Polecane posty

Dm39    5
21 minut temu, marek1977 napisał:

chrome_screenshot_1683435203943.png

Ehhh No to nie napawa optymizmem, szczególnie jak sam zwiększyłem areał kukurydzy, a koszty w tym roku nic a nic nie spadły 

a wiecie jak z cenami na biogaz? I czy ziarnowkę można dawać na biogaz?

Tomasz0611    3427

Spokojnie, jak ktoś skosi przed wyborami to PiS wyrówna mu do 1000zl/t za mokrą kukurydzę xD

• Haha 7

Wiadomość z agroFakt.pl

Strongman    2780

Ale jaką mamy sytuacje ,wszystko tanieje,zboża mleko ,porostu wszystko,w zeszłym roku nakupili drogiej qq to na pewno w tym roku nikt nie będzie się wyrywał z ceną aby nie umoczyć.Zresztą już ludzi nauczyli ze wszystko tanieje.

jacus    2664

nizej niz 230 nie sprzedawalem.. ile to lat temu bylo-a wuj wie,dawno ,wtedy to bylo tak na zero ale i koszty byly inne.

buk, humor ,seks ,rokendrol.

Strongman    2780
Napisano (edytowany)

Na rolnictwie zawsze tak jest płody drożeją i środki do produkcji a potem wszystko tanieje chłopa a ceny maszyn i innych rzeczy ciut tam spadno i co jakiś tam kryzys czy jakieś tam dopłaty coraz gorzej ciężej na wsi cóż takie życie rolnika 

Edytowano przez Strongman

Paramonov    72

Jakie są teraz ceny u was ? Małopolska bez szału 820 netto ciekawe jak dalej bedzie

Tigon    1250

780 Podkarpacie. jutro pewnie 750?

kazik6    103
Dnia 6.05.2023 o 19:44, mds212 napisał:

to czego jest więcej?

żyta i owsa

mds212    2096

To i lepiej bo na to popytu nie ma :D

Jurek87    288

Dzowni do mnie znajomy że coś źle mu zasiałem kukurydze, pojechalem wczoraj zobaczyć o co chodzi ,a tam 90% pola wrony wydziobały . Mieliście takie przypadki jest sens to przesiewać ? wschodnia polska. 

tomek15h    107

Miałem kiedyś taki przypadek u siebie trzy razy siałem i tak nic nie było za każdym razem wrony wydziobały.

6465    10790
Dnia 20.05.2023 o 11:48, tomek1974 napisał:

i jak Lubień wypłaca komuś ? 

A nie zwinęli się już?

jacus    2664

wracalem z pola - widzialem ze siali kukurydze, nie wiem czy pierwszy czy drugi raz, bo przedtem jakis agregat jezdzil, wrony odpadaja raczej dziki.

buk, humor ,seks ,rokendrol.

Tigon    1250

posiać głębiej lub mesurol sobie załatwić.

pedro2    6133

Na Podlasiu z dzikami spokój to wrony i żurawie się zwydrzyły i łoją rejonami na potęgę. Chłopak mi pokazywał zdjęcia, odsiał zaprawioną mesurolem to wydziobują i wypluwają bo nie smakuje i dalej dziubią normalnie dziury i ziarno na wierzchu. A ponoć sam zapach w ziemi mesurolu ma odstraszać 

..

Jurek87 napisał:

Dzowni do mnie znajomy że coś źle mu zasiałem kukurydze, pojechalem wczoraj zobaczyć o co chodzi ,a tam 90% pola wrony wydziobały . Mieliście takie przypadki jest sens to przesiewać ? wschodnia polska. 

2 lata temu przesiewalem 4ha, 1 czerwca. Uleciało z 6 ton na piachu plażowym z fao 180.

sprzedam

Opryskiwacz Pilmet 

www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-pilmet-2018-18-m-2000l-nie-hardi-rau-evrard-CID757-IDxqwma

PawelWlkp    708

Głębiej sianie nie wiele pomaga. U mnie w rejonie kruki wyciągają wschodzącą.  Ciągnie za listek wystający z ziemi i zjada ziarno jak wyciągnie. Pewnie przez to mesurol nie pomaga bo listek im nie śmierdzi.

• Like 2

Jurek87    288
1 godzinę temu, PawelWlkp napisał:

Głębiej sianie nie wiele pomaga. U mnie w rejonie kruki wyciągają wschodzącą.  Ciągnie za listek wystający z ziemi i zjada ziarno jak wyciągnie. Pewnie przez to mesurol nie pomaga bo listek im nie śmierdzi.

no to u mnie to samo , na moich polach coś niecoś tam powybierały ,ale kumpla pole jak sobie upatrzyły to ojebane 90% choć przez miedze tez są kukurydze

rafal3939    178

inna odmiana i bardziej smakuje, mi w tym roku dziki poryły ale na szczeście coś im gps nie zadziałał i pomiędzy rzędami kukurydzy

Szukam kukurydzy suchej Podlaskie, Lubelskie

Kupie zboże, płatność w dniu załadunku 

Wycena tylko we wiadomości prywatnej po podaniu kodu pocztowego.

Sprzedam wapno z transportem KUJAWIT, RADKOWIT (standard, Premium) / granulowane POLCALC

Jurek87    288
12 minut temu, DamianRolnikSkup napisał:

Szukam kukurydzy suchej Podlaskie, Lubelskie

Ile płacisz znajomy ma koło 200t?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2023 będzie dla nas lepszy czy gorszy?
      Czy styczniowe obniżki to tylko lekka korekta, czy wstęp do poważniejszego dołka?
      Link do kontynuacji tematu :

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez Sebastian_
      Witam poszukuję skupu gryki Lubelskie, Podkarpackie. Jakie są u was ceny gryki ? 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj