Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

4.60 zl.Pośrednik z okolic Kamionki  tak płacił w poniedziałek. Ale jak rozmawiałem w czwartek to mówił że cena idzie w górę ale to i tak dużo taniej w poruwnaniu z tym co tu piszą koledzy.

Edytowane przez Piter72
Opublikowano

Rozumiem, że jesteś z różowej albo czerwonej strefy. Jeżeli nie to są dwie rady: szukanie innego kupca bądź likwidacja stada, bo jak przy obecnej sytuacji rynkowej musisz dokładać do produkcji, to co będzie przy kryzysie...

Opublikowano
16 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Rozumiem, że jesteś z różowej albo czerwonej strefy. Jeżeli nie to są dwie rady: szukanie innego kupca bądź likwidacja stada, bo jak przy obecnej sytuacji rynkowej musisz dokładać do produkcji, to co będzie przy kryzysie...

W okolicy jest dwóch,ten drugi daje trochę lepiej 5 + vat. Obaj obiecują że w przyszłym tygodniu będzie więcej ale to i tak słabo. Jestem w różowej. A decyzja o likwidacji zapadła już dawno zostało mi kilkadziesiąt sztuk. Loch się już pozbyłem a więc jeszcze z miesiąc i koniec.

Opublikowano (edytowane)

Z wyrównania przyszło pismo o niezałatwieniu sprawy w terminie. To samo mają przysłać do lochy. Niby wszystko gotowe i tylko czekają na pozwolenie na wypłatę. Co do cen strefa różowa 7+vat w tym tygodniu. Od poniedziałku podobno ma być 7,5+vat.

Edytowane przez kamillos10
Opublikowano
11 godzin temu, gomez181 napisał:

Możliwe ze kasa juz jest, bo chyba chcą szybko wypłacić

Myślałem że dopiero od kwietnia będą wypłacać,  muszę po niedzieli zawieźć 

Opublikowano
Dnia 12.03.2022 o 08:55, bizon1 napisał:

Piter72 jak masz 15 sz na raz to Animex przyjedzie  

Czy są jakieś ograniczenie jeśli chodzi o odległości od zakładów? Do Kutna mam ponad 100km. 

Opublikowano
11 godzin temu, ŻemPitek napisał:

Czy są jakieś ograniczenie jeśli chodzi o odległości od zakładów? Do Kutna mam ponad 100km. 

Chyba nie  trzeba pytać przedstawiciela na dany region 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v