New Holland T6.145 DC - terkotanie/stuki w silniku nowy ciągnik
Przez
karol2306, w New Holland TS/TS-A/T6000
-
Podobna zawartość
-
Przez Adam15203
witam koledzy mam taki problem w t6 gdy jadę z przyczepą i wcisne hamulce przyczepa zachamuje ale po odpuszczeniu hamulca przyczepa nadal jest zachamowana dopiero gdy zaciągnę ręczny i odpuszczę to wtedy hamulec w przyczepie odpuszcza co trzeba zrobić żeby zaczęło to działać tak jak trzeba
-
Przez driver24
Wystąpił w moim t6 błąd 12806. Wiem, że to błąd coś związany z pneumatyka, hamulcami przyczep, ale może ktoś spotkał się i wie coś więcej co jest przyczyną?
-
Przez staszek87
Witam. New holland t6.145 ma czasem (raz na 20-30 przekręceń kluczyka) chwilowy zanik napięcia na zapłonie. Trzeba czekać na zapalenie liczników wskaźnika od skrzyni czasem o 2 sekundy dłużej czasem o 5 sekund. Dodatkowo licznik brzęczy tak jakby się wypięło jeden z kabli. Ciagnik niestety już 2x się rozkalibrowal. Brak czujnika skrętu, radaru klawiatury nad licznikiem czujnika ckimatronic. Pierwszy raz serwis pokalibrowal i stwierdził że zobaczymy może coś się rozsypie to będzie wiadomo co. Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Stawiam na jakiś stycznik bo jak odpali to nic się nie dzieje w trakcie jazdy. Jak to sprawdzić? Są jakieś schematy instalacji? Trochę szkoda tak kalibrować co 3 tygodnie za 700zl i czekać aż zgaśnie całkowicie.
Pozdrawiam
-
Przez malawania
witam czy ktoś mógłby mi udzielić bliższej informacji na temat tych ciągników czy są bardzo awaryjne?