Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
jan88    468
18 minut temu, kibix napisał:

Jak do góry piach a podglebie trzymające wodę to można takie cuda robić z glebokokorzeniacymj się roślinami burak, rzepak kukurydza pięknie wychodza. Jak pszenicy zbierzesz 8 ton to to nie może być piach. 

Z tymi samochodami to powoli jest cofka. We wrześniu zeszłego roku to na zapisy były prawie wszystkie. Teraz na zapisy masz Volvo mercedesa. Ze skody fiata forda sami zaczynają wydzwaniać do dwóch tygodni auto przed domem. 

o a jak z cenami też w dół ?

Tomek90    1842
41 minut temu, youn81 napisał:

a czym różnią się nawozy od konsoli czy samochodu jeżeli chcesz je przeznaczyć na handel ?  przy każdej działalności handlowe możesz zarobić lub stracić 

Nawozu kupiłem  już w maju  i to z nadwyżką , jeżeli  będzie taka możliwość i potrzeba to mogę sąsiadowi odsprzedać nawet w formie usługi, nie wiem czy dobrze zrobiłem ale analizując sytuacje rynkowa jest duże prawdopodobieństwo ze na tym nie stracę 

Praca na gospodarstwie , etacie  lub w jakiejkolwiek  innej formie ma przynosić dochód  netto który normalny człowiek  będzie przeznaczał na  konsumpcje , jeżeli przeznaczasz swój dochód bezpośrednio na środki  produkcji   i nie stać Cię na inne dobra ( samochód , motor konsola , wakacje itp) tzn ze twój biznes nie przynosi Ci żadnego zysku i zajmij się czymś innym bo słaby z Ciebie gospodarz

Ja nie kupiłem, ale nie twierdzę czy starce czy nie, rok temu analogiczna sytuacja na przełomie roku. Kto się zesrał kupił w styczniu czy w lutym bo gaz drogi, a w marcu było już w przystępnej cenie. 

Nie znasz, a oceniasz. Pozwiedzaj tyle świata co ja to możesz my dyskutować bo polskie morze to nie wakacje 😉

Edytowano przez Tomek90

Wiadomość z agroFakt.pl

Tigon    1249

28 3200, tydzień temu dziś tyle samo albo i więcej, saletra 4k

Edytowano przez Tigon
  • Like 1

PAN88    1348

A Ty skladałeś? Mi w tamten czwartek lub środę przyszło.

marcin19071980    3397
19 minut temu, PAN88 napisał:

A Ty skladałeś? Mi w tamten czwartek lub środę przyszło.

Składałem.Jakos mi na tym nie zależy, będzie to będzie nie to nie.Ale nikt ze znajomych na giełdzie też jeszcze nie dostał.Tak dziś rozmawialiśmy że h.....z tego że dają jak dokładnie o tę kwotę nawóz zdrożał.

Edytowano przez marcin19071980

Mariusz2903    1095
7 godzin temu, Przemq napisał:

Jak to mówią na ziemi straty nie ma.. 15 lat temu mój świętej pamięci tata miał wybór kupić jakiś dobry ciągnik z przednim napędem bo był tylko ursus 330 i c 360 a działkę pod Białymstokiem i kupił 1 ha działki,na dzień dzisiejszy działka warta ponad 350 tys zł a ile by był wart ten ciągnik? Już nie mówię o samochodzie jakby kupił zamiast tego ciagnika..

Komu tę działkę kupił , tobie ?

Patryk1222    135

Nie wiem skąd w macie te ceny na Rsm w okolicy 3200 jak ja szukam od tygodnia i wszyscy mówią około 3700 za 32N

HF86    8048
8 minut temu, jan88 napisał:

no to tylko brać mocznik w takiej cenie 

coś czuję że go do wiosny nie zabraknie. 

a ga sobie ten glupi psioski ryj rozwali 🤣

jan88    468

zabraknąć może nie zabraknie ale w jakiej będzie cenie ??

Leszy    3480
38 minut temu, HF86 napisał:

3900 saletra i 3900 wschód mocznik. 

Kupuj ten mocznik i to na zapas. 

• Like 1

dzidzia202    291

Powiem tak cieszcie się że jakoś tej Ukrainie świat pomaga i wojna nie jest u nas. Ja mogę te dwa lata żyć skromniej i zbierać mniej z pola. Co roku nie trzeba inwestować i jeździć na wczasy. 

DANDYS    3066

a co mnie obchodzi Ukraina? to i ch wojna nie nasza, izrael wali bomby jak w Palestynę i jakoś cisza

• Like 1
  • Thanks 2

witejus    7912

Przed chwilą sms z banku, wpłynęły dopłaty nawozowe, całe pińcet do ha jak obiecywali, w co szczerze nie wierzyłem że tyle będzie.Ale średnio mnie to cieszy☹️

• Like 2

HF86    8048

bo to koszerne bomby i nie mondre o tym rozmawiać 🤫

• Haha 2

dzidzia202    291

To jak to ich wojna to nie życzę ci żeby wojna przyszła do ciebie. W d*pie z tymi pieniędzmi na koncie jak bieda i się nie podoba można zawód zmieniać. Ale jak by przez Ukrainę przeszli jak przez masło i weszli do nas zaczęli gwałcić i zabijać żony dzieci małe to byś wtedy co powiedział dobrze że saletra po 900. A jak jakiś kraj chciał pomóc to byś był przeciw pomocy bo to nie ich wojna. Weźcie się czasem zastanówcie jakie macie problemy w porównaniu do ludzi którzy walczą o życie. No jest jeszcze jedna opcja że sp***doli.. byś jako pierwszy z kraju.

• Like 3

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2023 będzie dla nas lepszy czy gorszy?
      Czy styczniowe obniżki to tylko lekka korekta, czy wstęp do poważniejszego dołka?
      Link do kontynuacji tematu :

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj