Przez
RolPro10
Witam
Massey Ferguson 690 problem z przednim mostem a mianowicie dziwni stukot w prawym kole podczas skręcania w prawo. Cały dyfer został rozebrany tak samo mechanizm różnicowy i nie widać żadnego zużycia, wszystko w nienagannym stanie frezy, krzyżaki, satelity wszystko sztywne bez luzów. Nowe sworznie zwrotnic, łożyska, końcówki drązków. Problem polega na tym że jak jest napęd rozłączony i skręca sie w prawo to w przednim kole z prawej strony słychać mocny stukot i szarpanie koła. Dzieje sie to tylko z jednej strony i tylko podczas jazdy do przodu. Z lewej storny wszystko w porządku. Co ciekawe jak załączy sie naped to nie słychać tego stukotu i wszystko działa poprawnie. Tak samo jak wyciagnie się wał łączący przystawke z mostem tez tego nie słychać. Most z mechanizmem został rozberany na czynniki pierwsze i nic nie widać żeby było nie tak. Wiem ze te mosty mają automatyczną blokade kół ale dlaczego to tak głośno działa? W bliznaczym modelu którgo posiadam 675 wszystko działa cichutko. Most zalany 80w90. Może ktoś wie jak to rozwiązać? Bo ja juz nie mam pomysłu...