Odpowietrzanie układu hamulcowego New Holland T6030
Przez
bishop82, w New Holland TS/TS-A/T6000
-
Podobna zawartość
-
Przez lucy567
Witam , borykam się z nawracającym brudnym olejem , pompa ciągle huczy , wyje . Biegi działają , niestety ciągnik nie idzie na niektórych z nich . Był on kalibrowany , olej zmieniany , filtry również zmieniane . Pojawia się błąd U 36 . Mechanicy nie wiedzą co nie jest tak . Mial ktoś podobny problem ?
-
Przez Seba2110
Witam. Moze cos doradzicie. Leci olej ze skrzyni biegow tam gdzie wchodzi wal napedu, zabilem drugi uszczelniacz bo jeszcze bylo miejsce i bylo okey, ale zauwazylem ze olej wycieka ze srodka tej tulejki co wchodzi frez walu? Co to moze byc?
-
Przez majorbiernatki
Witam jest jakiś sposób na wymianę tego oto koła zębatego napędzającego przedni wał bez rozpoławiania ciągnika ? . Koło zębate znajduje się w części skrzyni biegów i minimalnie brakuje żeby można go wyciągnąć bez rozbierania . Może macie jakieś sposoby aby to wyciągnąć ? pozdrawiam
video-1649315078.mp4 -
Przez tomek84pl
Mam problem z nowym niedawno odebranym ciagnikiem NH t6 125S EC
Ciagnik przepracowal u mnie 1 godznie!
Podczas pracy z brona aktywna, przy obciazeniu w trakcie pracy (na postaju z wlaczona maszyna nic nie slychac) slychac bardzo glosne metaliczne odglosy pomiedzy skrzynia biegow a silnikiem, doslownie jakby ktos mlotkiem walil po obudownie skrzyni biegow.
Sprawa oczywiscie zgloszona na serwis, potwierdzona przez serwisanta u mnie na polu, wstepna diagnoza tlumnik drgan.
Zakaz dalszej pracy, po 2 dniach sprzet zabrany spowrotem do dealera na warsztat, po rozebraniu okazalo sie ze wszystko w srodku jest nieuszkodzone, test polowy u dealera potwierdza glosne stuki podczas pracy z obciazeniem, samo wloczenie WOM nie daje zadnych dzwiekow. Kilka dni oczekiwania na decyzje producenta co dalej z ciagnik az w koncu dostaje telefon, producent nakazal zwrot sprzetu do mnie , ma sie tak tluc "ten typ tak ma "
Dodam ze ciagnik zmienia biegi normalnie, rewers nie szarpie, wszystko dziala prawidlowo poza tymi glosnymi dzwiekami
Jutro ciagnik ma byc u mnie , nagram film z odglosami.
Czy ktos mial podobny problem jak u mnie?
-