Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Badwolf napisał(a):

Widziałem deutza 5 serii co miał na raz założony tur i przedni tuz ale to na kopalnie traktor był a nie do uprawy. Moim zdaniem trochę bez sensu tuz w takiej sytuacji bo ładowacz czołowy i tak dociąża przod.

Na ładowacz kosiarki raczej nie zapniesz albo jakiegoś wału czy agregatu. 

Nie tylko dla obciążnika ludzie biorą tuzy.

W cnh z oryginalnym turem stolla ramiona tuza trzeba zdejmować bo na styk się mieszczą. Trochę ładowacz bujnie na bok i już ociera.

Widziałem u danexow na serwisie dwa maxxumy to aż w ładowaczu od spodu wgniecenia od haków 

Opublikowano

Mój 5m z turem przyszedł z tuzem nie wiedzieć jakiej racji zdjąć już go nie dałem poszedł w cenie ustalonej bez ale 2 lata już jest i nigdy nie założone nic na haki co jakiś czas poruszam sworznie i smaruje żeby się nie pozapiekały

Opublikowano
W dniu 20.02.2025 o 22:21, Orkidea89 napisał(a):

Steyr Profi 24x24, czyli ta nowocześniejsza skrzynia. Rok produkcji 2024 z placu, na zamówienie się już nie wyrobią z terminem. On ma fabryczny przedni Tuz, niby do tura nie potrzebny ale jest. 

Te ceny to są z ładowaczem.

Claas odpada, na placu nic nie mają, na zamówienie znów termin jest przeszkodą.

Wiem, że ten JD jest trochę mniejszym traktorem, ale w sumie myślę, że by mi wystarczył. Bezorkowca i tak żadnym nie uciągnę, a z pługiem 3-skibowym i agregatem uprawowo-siewnym 3m sobie poradzi.

Claasa bez problemu mogą przerzucić z innego placu w Polsce. Arion ale serii 600 + ładowacz Hydramet Xtreme nie wymaga zdejmowania przednich ramion podnośnika.

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 20.02.2025 o 19:37, Badwolf napisał(a):

Zacznę od tego że jd 95 km a steyr profi 125km (to model classic?) to inne ciągniki . Ten John Deere to maleństwo do steyra i nawet nie ma podejścia. Moim zdaniem za John Deere drogo. Jeśli chodzi o steyr to jeśli to model cvt to nie jest zła cena. Nie napisałeś jaki to rocznik ciągnika? Czy pod zamówienie ?Założyłbym tuza i ładowacz czołowy na raz do steyra?

Ja szukam czegoś podobnego jak ten steyr tylko chce ładowacz bez tuza. Dla mnie 400 k netto za dużo trochę. 

Dla przykładu obczaj ofertę first Claas na Ariona 430 tego 115 km. Możesz go mieć za 343 netto. Mi proponowali ładowacz ten claasa do niego z adaptacją za 45 netto. To jest 388 netto za model 2025. I tego claasa już można porównywać z steyrem tym co powiedziałeś, bo Jd to inny traktor

Mi tego Claas'a wycenili na 410 000 zł.

I patrząc po parametrach to ten Arion bardziej jest jak John Deere 6M95-125. Steyr jest sporo większy.

Opublikowano
3 godziny temu, Orkidea89 napisał(a):

Mi tego Claas'a wycenili na 410 000 zł.

I patrząc po parametrach to ten Arion bardziej jest jak John Deere 6M95-125. Steyr jest sporo większy.

No dilerzy to przeginają. A teraz w akcji flagowej first Claas za 343 netto. Nie wiem czy jakaś sensowną akcja na wiosnę jeszcze będzie. Chyba że Deutz "przemiesza" modele w promocji

5 godzin temu, AgroTeam93 napisał(a):

Bardzo dobrze, zobaczymy czy kogoś ukaraja. Póki co to jeszcze daleka droga

• Like 1
Opublikowano
W dniu 22.02.2025 o 09:02, Piotrek5060YouYube napisał(a):

Mam T6 z fabrycznym Stollem i nigdy nie ściągałem ramion przedniego tuza przy pracy z turem. Nic nie jest otarte. Gdybym kupował następny ciągnik załóżmy 180-200KM to dla moich potrzeb też bym wziął z Tuzem womem i turem 

Może inny model ładowacza 

W tych na placu to było po ok 1-1.5cm od haka do ramienia 

Opublikowano
W dniu 19.02.2025 o 19:11, WojtekBuawski napisał(a):

I okazuje się, że tak też jest. Dostałem tańszą ofertę z innego oddziału i całe wyszczególnione wyposażenie. Okazuje się, że to bogata wersja. Visio, amortyzowana kabina, obciążniki 2/3x50 oraz przygotowanie pod ładowacz z joystickiem elektrycznym. Będzie w kwietniu.

Ma coś takiego dziś trafiłem 

IMG_4049.png

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, skywalker89 napisał(a):

Jak to tak można ludzi za idiotów mieć to ja nie wiem..

Jeśli po zakończeniu tej promocji sam ciągnik kosztowałby 260 netto a cały ładowacz 40netto to wyszło by na to samo co jest obecnie z gratisem z tym, że ciągnik kosztuje 280 netto a przygotowanie pod ładowacz 20

Zaś z drugiej strony jeśli miałbym dać 270 netto za 5709m, bez Visio oraz amortyzowanej kabiny z oferty sarna agro to po dołożeniu nawet polskiego ładowacza wychodzi kwota taka sama jak 5m również bez amortyzowanej kabiny i przeszklonego dachu z fabryki z fabrycznym ładowaczem 

Edytowane przez WojtekBuawski
Opublikowano

Zobacz wyposażenie. Jest wpisany ładowacz FL3819, który jest gratisem; oraz mocowanie ładowacza z mechanicznym joystick & zestaw hydr.

Po prostu do ceny samego ciągnika doliczane jest całe przygotowanie (rama oraz hydraulika) bez doliczonego ładowacza skoro jest "darmowy"

Opublikowano
15 godzin temu, Badwolf napisał(a):

Wziął ktoś przedłużenie gwarancji przy zakupie ciągnika ostatnio? Jakie mieliście ofert za jakie ciągniki na 3/5 lat gwarancji?

W Valtra ok 9000 netto/5 lat z udziałem własnym w naprawie na poziomie 1250zł coś takiego . A bez udziału własnego 13/14 netto liczyli. Jeszcze nie brałem tylko mi wyliczali 

Opublikowano
37 minut temu, krystal1 napisał(a):

W Valtra ok 9000 netto/5 lat z udziałem własnym w naprawie na poziomie 1250zł coś takiego . A bez udziału własnego 13/14 netto liczyli. Jeszcze nie brałem tylko mi wyliczali 

Jaka to valtra dokładnie?