Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 15.02.2025 o 11:26, pedro2 napisał(a):

Ten axos to nie jest to samo co sdf? 

Poprzednia generacja było jota w jote tylko opakowanie inne.

tak jest ...

W dniu 15.02.2025 o 11:42, WojtekBuawski napisał(a):

I pomyśleć, że Ariona z 5 lat temu szło kupić za 250 netto...

4 lata temu miałem ofertę na 420 w cisie za 220 netto a trend to 205 chyba kosztował ... 

W dniu 15.02.2025 o 11:39, Badwolf napisał(a):

No właśnie też się zdziwiłem że taka cena za niego. Jak mówiliście, Teraz patrzę arion 115 km w first Claas 343 z komputerem jakimś i lepszym wyposażeniem. A on ma z ponad tone więcej masy i amortyzowana os. Ciekawe czy np z tej ceny można coś urwać jakby np odjął komputer czy szyberdach?

Raczej z firsta urywać się nie da, jedynie pewnie coś dołożyć. Z doświadczenia Ci powiem, że kupuje się raz i potem możesz żałować, że czegoś nie dobrałeś ... 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Panowie trochę nie w temacie,ale tu w miarę konkretnie można uzyskać odpowiedź 

Jaka beczka do opryskiwacza będzie lepsza Żywiczna czy Plastikowa- opryskiwacz z Promara?

Słyszałem,że nie idzie tego plastiku dobrze pospawać prawda to?

Opublikowano
2 godziny temu, ThePerkins napisał(a):

tak jest ...

4 lata temu miałem ofertę na 420 w cisie za 220 netto a trend to 205 chyba kosztował ... 

Raczej z firsta urywać się nie da, jedynie pewnie coś dołożyć. Z doświadczenia Ci powiem, że kupuje się raz i potem możesz żałować, że czegoś nie dobrałeś ... 

Mi w grudniu 2020 u sobola wycenił 420stke z ładowaczem chyba flc za 270 netto. Z czego ładowacz wyszedł 50k. 

Ale dziad z agencji nie chciał mi dać na pozarolniczą więcej niż 75km. 

Opublikowano

Mi zatwierdzili aneks na 95KM i chce brać MF 5m.95.Lokalny dealer mówi, że mają zamówione na plac i może wprowadzić zmianę konfiguracji to oczekiwanie na czerwiec a jak nowe zamówienie nawet wrzesień... Masakra 

Dealer 200km ode mnie ma pod koniec marca mieć na placu i nie ukrywam bardziej mi się to podoba

Opublikowano

Mam na 299 netto z fabrycznym przygotowaniem pod ładowacz, joy mechaniczny, amortyzacja i 3 sekcja. Wersja wyposażenia essential. Koła 540 R38, pompa 100L, automatyczna regulacja fotela, oświetlenie LED, obciążniki na koła 2/2x50

Opublikowano

Jeśli tylko ciągnik by wchodził w grę to tak ale jak byłaby możliwość wzięcia maszyn to wolałbym wziąć maszyny. 
Arimr zamiast utrudniać rolnikom i robić jakieś głupie wytyczne z doborem ciągnika czy maszyn ( przecież to każdy wie że dzierżawy są na gębę, nawet w Arimr. ktoś ma swojego 20 Ha a drugie tyle dzierżawi na gębę ). To powinni się wziąć za tych co biorą ( wyłudzają) a potem trzymają pod kocem i sprzedają jako nie używane 

Opublikowano
32 minuty temu, WojtekBuawski napisał(a):

Mam na 299 netto z fabrycznym przygotowaniem pod ładowacz, joy mechaniczny, amortyzacja i 3 sekcja. Wersja wyposażenia essential. Koła 540 R38, pompa 100L, automatyczna regulacja fotela, oświetlenie LED, obciążniki na koła 2/2x50

to bez tego ładowacza co jest w promocji ta cena ?

Opublikowano
48 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Skrzynia dyna 4? 

Dyna 4 z autodrive bo w sumie innej przekładni nie ma. To nie 5s

20 minut temu, jan88 napisał(a):

to bez tego ładowacza co jest w promocji ta cena ?

Zgadza się

Opublikowano
43 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Jeśli tylko ciągnik by wchodził w grę to tak ale jak byłaby możliwość wzięcia maszyn to wolałbym wziąć maszyny. 
Arimr zamiast utrudniać rolnikom i robić jakieś głupie wytyczne z doborem ciągnika czy maszyn ( przecież to każdy wie że dzierżawy są na gębę, nawet w Arimr. ktoś ma swojego 20 Ha a drugie tyle dzierżawi na gębę ). To powinni się wziąć za tych co biorą ( wyłudzają) a potem trzymają pod kocem i sprzedają jako nie używane 

Gdyby hektary brali pod uwagę to 150km lekko by przeszło. Ale to nie ma tu znaczenia.

Ekonomiczne uzasadnienie zakupu na start działalności. I tak miałem z nimi bój wielki bo po wydaniu decyzji pozytywnej qtas chciał mi odrzucić to bo wygląda na zakup do gospodarstwa... 

Myślę żeby go popchnąć po 5 latach. Dobre pieniądze jeszcze można wziąć. 

Opublikowano

Jak to jest z tym CNH. W tych trzech markach jest wszystko to samo czy różnią się czymś? 

W sensie wiem, że te podzespoły są takie same, ale są też tej samej jakości? 

Np. taka skrzynia 24x24 w Steyr Profi 4125, Case Maxxum 125 i New Holland T6.155 wychodzi z jednej fabryki i jedna idzie to jeden montowni, druga do drugiej itp? Czy każdy producent robi swoje skrzynie na tym samym projekcie? Analogicznie inne podzespoły. Wie ktoś jak to z tym jest?

Opublikowano

Skrzynie są robione EC w Modenie a 24x24 w antwerpii o ile się nie mylę, stamtąd trafiają do Basildon gdzie powstają new hollandy lub do St. Valentin gdzie powstają steyr i case, czyli podzespoły to samo, różnią się wykończeniem kabiny i designem.

Opublikowano (edytowane)

Czyli jedyne czym warto się kierować to cena i jakość serwisu.

No chyba, że ktoś bardzo lubi niebieski albo czerwony albo biało czerwony.

Edytowane przez Orkidea89