misio3p

Ceny trzody chlewnej 2022

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
krilan06    2235

Choiński się ostatnio wypowiadał i wg niego ubojnie dokładają do interesu a przetwórnie jadą na granicy opłacalności bo im koszty rosną 

migacz    282

A rolnikom manna z nieba leci. Takich baranów kiedyś wiedzieli gdzie wysłać. Były łagry itp a teraz w telewizji puszczają.

krilan06    2235

Nie można nic złego na nich powiedzieć bo jeszcze Cię oskarżą że namawiasz do przestępstwa

Wiadomość z agroFakt.pl

kiko8    30

Wilkucice maciora 2 zeta tucznik 3.70 z vat tylko  hodować.

adamn999    260
damian8070 napisał:

sokołów od wczoraj 5 , 00  zł  WBC 

Dramat ja w piątek do nich mam odstawę, miało coś drgnąć w lutym marcu ale to żadnych perspektyw nie widać, jeżeli rentowność do żniw nie wróci to ostra redukcja stada. 😢

krilan06    2235

Co robić gdy jedno gniazdo upatrzy sobie jednego świniaka i tak długo męczy aż padnie? Następnego dnia zaczynają kolejnego

adamn999    260

u mnie zawsze pomagała zmiana paszy ( koncentratu) na około dwa tygodnie dla takiego kojca, ewentualnie możesz wrzucić im jakieś stare bańki po oleju, lub kilka worków papierowych po koncentracie dla zabawy, przyczyn może być kilka od mikroklimatu po braki lub nadwyżki mikroelementów w paszy, jeśli nie chcesz zmieniać koncentratu czy paszy spróbuj na tone wsypać z dwa kilo soli, kiedyś to u mnie pomagało.

kopin    3760

Zwiększyć ilosć białka w mieszance,,dac różne zabawki ,butelki ,opony itd,odsadzić na dobę te zagonione,podobno są jakieś polfamiksy przeciw kanibalizmowi ale tego nie stosowałem  gdyż wystarczyły podane wcześniej sposoby

adamn999    260

mój tata kiedyś jeszcze delikatnie polewał je ropą żeby zmieniły zapach, ale w dzisiejszych czasach to jest drogi sport

jeszcze kiedyś z tego co pamiętam do takiego kojca na 30 sztuk wpuszczaliśmy nisko Prośną lochę, i też potrafiła ustawić je do pionu

krilan06    2235

Już naprawdę się odechciewa, nie dość że ceny dno dna, to jeszcze non stop coś się dzieje

kopin    3760

jesteśmy teraz w roli pechowca zgodnie z przysłowiem -jak ktoś ma pecha i nieszczesć kupę to złamie sobie rękę podcierając d*pę 

damianos95    411
Napisano (edytowany)
52 minuty temu, krilan06 napisał:

Co robić gdy jedno gniazdo upatrzy sobie jednego świniaka i tak długo męczy aż padnie? Następnego dnia zaczynają kolejnego

Dodaj do paszy soli kuchennej okolo 2.5 -3 kg na tone 

Ale teraz do pasnika dalbym duza garsc 

Dodatkowo zabawki dac 

Znajomy polewa piwem tatra i tez podobno jest okej ale nie inne tylko tatre kup podobno najlepiej daje efekt

Edytowano przez damianos95
  • Haha 1

witejus    7920
46 minut temu, krilan06 napisał:

U mnie jak cały miot warchlaków nagle zaczął się gryźć polałem je octem i natychmiast im przeszło.

JanKrzysztof    1667
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Spróbuj 3 kg na tonę paszy tlenku magnezu. Kiedyś worek 25 kg kosztował w granicach pięćdziesięciu kilku złotych...  Sól u mnie egzaminu nie zdawała jak kiedyś miałem podobne problemy.

Edytowano przez JanKrzysztof

migacz    282

Spróbuj polać przepracowanym olejem żeby były jak dziki.

albert1991    28

U mnie sol pomogla dawalem 2 kg na tone teraz  profilaktycznie 1 kg/t  i swinie sa spokojne 

ws71    1494
2 godziny temu, krilan06 napisał:

Poziom białka , jeżeli trafi się miot wysokomięsnych to zaczyna robić się meksyk, przerabiane w stadzie 1000 szt, kiedyś Chciałeś kombinować z grochem,czyżby pierwsze ofiary?, kiedyś u nas też to był powracający co jakiś czas problem, obecnie po 12,5% udziale śr poekstrakcyjnej sojowej od 2 lat święty spokój

Jakub23    4
2 godziny temu, witejus napisał:

U mnie jak cały miot warchlaków nagle zaczął się gryźć polałem je octem i natychmiast im przeszło.

Też polecam, zawsze jak się gryzą to ocet pomaga 

witejus    7920
4 godziny temu, damianos95 napisał:

Znajomy polewa piwem tatra i tez podobno jest okej ale nie inne tylko tatre kup podobno najlepiej daje efekt

Może lepiej wysokoprocentowy trunek,jak się schlają jak świnie to przestaną się gryźć🤣

14 godzin temu, krilan06 napisał:

U nas pomagało posmarowanie ON , wiem - głupie ale działa ;)

Jurniczek    201

Po co drążyć temat i wprowadzać urojone innowacje jak to tylko wina białka i już wcześniej wspominali kol.

• Like 1

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez Aktywnyrolnik7245
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez benek79
      Moze tutaj bedziemy wpisywac cene prosiat.
      U nas kształtuje sie na poziomie 80zł do 120zł.
      Piszac u nas mam na mysli rejon Osiecin w kuj-pom.
    • Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2022? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj