Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, krzychu121 napisał:

Tak twierdził handlowiec że skrzynia 19x6. Nie pamiętam przy jakich biegach trzeba było użyć guzika ale zapiszczało napewno w pewnym momencie i trzeba było te sprzęgło wcisnąć. Może to wersja bez automatyki skrzyni? Nie jeździłem wcześniej takim ciągnikiem więc nie wiem. To 19x6 od 18x6 różni się tylko nad biegiem czy też przy tej 18x6 trzeba tego sprzęgła w guziku używać ? 

W tym NH jest skrzynia Range Command czyli 6 półbiegów i 3 zakresy ze sprzęgłem a kolega w Case ma pewnie Power Command czyli 18/19 półbiegów bez sprzęgła.

Opublikowano

Niech lepiej szykują dealerzy z producentami konkretne obniżki i nie walą w CH...

Co do podkręcania to mój kolega podkręcił claasa Ariona to się zaczął ostro psuć. Pierw sprzęgło, pół roku potem skrzynia. Każdy robi jak chce, ja bym się nie zdecydowal

Opublikowano
4 godziny temu, Badwolf napisał:

Niech lepiej szykują dealerzy z producentami konkretne obniżki i nie walą w CH...

Co do podkręcania to mój kolega podkręcił claasa Ariona to się zaczął ostro psuć. Pierw sprzęgło, pół roku potem skrzynia. Każdy robi jak chce, ja bym się nie zdecydowal

Jaki model Ariona kolega posiada?

Opublikowano
5 godzin temu, Badwolf napisał:

Jak pewnie zrobił ponad stan to nie dziwne 

10 godzin temu, vodz napisał:

A co ta waltra ciągnie? Zapytam drugi raz czy ty juz fenta zamówił czy jd tak Ci w głowie zakręcil?

Będzie Fendt 

5 godzin temu, Badwolf napisał:

Ceny już są ok w tej chwili więcej nie opuszcza 

Opublikowano
5 minut temu, alfa napisał:

Ceny już są ok w tej chwili więcej nie opuszcza 

Zależy dla kogo te ceny ok, dla dealerów na pewno. 

Spadek sprzedaży daje się we znaki, na razie próbują ruszyć sprzedaż korzystniejszymi warunkami finansowań fabrycznych.

Opublikowano

Kolega alfa oddaje do piątnicy także dla niego ceny sa ok. 

Ja tak myślałem o nowce, o jd 6090m ale na targach jak bylem w poswietnem kolo plonska powiedzieli mi 330-380 netto. No to kupiłem uzywke 6120 za 160 brutto 

I jaki ten fendt kolego alfa?

Opublikowano
Przed chwilą, vodz napisał:

Ja tak myślałem o nowce, o jd 6090m ale na targach jak bylem w poswietnem kolo plonska powiedzieli mi 330-380 netto. No to kupiłem uzywke 6120 za 160 brutto 

W co on wyposażony że taka cena ? Tam przecież tylko 4 cyl jest 

Opublikowano
1 godzinę temu, vodz napisał:

716 miało być ald będzie 718 . Jd ogłupiał z ceną 312 jest dużo droższa od powiedzmy 6120 ale już w nocy powyżej 150 km jd jest nawet droższy od Fendt to jak już kupować to zaryzykować i Fendt może nie będzie tak źle 

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

W co on wyposażony że taka cena ? Tam przecież tylko 4 cyl jest 

To dużo twoim zdaniem? 6x30 do remontu są droższe. Najważniejsze że traktor sprawny. Ma tls, zwykła pompe, pneumatyke, klime i to wersja premium z mocniejsza pompa hydrauliczna te wszystkie pierdoly na blotnikach ma i one działają no i opon ma jeszcze sporo nawet jeśli to jego drugi komplet i ma adaptacje do ladowacza który musze jeszcze dokupić, ale ogolnie to jestem zadowolony fajny traktor do lżejszych prac a takiego potrzebowalem, czuc ze ma moc, przebieg org 10 k, pq mógłbybyć szybszy trochę ale to szczegół

