Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedys pojechałem E90 z walniętymi uszczelniaczami zaworowymi na przegląd, za mną chmura dymu a facet mówi: to spalin nie będziemy mierzyć... 

• Confused 1
Opublikowano

Może pytanie nie na temat, ale tu chyba najłatwiej o odpowiedź, ma ktoś jakiegoś znajomego który jest w stanie sprawdzić historię serwisową ciągnika CNH dokładnie Case po numerze VIN? Dzwoniłem do handlowca od którego kupiłem ciągnik tej marki i odesłał mnie na serwis a serwis twierdzi że albo nie mają dostępu do takich informacji albo nie mogą udostępniać takich informacji. Wiem że funkcjonuje to w inncyh markach i zdziwiło mnie że tu odmawiają. Dodam że ciągnik krajowy i historia w CEPIKU jest ale to tylko przebieg.

Opublikowano

Jak wołałem serwis fabryczny do case to kierownik serwisu widział w systemie gdzie ciągnik by kupiony kiedy i co było w nim robione. Mimo że to był ciągnik z drugiego końca Polski. Czyli dostęp mają na pewno od ręki. Ja bym cisnął handlowca w ramach dobrej współpracy.

Opublikowano
W dniu 16.03.2025 o 06:31, Paramonov napisał(a):

Poszedłem do prezesa było mu głupio okropnie przepraszał zawołał tego co z nim wszystko ustalałem, przyszedł i dalej Brna w kłamstwo że to nie ten traktor, że mówił że chyba nie pojedzie a nie że na pewno... No ale jak powiedziałem że dlaczego Vin jest taki sam i że mowił że na pewno po jakimś przyznał się. I że dadzą oleje filtry na serwis i maszynę jakąś demo jak będą mieć na pokazy. Ale tylko mu odparłem że maszyny demo nie chce obietnic bo on jest słynny z obietnic i rozmawiamy o tym co jest teraz i że muszę to przemyśleć bo naprawdę nie spodziewałem się takiej sytuacji 

I jak się sprawa zakończyła ?

Opublikowano
W dniu 21.03.2025 o 12:34, Boles napisał(a):

Pume 150 można podkręcić  bezpiecznie do jakiej mocy, jaki koszt  ?

180 koni i 840 niuta napewno, a czy więcej to nie wiem

Opublikowano
21 godzin temu, atom2 napisał(a):

Ile % od konfiguratora to najnizsza realna cena w New Hollandzie ?
0,55 ? 

W Case około 0.555 , robiłem wycenę new hollanda (odpowiednika pumy 150 czyli T7 190 to kosztował podobnie lub nawet delikatnie mniej, lecz i tak wybrałem Pumę. W casie konfigurator pokazuje cenę na stronie a w new hollandzie jednak na stronie tej ceny nie ma co jest bardzo nie fajne.

Opublikowano
W dniu 25.03.2025 o 21:27, kada2k napisał(a):

Ma ktoś informacje o warunkach finansowania w cnh od kwietnia, czy coś się zmieniają?

W case dwa lata na 0% o i się podnieśli od kwietnia na 50% wkładu. Kicha bo wszędzie na 3 lata, nawet nh czy Steyr 3 lata, Kubota 5 John 6. 

Opublikowano
W dniu 2.04.2025 o 16:37, kibix napisał(a):

mf , nh tez ma konfigurator z cenami tylko że nie w zł tylko w euro/funtach

gdzie to moge znalezc? 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Ile trzeba liczyć od konfiguratora? 

Mam zamówionego MF 5m.95 i wyszło mi ok. 0.65 ceny katalogowej natomiast miałem ofertę w lepszym wyposażeniu u innego dealera i wyszedł współczynnik 0.69

• Thanks 2
Opublikowano
W dniu 5.04.2025 o 13:59, VaST napisał(a):

W case dwa lata na 0% o i się podnieśli od kwietnia na 50% wkładu. Kicha bo wszędzie na 3 lata, nawet nh czy Steyr 3 lata, Kubota 5 John 6. 

W marcu deutza Stary rocznik można było na 5 lat 0 procent, nie wiem jak obrcnie

Opublikowano
14 godzin temu, WojtekBuawski napisał(a):

Mam zamówionego MF 5m.95 i wyszło mi ok. 0.65 ceny katalogowej natomiast miałem ofertę w lepszym wyposażeniu u innego dealera i wyszedł współczynnik 0.69

To jakie wyposażenie i jaka cena ?