-
Podobna zawartość
-
Przez grzegorz508
Witam, posiadam od ponad roku Renault 891-4 ze skrzynią 12x12. 1978 rok bodajże. Wczoraj podczas orki gdy chciałem zawrócić i zajechac jeszcze raz na ten sam zagon przełożyłem dźwignie reduktora z polowych na szosowe, drugi bieg i chcąc ruszyć tylko zazgrzytalo i wybiło dźwignie z biegów szosowych. Po przytrzymaniu dźwigni ręką ciągnik jedzie na szosowych. Miał może ktoś podobny przypadek? Czego można się spodziewać po zdjęciu dekla skrzyni?
-
Przez zyzek
Czy przyczyną opadajacego podnośnika w ceres 85x może być uszkodzony rozdzielacz?
Podnośnik opada na zgaszonym, a na zapalonym silniku podskakuje.
Po wyjęciu tłoczyska okazało się, że uszczelniacze są jeszcze w dobrym stanie i to raczej nie ich wina.
Jeśli to wina rodzielacza, to warto brać się za to samemu, czy od razu oddać do regeneracji?
-
Przez Leszek3840
Witam,mam problem z podnośnikiem,jak zgaszę ciągnik to podnośnik opada a jak odpalę i podniosę na max to trzęsie podnośnikiem.Miał ktoś taki problem?
-
Przez ziutek92
Witam panowie czy kosz walka wom jest jakieś magiczny sposób bez rozpołowienia pomiędzy skrzynia a mostem? Czy idzie go wyciągnąć z którejś stronimy z lewej bądź z prawej po wykręceniu pompy?
-
Przez pawcio6045
Witam mam pytanie do użytkowników Renault 110.54 pod kabina na obudowie jest jakby korek wlewowy a na dole za podpora wału napędu jest okienko przykręcone na kilka śrub m8 jest tam olej? w jakim celu służy te okienko ? proszę o odpowiedź.
-