1 godzinę temu, alfa napisał:

716 miało być ald będzie 718 . Jd ogłupiał z ceną 312 jest dużo droższa od powiedzmy 6120 ale już w nocy powyżej 150 km jd jest nawet droższy od Fendt to jak już kupować to zaryzykować i Fendt może nie będzie tak źle 

Wydaje mi się ze większe ryzyko jest kupić jd z ap niż fendt z vario a rynek wtórny może potwierdzić co myślę nawet na olx jd na ap są tańsze od tych na pq.

Opublikowano

Hehe no tak 

No za 330 netto golas a jak się chce trochę "bajerów" typu tls, lepsza skrzynia to cena 380 i tam 30 parę za ładowacz jd do niego. Agro sieć.

Opublikowano

Ktoś wyceniał może niedawno NH T6.145?  Bo będe szukał czegoś w tej klasie na koniec roku. Co oprócz case maxum i NH t6 w klasie 6t masy własnej, oraz 110-130km warto wziąć pod uwagę? 

Opublikowano
44 minuty temu, PTrend napisał:

Ktoś wyceniał może niedawno NH T6.145?  Bo będe szukał czegoś w tej klasie na koniec roku. Co oprócz case maxum i NH t6 w klasie 6t masy własnej, oraz 110-130km warto wziąć pod uwagę? 

Raitech nowe zamówienie ponad 400 na DC amor oś,kabina, przedni tuz, hydrulika na linki😤 na placach nie mają nic takiego. Wyceniałeś Maxxuma ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrass napisał:

Znajomy kupił steyer 4090 kompakt za 230 netto. Ciągnik z placu 

Za tyle możesz wziasc deutza 5.105 bez problemu

1 godzinę temu, PTrend napisał:

Teraz odchudzone te ciągniki są. 110 km to mi ciężko sobie wyobrazić z 6 t masy wlasnej

Opublikowano
40 minut temu, Pablo9812 napisał:

Raitech nowe zamówienie ponad 400 na DC amor oś,kabina, przedni tuz, hydrulika na linki😤 na placach nie mają nic takiego. Wyceniałeś Maxxuma ?

To dołożyć wom , lepszą pompę i szeroki kapeć i robi się 430-430 netto za ciągnik 4 cyl 

Opublikowano

Teraz z ta mocą nie nadążysz każdy ma inaczej. Może i te valtry są słabe nie ma mnie wypowiem się. Ale poprzez to inteligentne zarządzanie mocą nie wiadomo kiedy ciągnik ile KM ma. Jeden ma więcej powyżej 15 km/h i inny przy pracach z wom w czadzie jazdy na postoju znowu mnie itd. Wystarczy, ze ktoś poda moc w transporcie powyżej 15 km/h a na polu gdzie tak szybko nie jedziemy już tej mocy nie będzie. W czasie wypalania dpf też moc może być niższa.

Opublikowano

W nowych ciągnikach dużo zależy od podejścia serwisu i samego mechanika  który przyjezdza na przeglądy gwarancyjne , bo oni dużo mogą tylko im się niechce  tak jak było u mnie , ciągnik na początku był trochę przymulony i potrafił zaraz po uruchomieniu zgasnąć jeden serwisant cudowal zwalał winę na pompę zasilająca na filtry paliwa , a drugi odrazu mówi że mu trzeba nowy program silnika wgrać  i tak zrobił wszystkie objawy zniknęły i ciągnik odżył i do tej pory jest ok.

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Dalszy znajomy ma t174 czy jakoś tak. I również narzeka na moc. Prow się skończy i sprzedaje bo raz że słaba a dwa że jakieś problemy są 

7.4 L, podniesie na 210 bez problemu, skrzynia do 1000nm wytrzyma. 

• Like 1