-
Podobna zawartość
-
Przez Gość
Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2022? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂
Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
Kontynuacja tematu
-
Przez teybe
Witam forumowiczów.
Dostałem propozycję od tej firmy. Chcą kupić ode mnie byki. Przyjechali popatrzyli i zaoferowali, że przeleją rano na konto 50 tyś. A po południu przyjadą po byki i je zważą. Jeśli wyjdzie mi mniej to mam im przelać różnicę, a jak więcej to oni dopłacą.
Mieliście takie sytuacje z tą firmą bo nie miałem takiej transakcji i mam wątpliwości?
-
Przez tomizieluch1988
Witam serdecznie,
Proszę o informacje co dzieje się z zakładem Mięsnym ZBYSZKO Zbigniew Kruk, Nie ma kontaktu z firmą. Nie płacą za dostarczone do nich bydło. Jeżeli ktoś ma również taki problem proszę o informację. Będę uruchamiał kroki prawne w tym temacie tworząc pozew zbiorowy.
-
Przez sumek666
Miniony rok kończymy cena 3,20-3,80 zł za kilogram żywca, czyli praktycznie dwa razy taniej niż rok temu. Oby ten Nowy Rok przyniósł lepsze ceny. Jak sądzicie, drodzy rolnicy jak się zmieni cena trzody chlewnej? Czy może być jeszcze niższa niż dziś? Czy już mamy świński dołek? Czy może być jeszcze gorzej? A może w tym roku dojdziemy do 10zł za kilogram żywca? A jak wygląda sprawa cen poubojowych?
Kontynuacja tematu:
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/279468-ceny-trzody-chlewnej-2020/
-