Polecane posty

galan99    6723
20 minut temu, Wicherek napisał:

@galan A Ty   ile  dajesz ?

Wszystko zależy od roku od 350 do  400 kg to maks  do 10 kwietnia bo potem czerwcowe , spiekoty podpalają tylko .

Nie biję  rekordów nastawiony do 6 ton z 1 ha .

ws71    1495
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Wicherek napisał:

Pisiorów na taczkę i się zmieni ! będzie dobra zmiana 

Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób, skoro w zeszłym roku tu na tym forum był wałkowany temat pustych pieniędzy ładowany w sektor rolny a te drukował namiętnie cały świat, zawsze do tej pory po wszelkich światowych zawirowaniach  rolnictwo było największym poszkodowanym.

Edytowano przez ws71
  • Like 1

GRZES1545    7758
12 minut temu, gomez181 napisał:

1500 za tonę to już chyba tylko marzenia?

1200 brutto Kalinowski Łosice cena na dziś.

Wiadomość z agroFakt.pl

gomez181    197

Tysiak coraz bliżej. Ktoś się wypowie czy jest jeszcze nadzieja na wzrosty?

Zbyszek3939    843

Coraz lepiej Zamojskie zakłady zbożowe cena z dziś  pszenica konsumpcyjna 1240 cena brutto 

AdamKutno    141

Nikt nie odpowie Ci na to pytanie, podobny scenariusz był rok temu o tej porze, kto sprzedał w listopadzie -grudniu czuł się wygranym, potem wszystko leciało na łeb na szyję aż do... wybuchu wojny. Musisz sam zdecydować. Robi się nerwowo. Myślałem, że złapie 320 ojro, ale dwa ostatnie dni przekreśliły jak na tę chwilę marzenia o wzroście. U mnie było 1350 netto, czekałem na 1400 i chciałem pół podpisać. Ale nikt nie chciał tyle zaoferować.

• Like 2

gomez181    197

Na bieżąco ciągną z UK i ceny raczej nie będzie, wojna się kończy, a państwo będą chcieli odbudować to zboże będą wysyłać.

Mateusz1q    1395
5 minut temu, gomez181 napisał:

Na bieżąco ciągną z UK i ceny raczej nie będzie, wojna się kończy, a państwo będą chcieli odbudować to zboże będą wysyłać.

Z wielkiej Brytanii ciągną? O kurde tego jeszcze nie słyszałem, do szkoły gościu jak skrótów państw nie znasz :D

• Haha 1

FarmerDyzio    973
To teraz jeszcze zboże z UK do nas sprowadzają ? To jakieś potwierdzone informacje ?

GRZES1545    7758

Ciągnęli i będą dalej ciągnąć a tamci wypychać, gdyby tęgo było mało to z tego co się dowiedziałem to do tej pory szło ziarno nie z ostatniego sezonu tylko starsze. 

STIG13    664
16 minut temu, Zbyszek3939 napisał:

Coraz lepiej Zamojskie zakłady zbożowe cena z dziś  pszenica konsumpcyjna 1240 cena brutto 

Screenshot_2023-01-05-08-54-37-630_com.android.chrome.jpg

marek1977    1196
34 minuty temu, AdamKutno napisał:

Nikt nie odpowie Ci na to pytanie, podobny scenariusz był rok temu o tej porze, kto sprzedał w listopadzie -grudniu czuł się wygranym, potem wszystko leciało na łeb na szyję aż do... wybuchu wojny. Musisz sam zdecydować. Robi się nerwowo. Myślałem, że złapie 320 ojro, ale dwa ostatnie dni przekreśliły jak na tę chwilę marzenia o wzroście. U mnie było 1350 netto, czekałem na 1400 i chciałem pół podpisać. Ale nikt nie chciał tyle zaoferować.

W czerwcu będzie wiadomo ,kto zyskał ,a kto stracił.

• Like 1

Hubert10624    25

@ws71 jest kanał na yt "AgroPolo", karmi trzodę paszą głównie opartą na QQ, więc argument, że masarnie takie sztuki kierują na odpad do mnie nie trafia :)

pane    77
20 godzin temu, driver24 napisał:

Nie będzie dobrobytu ładnych parę lat niezależnie kto będzie rządził. Po takim bałaganie co pisowcy zafundowali żaden dobrobyt nas nie czeka. A to że kasy nie ma to akurat prawda. Tak jak ktoś wcześniej pisał niedługo na kolanach pójdą po kpo do Unii bo już nie ma skąd brać, obligacji naszych nikt nie chce, a to bardzo poważny sygnał. Tymczasem rok wyborczy i trzeba by coś porozdawać. 

