Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam zamiar do następnych żniw kupić ciągnik. Tak obserwuje na spokojnie sytuację już od maja to ceny raczej nie spadają. Jedynie niektórzy finansowanie włącza. Znajomy robi w serwisie Deutza to mówi że idą ciągniki ale pod komunalne, firmy zamawiająca też typu kopalnia... Dla rolnika sprzedaży coraz mniej. Widać jeszcze nie jest tak źle w biznesie, jak gadają. Ceny trzymają się stabilnie. Liczę na to że po nowym roku wejdą jakieś promocje, bo chciałbym zapłacić jak najmniej

Opublikowano
14 godzin temu, turtojs napisał:

właśnie, że tanieją mocno, wyceny z lutego a wyceny teraz tych samych ciągników przedział 100-130 koni mocy to różnice od 25 do 40 tys mniej

Ja właśnie będę atakował 110-125 km. Na przykładzie deutza, na wiosnę obniżyli stare roczniki jakiś czas i potem obecny rocznik już idzie drożej. Na przykładzie reklamowanego nh5.110 24x24 troszkę poszedł do dołu od wiosny. Inne nie wiem. Mam jeszcze dealera jd ale to inna półka cenowa.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, semos napisał:

to ile teraz taki 5120?

Teraz jest 5.125 ( przeskok 5.115) to wychodzi ok 258 tys netto golas+ pneumatyka 10 tys.

Do tego obciążniki 4 tys

Tuż przedni oryginał 12 tys

Ładowacz sanarol albo metal tech 21 tys

Ceny oczywiście netto 

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano

To już po negocjacji. Na początku na ciągniku chcieli coś koło 6/8 tys wie ej i ładowacz jak chciałem to 27 tys netto początkowo.

Nh5.110 praktycznie dopiero teraz trochę opuscili. Wcześniej cena się trzymała. Bylem się orientować wiosna, sprzedawca kazał do czerwca czekać ( bo będą obniżki). W czerwcu dzwoniłem do niego to mówił że nic nie opuścili. Teraz widzę dopiero spadek ceny bo wrzucili go w promocję.

Opublikowano

Jeśli nie są to typowe gliny/iły i głębokość pracy 20/25 cm to 145KM powinno dać radę 8km/h  w pracy ciągłej. Zawsze można zdjąć dwie skrajne łapy np. w suchym roku.