Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Murphys napisał:

Z którego ty regionu jestes? Bo ja póki co 12t z haczykiem średnio mam i to przy wilgotności 24%

Podkarpackie, na granicy powiatów leżajskiego, łańcuckiego i przeworskiego 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pajej napisał:

Podkarpackie, na granicy powiatów leżajskiego, łańcuckiego i przeworskiego 

U mnie podobnie okolice Tarnogrodu z prawie 2ha było 14,2t kuku wilgotności nie znam ale powyżej 30%. Te kawałki na 4b górkami wyschły na lepszej ziemi coś lepiej sypie ale szału nie ma kombajnista sam mówił że średnia póki co 5ton. Koszt koszenia 600zl nh 8 rzędów 

Opublikowano
3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Opał?

U mnie na zasyp 10,0-10,5t mokrej 30-31% zużycie gazu 350l x 2,15netto + prąd 18,5kW x 0,64 netto x 8h. Razem ok. 850netto.

Bardzo podobnie moja 9.5t opico wychodzi gazu kolo 340l i silnik 15kw.

Opublikowano
1 godzinę temu, krzysztofz14 napisał:

U mnie za prąd przyszło 2,65zł dzienna i 1,80 nocna taryfa c12 czyli dla prowadzacych działalność gospodarczą.

Łacznie z przesylem czy cena samej kwh?

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, mds212 napisał:

Łacznie z przesylem czy cena samej kwh?

Jeszcze jest sieciowa odpowiednio 0,29 zł i 0,065zł do tego sieciowa stała 61zł i handlowa 70zł na dwa miesiące.Za 458kwh przyszło do zapłaty 1358zł.Z gospodarstwa po dziadkach mam 0.65zł za kw.Tylko w tym kraju zakładać działalność gospodarczą.

Edytowane przez krzysztofz14
Opublikowano
5 godzin temu, kibix napisał:

Idź się sąsiada zapytaj czy opłaca się w tych czasach gospodarzyć. Zacznie opowiadać że wszystko drogie a cena ziemi i dzierżaw coraz wyższa. Analogicznie jest z drobiarzami. 

Powie ci,że nic sie nie opłaca,ale pola by deszcze dobrał

• Like 1
Opublikowano

Fakt, ale żniwa kukurydziane nie ruszyły  pełną parą jak zrobią się kolejki na 1-2 doby zobaczymy jak będzie z cenami. U mnie w okolicach Wipaszu  Zadąbrowie większość kuku jeszcze w polu schnie.

Opublikowano

Co do cen to myśle że będą rosły jescze (przynajmniej na podlasiu). Dzwoniąc do skupów to jak jednemu mówiłem ze będzie kuku z 50 ha to zaproponował ze w cenie 780 będzie jego odbior z pola ( 40 km) i jeszcze po 600 zl / ha wyślę swoje dwa kombajny aby tylko skosić z przyczepa przeładowczą.  I jak powiedziałem ze cena taka sobie i ze będę kosić za tydzień to powiedział ze będzie mi się przypominał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v