Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 9.02.2022 o 09:32, Peron napisał:

Może za mało hodował? Co to jest 4.5 tysiąca? Przy 9 tysiącach dopiero zaczyna się spinać.

Z drugiej strony wioski ferma 13 tys szt, także redukcja na 7 tys , także obecnie wszyscy poza nakładczym mają tak samo pod górkę, u nas w styczniu obstawiali, pośrednicy na 6 zł żywą w lutym a na pewno już w marcu, wydaje mi się na obecną chwilę to mało prawdopodobne ale wiara ponoć czyni cuda😂

Opublikowano
2 godziny temu, czesio200 napisał:

Co z tego, że u nas likwidują rodzinne hodowlę jak postawią fermę i zastępuje tyle co było na 10 wsiach. A to czy cena wzrośnie czy nie to tylko gdybanie. Jedno jest pewne jeśli nie wzrośnie to dalej będą ludzie likwidować na potęgę.

A jak warchlak z Danii nie dojedzie to co wtedy będzie hodowane w tej tuczarni? Szczury? ;)

Opublikowano

zaraz tuczniki będą po 3zł a maciory to tylko z dopłatą odbiorą :) jak już pisałem w sklepach ciągle cena rośnie; całą śmietankę spijają masarnie i sklepy

dzień, w którym w polsce zabraknie wieprzowiny jest co raz bliżej

• Like 1
Opublikowano

no właśnie, o 0,04 euro podskoczyła. także mówię wam idą podwyżki

w Hiszpanii 5 tydzień z rzędu wzrosła cena, a tylko oni i Francja wysyłają do Chin. w Hiszpanii wzrost o 0,03 euro

Opublikowano
13 godzin temu, kuba55 napisał:

Mam pytanie jestem w strefie czerwonej dawnej niebieskiej  , czy moge teraz kupic prosieta z strefy niebieskiej dawnej zoltej

tak oczywiście świadectwo zdrowia

Opublikowano

no i znajomy zakupił tego swiniaka , 2 połówki jednak wziął dla siebie , obie ważyły 120 kg i zapłacił za nie 1,8 tyś zł , następnym razem jak będę go widział to będzie po degustaji już , od razu dodam żę cena dla niego nie grała roli .

Opublikowano (edytowane)

zapłacił za dwie połówki tyle 1,800 zł  , swinaiak był ubity w ubojni przez gospodarza , i jeszcze ze 150 km po to jechał 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
jarecki napisał:

no i znajomy zakupił tego swiniaka , 2 połówki jednak wziął dla siebie , obie ważyły 120 kg i zapłacił za nie 1,8 tyś zł , następnym razem jak będę go widział to będzie po degustaji już , od razu dodam żę cena dla niego nie grała roli .

Chyba maciora

• Haha 1
Opublikowano

kurde  swiniak był chyba z okolic ciechanowa , pisałem już kiedyś teraz zapomniałe , karmiony wyłącznie własnymi paszami bez dodatków . dodam tylko żę ten co kupował przez wiele lat handlował mięsem po targowiskach wiec to nie jest amator który da się wkręcić  .

Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.02.2022 o 16:39, sylwekbarca2 napisał:

120 kilo to dwie połówki czy jedna połówka 120 kg ?

Przecież wyraźnie napisał że obie 120kg ważyły,czyli ok 145 kg żywy świniak miał 

Edytowane przez JurekOgorek1
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 12.02.2022 o 07:19, statham7 napisał:

Pomoc na wyrównanie kwoty obniżonego dochodu dla producentów świń - ASF składał ktoś za 4 kwartał bo podobno mało komu wychodzi?

Składałem, jest tam zrobiony taki fajny myk, że jak wpiszesz w tabelkę liczenia dochodu z poprzedniego składania wniosku, to wychodzi prawie jeszcze drugie tyle straty co wychodzi wpisując w tabelki co teraz masz składać, a liczby te same

Opublikowano
Dnia 27.01.2022 o 16:35, karat7 napisał:

w chwili obecnej średnie i duże zakłady ciągną z zachodu półtusze całymi tirami i nie ma szansy na wzrost ceny, a prezesi chodzą i się tylko śmieją z rolników.

Ta sama sytuacja była na rynku wołowiny z półtora roku temu. Dziś ubojnie /handlarze wręcz proszą o Żywiec. Co jakiś czas zagrywka z obniżka żeby wywołać panikę i nakłonić do sprzedaży. Przyjdzie i tu taki czas że to zakład będzie prosił o dostarczenie żywca bo nie będą mieli co bić

Dnia 1.02.2022 o 18:52, migacz napisał:

Czyli co pozostaje trzymać je  z miłości 😆

Oczywiście i jeszcze na tym trzepać kasę. Przejeżdżałem obok tego przybytku,świnie na wybiegu przy DW sobie zapierdaczały. Powiedzcie gdzie tam jest bioasekuracja?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v