach z mokrymi tulejami tylko suche.
-
Przez grala13
Witam jak ustawić w c 360 1 tłok w gmp??,potrzebuje tego do ustawienia zaworów,nigdy tego nirobiłem,więc pytam
-