pitmar

MF 590 problemy z zewnątrzną hydrauliką

Polecane posty

pitmar    0

Witam serdecznie wszystkich, jestem tu nowy z starym problemem.  Świeży nabytek MF 590, mierzyłem ciśnienie na gniazdach hydrauliki zewnętrznej i początkowo skacze prawie do 140 - 160 ale po 2 -3 sekundach spada do ok 80 to wszystko na zimnym oleju. Wiem że oleju jest trochę za mało. Ładowacz jest podpięty pod gniazda zewnętrzne to chodzi trochę za mało ma siły.  Na miarce  nie widać śladów oleju. Olej już czeka na wymianę bo nawet nie wiem co tam jest zalane.

Może ktoś miał podobny problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sawin698    2

To zanim wlejesz świeży wyczyść filtr. Oleju ma być conajmniej na środku między kreskami. Jeśli wymiana oleju nie pomoże, to raczej pompa zębata konczy żywot. Ale powinno pomóc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pitmar    0

W tej chwili na bagnecie miarki nie ma śladu oleju .  Zastanawiam się   czy ma znaczenie ustawienie dźwigni po lewej stronie  siedzenia do łączenia wydatków z obu pomp? Pewnie ma tylko która pozycja jaka napisy nie czytelne.  Pod rozdzielaczem zewnętrznej hydrauliki są pokrętła czy ktoś będzie wiedział od czego?  A w pobliżu jeszcze jedna do regulacji szybkości opuszczania podnośnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

MF675ursus    1194
Napisano (edytowany)

Dźwignia do łączenia wydatków obu pomp ma znaczenie, teraz nie widomo czy zmierzyłeś tylko ciśnienie na pompie zębatej, czy połączony wydatek- zębata i tłoczkowa. Pokrętła pod rozdzielaczem są od zmiany ustawienia rozdzielacza zależnie do rodzaju siłowników, dla jednostronnego lun dwustronnego działania. Brawo Ty że jeździsz bez oleju i czekasz w sumie nie widomo na co, tarczki, przekładki, pompy  czy hamulec WOM Ci za to bogato wynagrodzą... 

Edytowano przez MF675ursus

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pitmar    0
Napisano (edytowany)

To nie jest tak że nie ma w ogóle oleju. Skoro ładowacz podnosi to olej jest tylko trochę za mało.  Sprzęgło wom i półbiegi działają a są zasilane z pompy zembatej.  Traktor kupiony tydzień temu nie miałem czasu tego ogarnąć na razie go poznaję.  A ciśnienie mierzyłem napewno na obu pompach bo szybciej podnosi na ty. Ustawieniu. A wiesz może które ustawienie tej dźwigni za co odpowiada?.  Dźwignią ma 3 pozycje. 

Edytowano przez pitmar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

gdy łączysz wydatki obu pomp, podnosnik powinien wtedy być wyłączony, nie działać, bo cały olej idzie na hydr. zewnetrzną. Zalecam spuścić olej, wymienić filtr lub filtry jeśli masz dwa od spodu jeden, drugi pod kabiną powrotny może być. zalać nowy olej i stan oleju w tych ciagnikach pod sam maximum. Sprawdź w oleju starym czy nie ma brokatu bo lubią i mogą się filtry zapychać i wtedy trzeba rozbierać, szukać usterki i wymyć skrzynie i most i dopiero nowy olej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pitmar    0
Dnia 24.02.2022 o 07:52, Agrorozkminiacz napisał:

gdy łączysz wydatki obu pomp, podnosnik powinien wtedy być wyłączony, nie działać, bo cały olej idzie na hydr. zewnetrzną. Zalecam spuścić olej, wymienić filtr lub filtry jeśli masz dwa od spodu jeden, drugi pod kabiną powrotny może być. zalać nowy olej i stan oleju w tych ciagnikach pod sam maximum. Sprawdź w oleju starym czy nie ma brokatu bo lubią i mogą się filtry zapychać i wtedy trzeba rozbierać, szukać usterki i wymyć skrzynie i most i dopiero nowy olej

A gdzie szukać tego filtru powrotnego? Olej zmieniłem filtr a dole był jeden umyty.  Czy wiesz która pozycja za co odpowiada w dźwigni od wydatku obu pomp? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Artur9494
      Witam. Mam problem z hamulcami w mf 690. Były słabe i hamowało tylko prawe koło . Jedna pompka była już zjechana więc wymieniona jest na nową i przez krótki czas obydwa koła hakowaly, ale znowu zaczęło tylko jedno. Do tego prawe koło potrafi się zblokować,  że nie idzie ruszyć ciągnikiem i prawa zwolnica ma delikatny wyciek. Czy ten mały wyciek może coś mieć wspólnego z blokowaniem się tego koła? Jeszcze ostatnio jechałem to coś zaczęło dziwnie skrzypiec i jak stanąłem i parę razy wcisnąłem hamulec i ruszyłem to przestało 
    • Przez Mateusz699
      Witam serdecznie zwracam się do was o poradę!
      Nabyłem pół roku temu MF 699 z uszkodzoną pompą hydrauliczna od podnośnika. Pompę wymieniłem na nową lecz potem pojawił się problem ponieważ przestał działać wzmacniacz oraz napęd  Wymieniłem tarczki i przekładki wraz z sprężynami w przystawce napędu. Problem dalej nie znikł więc wymieniłem druga pompę która odpowiada za przedni napęd,wom oraz wzmacniacz. Lecz to nic nie pomogło więc wymieniłem olej w skrzyni na 10w30 (wcześniej zalalem agrol u po wymianie pompy od podnośnika) mechanik zalecal ze ten olej 10 w30 bo może przez olej przestało działać niestety dalej nie działa jak powinno. Sprawdzałem równiez elektrozawor który włącza i wyłącza napęd. Pod kompresor i działa jak powinien. 
       
    • Przez Janko29
      W moim Mf255 ubywa płynu ale nie przybywa oleju. Plynu ubywa tylko jak traktor chodzi. Jak stoi ma stan. Co może być przyczyna?
    • Przez pales1987
      Witam. Potrzebuję informacji co może być przyczyną braku walka Wom i przedniego napędu w ciągniku MF 675. Podnośnik oczywiście działa i hydraulika zewnętrzna też. Ciśnienia hydrauliki nie mierzyłem aczkolwiek pompa ma już swoje lata i na pewno nie pompuje jak nowa. Załączanie napędu jest przez taki mini rozdzielacz zawór. Odkręciłem przewody hydrauliczne które do niego dochodzą i okazuje się że nie ma tam oleju. Jeden wychodzi z okolic czapy podnośnika a drugi do przystawki jest wkręcony. 
    • Przez marian508
      witam serdeczni czy do satelit przedniego napedu(przednich kół) w masseyu fergusonie 5445 z 2005r dolewa sie olej bi nie widze tam żadnego wlewu luz korka spustowego do wymiany tylko od góry tak jak by 2 smarowniki przykryte kapslem
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj