Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, dlugin napisał:

To jaki jest koszt suszenia ? 4 tys -5-6tys za 10 t suchej ? 😂😂😂

Mam suszarnie 9 ton zasypu wypala kolo 340l gazu . Gaz kupilem w tym roku po 2.67. Silnik 15kw chodzi 7 godz. Matematyke zostawiam Tobie. 🙃

• Like 1
Opublikowano

W tym sezonie zboża i rzepak bardzo dobrze plonowały a qq już nie koniecznie będzie sypać u mnie w rejonie. Ogólnie kukurydzy mniej będzie niż rok wcześniej więc cena powinna być

Opublikowano

jakie to ma znaczenie ile bedzie u nas kukurydzy ?? 

u mnie plony zapowiadaja sie lepsze- nie bylo zadnych nawalnic ,jak w tamtym roku.

Dnia 2.09.2022 o 06:47, mirekcich napisał:

A ja mam w głębokim poważaniu co ty przeżyjesz ... To że jesteś głupi na własne życzenie pozostaw u siebie w domu i się udzielaj, bo tylko szkodzisz tym którzy cenią swoją pracę i jej koszt !

7 godzin temu, mirekcich napisał:

Myślę że  minimum 1000 zł netto za tonę, takie jest moje zdanie! 

7 godzin temu, mirekcich napisał:

Ale 10 zł za tonę wyprodukowania kukurydzy to już was chyba satysfakcjonuje...

6 godzin temu, mirekcich napisał:

Ja poniżej tysiąca nie sprzedam i powiem to co od wiosny mówi każdy sprzedawca - " tanio to już było"

idiota patentowany,chciec to sobie moze..

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, mirekcich napisał:

Idiotą to jesteś ty !skoro nic nie możesz  !

Ciiii, on połknął telewizor z radiem w środku, to mondry człowiek🤪🤣

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirekcich napisał:

Idiotą to jesteś ty !skoro nic nie możesz  !

Takim jak ty można nadmuchać balon jak  z cukrem!  Milcz bo tylko szkodzisz !

a ty co mozesz ?? popiasac zanim mamusia ci wezmie sprzet bo pozno juz i dobranocka sie skonczyla ?? 😂. pobaw sie kolba kurydzy [nie wnikam jak] bo co innego z nia nzrobisz jesli nie sprzedasz po cenie rynkowej ??
taki komentarz chyba jest najlepszy-znaleziony na fb

Za ile sprzedajecie kukurydze na pniu pod kiszonkę ? Nie interesują mnie marzenia ściętych głów, cen nawozu za 5 lat ani ile to powinien brać kombajn. Normalni proszę o komentarz 🙂

Edytowane przez jacus
Opublikowano
Dnia 28.07.2022 o 22:55, przemek28_28 napisał:

Mam sąsiada co ma ,,tylko”  60 krów plus opasy i jałówki na odbudowę stada. W zyciu nie zamieniłbym się z nim na swoje życie. Nie mam 3 nowych jd (mam tylko 1), dojeżdża 2 ładowarkę i drugi woza paszowy, 0 świąt, niedziel nic, 2 synów zona i on w tym ciagle za***rdala. Mimo tego ze maja trochę grosza to są niewolnikami tych krów.

widzę u znajomych tak samo , 3 synów to dwóm auta kupił i najstarszemu prócz auta wkład własny w szeregówke w mieście bo gdzieś z dziewczyną i dzieckiem musi sie podziac 

Opublikowano
6 godzin temu, konteno napisał:

widzę u znajomych tak samo , 3 synów to dwóm auta kupił i najstarszemu prócz auta wkład własny w szeregówke w mieście bo gdzieś z dziewczyną i dzieckiem musi sie podziac

No i? Wstajesz rano, wyciągasz stołek, stawiasz na miedzy, kładziesz poduszkę, siadasz i notujesz jak za***rdala i co nowego dziś kupił?

