Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś badanie świń w mojej miejscowości na obecność wirusa ASF ,na 6 hodowców 3 się załapało oczywiście tych największych[ strefa biała]

Opublikowano
9 godzin temu, mesi napisał:

Sory że nie w temacie  ,może już pytałem albo było na forum ale nie mam czasu poszukać   , ci myślicie o kukurydzy dla macior karmiących vet , mówił że 8-10 % żeby dawać   , czy naprawdę taka dobra jest ? Raz dawałem ale bardzo dawno?

Osobiście daję do 25% kuku suchej, szwagier dawał do 30% kiszonego ziarna z kuku i nic się nie działo

Opublikowano
2 godziny temu, waldek0093 napisał:

Pomorskie  spadek z 8,85 na 8.15  zł netto/kg klasa E 

Ja pie..ole 70gr.?? Ciekawe kiedy w sklepie spadnie 🤔🤔🤔

Opublikowano

Piątek na ubojni  miało byc ubite tylko 100 ale jak  rolnicy ruszyli  jak to mówią z korytowymi  to i ubili 400 i można było ruszyc sprzedaż ,dało się.

Opublikowano
6 godzin temu, Mieciu24 napisał:

Ja pie..ole 70gr.?? Ciekawe kiedy w sklepie spadnie 🤔🤔🤔

Znając życie w sklepie podrożeje. Na skupie skupili pełno świń więc chyba nikt nie myśli o podwyżkach w najbliższym czasie...

Opublikowano
11 godzin temu, ws71 napisał:

Dziś badanie świń w mojej miejscowości na obecność wirusa ASF ,na 6 hodowców 3 się załapało oczywiście tych największych[ strefa biała]

Jakie województwo ??

Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.05.2022 o 08:03, ws71 napisał:

Wyniki tych badań tak samo wiarygodne jak wyniki testów na covid ? 🤔

Edytowane przez kuzaj63
  • Like 2
Opublikowano

Nie wiem o uj chodzi w tych Niemcach. Dosłownie dzis w południe w radiu trąbili o dramatycznie niskim pogłowiu świń u nich i ze wchodzą w świński dołek. Wiec skad ta obniżka z tamtego tyg?

Opublikowano

Jak to wczoraj mi powiedział pośrednik jutro czyli dziś wszystko się wyjaśni czy obniżki czy znowu zagranie by wyciągnąć resztki towaru po niższej cenie i miał rację teraz żeby uzbierać auto od takich po 10-15szt co sprzedają to 2 tyg 

Opublikowano (edytowane)

Dostajecie decyzję z Arimr o wyrównaniu dochodu za 4 kwartał bo dziś do mnie listonosz przyniósł 

zapomniałem dopisać wczoraj kilkanaście szt po 6,3 netto i maciora 4,0

Edytowane przez bizon1
Opublikowano
54 minuty temu, bizon1 napisał:

Dostajecie decyzję z Arimr o wyrównaniu dochodu za 4 kwartał bo dziś do mnie listonosz przyniósł 

zapomniałem dopisać wczoraj kilkanaście szt po 6,3 netto i maciora 4,0

Narazie dostałem w kwietniu pismo z przesunięciem wyrównania za 4 kwartał  do końca maja 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v