-
Podobna zawartość
-
Przez wojtii
Przydało by się dać wapno na pole, tylko jakie? Wiem tylko tyle, że muszę wapnować. Ale jakie dać, ile i gdzie je kupić w okolicy Wrocławia, bliższej lub dalszej?
-
Przez Gość tess
Proponuję założyć nowy wątek FORUM - wrzucajcie na tagu ciekawostki dotyczce naszych pięknych ogrodów- krzewów,kwiatów itd. aż po architekturę ogrodową - zdjęcia mile widziane:)
-
Przez AGRObombula
witam mam pytanie czy moge pozypać wapmag wiosną na oziminy a dokładnie na jęczmień czy mo powstań negatywne skutki jakię albo pomoże ktos już zwas takie coś na wiosne na oziminy zastosował
-
Przez bondek77
Witam. Coraz częściej się mówi o ekologicznych formach poprawy żyzności gleby, więc moją uwagę przykuły Efektywne Mikroorganizmy. Szukałem wielu informacji na temat ich namnażania, ponieważ gotowe aktywne EM są drogie, bo aż 120 zł za 20 litrów co starcza na 0,5 ha. Na rynku dostępne są również koncentraty, którymi się sporządza aktywne EM, ale one są równie drogie jak gotowe EM. Czy może ma ktoś więcej informacji na temat namnażania tych mikroorganizmów, czy z wcześniej przygotowanych już aktywnych EM, możemy dalej sporządza (nawet w nie skończonośc) rozcieńczając je z wodą i poddawac je fermentacji, czy za każdym razem musimy kupowac gotowe koncentraty? Bo jeśli tak to niestety ta forma nawożenia nie znajdzie swoich zwolenników ponieważ jest za droga.
-
Przez Sobolxx
Witam.
Kupiłem nowy dom na działce 10a. Dom ten soti na działce, na której wcześniej rosła pszenica. Teraz wzialem się za ogarnianie podwórka. Skosilem wszystko, z grzebałem glebogryzarka, wyrównałem, posiałem trawę i ubiłem. Oczywiście wraz z nową trawa wychodzą również różne chwasty i gdzieniegdzie pszenica.
Czym mogę pozbyć się tej pszenicy żeby nie rosła? Czym pozbyć się chwastów? Nowej trawy jeszcze nie kosiłem bo jeszcze na tyle nie urosla ale pomyśleć już trzeba czym się pozbyć tego dziadostwa z podwórka.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-