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

a ty co mozesz ?? popiasac zanim mamusia ci wezmie sprzet bo pozno juz i dobranocka sie skonczyla ?? 😂. pobaw sie kolba kurydzy [nie wnikam jak] bo co innego z nia nzrobisz jesli nie sprzedasz po cenie rynkowej ??
taki komentarz chyba jest najlepszy-znaleziony na fb

Za ile sprzedajecie kukurydze na pniu pod kiszonkę ? Nie interesują mnie marzenia ściętych głów, cen nawozu za 5 lat ani ile to powinien brać kombajn. Normalni proszę o komentarz 🙂

Ale Ty głąbiu przyczyniasz się do tego jaka będzie cena rynku i czy Ci się  nawinie makaron na ten pusty łeb ! Gdyby każdy napisał że kukurydzę sprzedaje po 1000 zł to taka by krążyła opinią tumanie zakuty !

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

ja pierdziu-mamusi daja taka rente jaka chce czy taka jak wszystkim ??

dziecko-kogo obchodzi co chcesz , dawno wyszedles z piaskownicy ??

bio-agra wystawi taka cena, de heus taka, chemirol taka, agrol matejka taka i moze sobie wolac ile chcesz 😂

gdy masz swoja suszarnie to mozesz suszyc i czekac na cene a tak to co zrobisz ??

na poludniu do zniw daleko wiec na razie nie robilem rozeznania w cennikach ,tak za miesia csie wyjasni kto ile placi. roznic wielkich nie bedzie a koszt transportu wzrosl tak ze daleko raczej nie bedzie sie oplacic, 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jacus napisał:

bio-agra wystawi taka cena, de heus taka, chemirol taka, agrol matejka taka i moze sobie wolac ile chcesz 

I tu jest sedno, skupujący oglądają się jedni na drugich i mają praktycznie jedną cenę, a chłop pomiętosi czapkę  w rękach, podrapie się po łbie i wyśmieje tego który chce lepszą cenę uzyskać a na końcu powie ,co zrobisz.

Edytowane przez witejus
  • Like 2
Opublikowano

gdy sprzedacie to pokazcie faktury zobaczymy co zdzialaliscie..😂

obawiam sie ze w firmach paszowych nie ma glubszych od was, nawet tego jestem pewien-kto wam da cene odbiegajaca od cen rynkowych i na dodatek zaplaci ..

mozecie zyc w piaskownicy ..

Opublikowano
5 godzin temu, komizmo napisał:

No i? Wstajesz rano, wyciągasz stołek, stawiasz na miedzy, kładziesz poduszkę, siadasz i notujesz jak za***rdala i co nowego dziś kupił?

czasem u nich pomagam i dorabiam w weekendy 

Opublikowano
4 godziny temu, fabio napisał:

sranie w banie a zycie pokarze jak spekulowac to na gielde odsylam

Ciebie już pokarało.Pokaże

4 godziny temu, jacus napisał:

obawiam sie ze w firmach paszowych nie ma glubszych od was,

GłuBszego od ciebie trudno znaleźć.Ceny rynkowe kto ustala?

Opublikowano

QQ na pieńku na kichę wołają po 8k hektar.

7 godzin temu, witejus napisał:

I tu jest sedno, skupujący oglądają się jedni na drugich i mają praktycznie jedną cenę, a chłop pomiętosi czapkę  w rękach, podrapie się po łbie i wyśmieje tego który chce lepszą cenę uzyskać a na końcu powie ,co zrobisz.

Mokra to nie żyto że wysypiesz na pryzmę i czekasz kto da więcej. Skupy chcą kupić-jak najtaniej, jak najwięcej i sprzedać jak najdrożej. Nikt nie będzie walił ceny po to żeby zarobić 100 zł na tonie. 

Opublikowano
7 minut temu, Buszmen11 napisał:

QQ na pieńku na kichę wołają po 8k hektar.

Mokra to nie żyto że wysypiesz na pryzmę i czekasz kto da więcej. Skupy chcą kupić-jak najtaniej, jak najwięcej i sprzedać jak najdrożej. Nikt nie będzie walił ceny po to żeby zarobić 100 zł na tonie. 

Skupy kupują mokra pod kontrakty więc mówisz że nie będą walić ceny żeby zarobić 100 zł więc będą woleli zapłacić kary za kontrakty? Ile miałeś z matematyki? Matura na ile%?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v