Aktualnie Matif ostro w dół, znowu poniżej 300eur, nieciekawie. 

a ty z księżyca spadłeś? Taki "bałagan", a wszystkie anty "pisiory" mało się nie pozabijają w walce o koryto. To co wszystkim im tak zależy na sprzątaniu bałaganu myślisz?

• Like 1

jacus    2651
9 minut temu, Hubert10624 napisał:

@ws71 jest kanał na yt "AgroPolo", karmi trzodę paszą głównie opartą na QQ, więc argument, że masarnie takie sztuki kierują na odpad do mnie nie trafia :)

ja od 30 lat prowadze kanal-swinie w chlewiku- karmie i karmilem swinie kukurydza ale kiepsko to szlo-moze temu ze telefon mialem stacjonarny i nie chcial bzdur nagrywac ??? ile mozna dac bezpiecznie-im starsze tym mniejszy procent, na koncu to zero. tlusz wychodzi zoltawy i nie chce sie topic.

pewnie na odpad nie kieruja ale musza dobrze sie starac zeby je zagospodarowac. 

buk, humor ,seks ,rokendrol.

Wicherek    3274
1 godzinę temu, ws71 napisał:

Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób, skoro w zeszłym roku tu na tym forum był wałkowany temat pustych pieniędzy ładowany w sektor rolny a te drukował namiętnie cały świat, zawsze do tej pory po wszelkich światowych zawirowaniach  rolnictwo było największym poszkodowanym.

Oko za oko ząb za ząb !   pisiory zalali Polskę ukraińskim zbożem , wielu z nas doprowadzą do bankructwa, nie spocznę do chwili kiedy im za to    nie  zapłacę  !  A Matif to inna bajka 

• Like 2

FarmerDyzio    973
GRZES1545 napisał:

Ciągnęli i będą dalej ciągnąć a tamci wypychać, gdyby tęgo było mało to z tego co się dowiedziałem to do tej pory szło ziarno nie z ostatniego sezonu tylko starsze. 

masakra. do tej pory mówiło się tylko o Ukrainie...

• Haha 2

rafal3939    178
37 minut temu, Zbyszek3939 napisał:

FB_IMG_1672906228490.jpg

pomylili sie i podali netto, brutto jest 1326,80

• Like 1

witejus    7938
56 minut temu, FarmerDyzio napisał:

To teraz jeszcze zboże z UK do nas sprowadzają ?

O sprowadzaniu zboża z United Kingdom nie słyszałem, ale o masowym sprowadzaniu z Ukrainy owszem.

pane    77
3 godziny temu, Wicherek napisał:

Pisiorów na taczkę i się zmieni ! będzie dobra zmiana 

sprecyzuj wypowiedź dla kogo dobra i w czym, albo weź się za jakąś konkretną robotę i nie sr** byle gdzie, i nie becz ciągle na wszystko, bo jak liberały i lewaki zaczną rządzić to dopiero cię zapiecze odbyt... haha

• Like 2

miwigos    2812
Napisano (edytowany)

Pewne jest jedno po wyborach nie będzie rządziła jedna partia i to jest jedynie pocieszające, jesli chodzi o polityke

Edytowano przez miwigos

ziutek92    43
8 minut temu, rafal3939 napisał:

pomylili sie i podali netto, brutto jest 1326,80

Ale i tak nadal obniżki ehh

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Szary12
      Witam mam problem z pszenicą.
      2 Marca dostała 1 Dawke RSM 32% ok 150l ze względu na mocno rozkrzewioną, ale teraz placami robi sie blada według mnie przez ciepłe dni a nocami dochodzi do 2,3 stopni ktoś też ma taki problem ? 

• Przez 3kusy3
      Witam proszę o kilka podpowiedzi zdjęcia poniżej. Co jej brak liczę na jakieś propozycje czym ja wspomóc?Dodam że żadnych oprysków jeszcze niestosowalem po tym ochlodzeniu bedziepryskana na chwasty puma to dobra decyzja? 

• Przez Krystian12351
      witam mam pytanie odnośnie łączenia zabiegów w zbożach ozimych a mianowicie czy można połączyć t1,skracanie i nawożenie mikroelementami?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj