Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Kolczyki w prawym uchu? za to 10 lat jest ciężkiej pracy w kamieniołomach.

Faktycznie 🤣 Nawet nie zauważyłem. Choć z drugiej strony to dobrze że w ogóle mają 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Faktycznie 🤣 Nawet nie zauważyłem. Choć z drugiej strony to dobrze że w ogóle mają 🤭

Nie wiem czy jest zmiana, ale byłem na spotkaniu z inspektorem wet, to skakał jak głupi że ma być na lewym bo kary, dostał pytanie co jak świniakowi obgryzą lewe ucho, ma być na lewym odpowiedział i koniec    :P

Opublikowano
48 minut temu, kopin napisał:

dopiero pisałeś żeby się nie podpalać ze sprzedażą bo to tylko podpucha żeby chłopki świnie zaczęli opychać

A czy pisałem że sprzedaje trzymam ile mogę będą grali nie czysto nasze kochane zakłady były po 6 zł za żywa dołożyli 2 zł a w sklepie 10 zł z kg to kto to kupi 

Opublikowano

7.56 na żywo (9.4 za E) wczoraj bite w Sokołowie

ktoś już korzysta lub zamierza korzystać w nowym naborze z programów dobrostanowych dla trzody? zapowiada się ciekawie. Ja musiałbym zredukować stado o 10%, i odświeżyć porodówkę na ściółce, wtedy bym otrzymał pełną pulę do lochy czyli 1300 zł i około 150 zł do tucznika chyba warto, mniej ogonów a kasa lepsza.

http://wir.org.pl/asp/dobrostan-trzody-chlewnej-w-kps,1,artykul,1,2754

Opublikowano

Ciekawe to jest. Ja mam stary budynek. Pomieszczenie po bykach wolne. Porodówki jeszcze nie zamontowane i już raczej nie będą zakładane. Odradzam około 6 tyg i wszystko trzymam na ściółce. Trzeba pomyśleć i może coś pod program zmodernizować. I metraż policzyć.

Opublikowano (edytowane)

Będzie liczone 100zł na DJP 

dla przykładu 1 locha to 0,35 DJP

tak na szybko dopłata do lochy 575 lub 952 zł i 32 lub 42 do tucznika 

Edytowane przez bizon1
Opublikowano

znowu jakiś matematyk teoretyk wyjebany za spierdolenie POLSKIEGO ŁADU  został w MR zatrudniony żeby wymyślać procenty,przeliczniki,tabele 

oni nawet kij od szczotki potrafią swoimi przepisami zapętlić w paragraf

• Haha 1
Opublikowano

Witam forumowiczów, proszę o pomoc, czy wie ktoś co to za choroba, suchy nieproduktywny męczący kaszel zaczyna się u pojedynczych tuczników, w wadzę około 80 kg, z czasem przenosi na resztę stada,żadne antybiotyki nie pomagają, tuczniki słabo jedzą, słabo przyrastają, w najgorszych przypadkach występuje to co na filmach,z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Maciejj12441 napisał:

Witam forumowiczów, proszę o pomoc, czy wie ktoś co to za choroba, suchy nieproduktywny męczący kaszel zaczyna się u pojedynczych tuczników, w wadzę około 80 kg, z czasem przenosi na resztę stada,żadne antybiotyki nie pomagają, tuczniki słabo jedzą, słabo przyrastają, w najgorszych przypadkach występuje to co na filmach,z góry dziękuję za odpowiedzi.

u mnie zdarza się u pojedynczych sztuk, szczepie Florfenikolem i po kilku dniach przechodzi. Prosięta szczepie od Mycoplazmowego zapalenia płuc.  

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v