Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No nie bardzo tal to działa.

W Irlandia miałem wycene takiej valtry no I crna podobna

Ale homologacja juz na 140 km a w Polsce 153km

No I podobno muszą dilerzy podac Dane kupującego w fabryce I z tym był problem. 

Proponowali uzywane lub demo wersje

No I ta rejonizacja... dzwonisz do valtra polska a poznidj jakis diler Ci oddzwania.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, slavik80 napisał(a):

Myślałem , ze jest wlane aby się rezerwa nie seieciła. Patrząc na cenę 450 tys netto paliwa wlac aby było ponad rezerwe to myslę ze koszt byłby w okolicach 100 zł netto  a renoma by była.

Ad blue serwisant zalecił aby nigdy nie było starsze amizeli 3 miesiąca. Po tym czasie według niego nalezy go spuscic I przepłukac ciepłą wodą I zslac swierzy.

Jeździłem zimą kupować traktor to każdy miał zalane letnie niby była taka temperatura -2 to już się błędy od paliwa zapali AdBlue to raczej się tak nie starzeje i jak starsze to nic nie będzie działo,jednego jak odpaliłem to ptak uciekł z rury pewnie gniazdo tam sobie zrobił.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Witam. Jaki ciągnik w granicach 115-125km (bo chyba tyle potrzeba do prasy z nożami lub do normalnej uprawy ziemi) warto brać pod uwagę tak do 250-300 tyś zł netto w finansowaniu fabrycznym? Z tego co patrzyłem to chyba najkorzystniej (cena i długość finansowania) wychodzi Deutz i modele 5125 i 6115c. Warte to coś? 

Opublikowano

Panewy delarzy licza sobie juz za to że musza dupe zapakować na samochód, znajomy co robi u mnie po godzinach serwisy sam mówił że firmowy samochód i firmowe paliwo to 3 zł / km + godzinówka pracownika. (czyli jak do mnie mają 60km i jadą koło godziny w jedną stronę to już jestem w d*pę 360 zł za kilometrówkę + dwie godziny pracy (jazdy) serwisanta). a gdzie cena usługi i filtrów/olejów... To jest zdzierstwo w biały dzień.

Opublikowano
Matmen napisał:

Gwarancja chyba jak w każdym. Bardzo dużo zależy od dilera w okolicy Df nie ma najgorszej opini są dużo gorsi 

Jaka marka gorsza? rozglądam się za MASSEY FERGUSON albo Deutz

Opublikowano
4 godziny temu, kibix napisał(a):

jeszcze się nie spotkałem żeby za przejazd liczyli roboczo godziny. Co to za diler?

od niebieskiego dziwoląga. Ale całe szczęście przerzuciłem się na Masseya

41 minut temu, Matmen napisał(a):

Przykład MF z Podlasia znany na całą Polskę  podejście dilera i marki podobne np. niby acco jest dość ciężką marką a niby premium. 

ajj, tam to zrobili aferę tylko z tego że tura montował dealer... nie mogli zamówić nowego z masejowskim turem?

Opublikowano

Przeciez ta zmowa za którą miały byc kary to w każdej marce jest. Dlaczego najpierw pytają skąd sie jest, a dopiero później wyceniają. Co do niby marek premium psują sie tak samo jak każde inne, a tylko słono trzeba za nie zapłacić. 

• Like 1
Opublikowano

Kupiłem deutza w 2013 roku agrofarma to nie mogę narzekać, na gwarancji zmienili mi tylko dwa przewody paliwowe. A po gwarancji czujnik cisnienia oleju też za free, w tym okresie była też akcja serwisowa na rewersy ileś tam sztuk złożyli źle to producent dawał nowe ale niektórzy dilerzy brali i wymieniali po gwarancji za kasę.  mam jeszcze jednego Df ale używkę i z dilerem  dobrze żyje. Znajomy kolegi kupił fenda nówkę też gdzieś w 2013 roku to tylko przeglądy i jeden czujnik w trakcie gwarancji ale po 2 latach wyszło coś z turbiną i jakieś przewody w przedniej osi ale bardzo zadowolony z maszyny to kupił drugi taki sam tylko używany z Niemiec od firmy usługowej a w książce serwisowej okazuje się że były trzy akcje serwisowe właśnie na te usterki co były i u niego 

Opublikowano

Panowie a ja mam takie pytanie czemu niektórzy kupują nowe ciągniki u nas bo jeden z dilerów na targach mówił że za granicę też sprzedał parę nowych maszyn albo na YouTube widziałem filmik ze chłopak po maszynę pojechał do Niemiec bo taniej pewnie było niż u nas tylko jak kwestia serwisu gwarancja producenta obejmuje całą UE i zgłaszasz się do najbliższego autoryzowanego żeby naprawili jak w przypadku samochodów jeżeli jest na gwarancji maszyna ? Bo serwis pogwarancyjny to większość zleca mechanikom a nie autoryzowanym czy to samochody czy maszyny bo jest po prostu taniej 

Opublikowano

Bo u was są tańsze niż np. u nas na Słowacji czy w Czechach.

W ostatnich latach coraz więcej rolników u nas z pogranicza kupuje ciągniki w Polsce - niektórzy dlatego, że dealer wybranej marki znajduje się bliżej w Polsce niż na Słowacji, ale większośc głównie dlatego, że u was jest duży rynek, duża konkurencja i naprawde dużo niższe ceny. 

• Like 1