Polecane posty

arek_124711    202

2 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Właśnie w slupcy- wlkp na przejedzie kolejowym czekaliśmy bo cały pociąg saletry jechał w kierunku Niemiec.  Czyli saletra jest.

Nie dla psa kielbasa

• Like 1

Takeda    268

no przecież Tomar woził nawóz do Niemiec w listopadzie i w grudniu, a że luzem to pewnie tylko poszły worki z napisem .de by się lepiej sprzedawał, no ale z drugiej strony jak u nas pakuje się Yarę czy KS to nikomu nie przeszkadza.

dzisiaj dzwonił o dziwo Agrolok odesłałem na wiosnę, już nawet nie wnikałem jaki cennik te 3200 za saletrę, znając życie pewnie zerówka

Wiadomość z agroFakt.pl

artur12441    122

Witam kolegów 🙂 jestem tu nowy ale z wytrwale śledzę temat nawozów... 

Ceny lokalny skład północne mazowsze okolice Chorzel :

saletrzak 2960 brutto 

npk 8 20 30 litewski 2900 brutto 

amofoska  4 12 20 2230 brutto 

polifoska 6 3000 brutto

Dla porównania w 2020 roku kupowałem z Agroloku 23 grudnia 2020 

Saletrzak Yara nitromag 947 zł brutto

Yara npk 5 10 25 1380 brutto

pozdrawiam wszystkich forumowiczów 🙂

• Like 1

RU68    1113
7 minut temu, artur12441 napisał:

Witam kolegów 🙂 jestem tu nowy ale z wytrwale śledzę temat nawozów... 

Ceny lokalny skład północne mazowsze okolice Chorzel :

saletrzak 2960 brutto 

npk 8 20 30 litewski 2900 brutto 

amofoska  4 12 20 2230 brutto 

polifoska 6 3000 brutto

Dla porównania w 2020 roku kupowałem z Agroloku 23 grudnia 2020 

Yara npk 5 10 25 1380 brutto

pozdrawiam wszystkich forumowiczów 🙂

bo to było w 2020 pod choinkę prezent

Rrolniik    213
4 godziny temu, arek_124711 napisał:

Teraz mam promocje dla was z agroloku 

Rsm 32 2980

Rsm 28 +5s 2817 

Rsm 26 +3s 2731

Saletra 34 3195

Saletrzak 2897

Mocznik 4464

Agrolok cena za minimum 24 t brutto

niech se w tyłki wsadzą te ceny, po tyle to po 1 worku można kupić lokalnie w takich cenach a nie całe auto, tak jak zwykle frajerów szukają.

JarekBazydlo    2330

Moim zdaniem jedna z droższych firm i do tego strasznie upierdliwych. Trzymają się na rynku bo dają długie terminy płatności.

• Like 2

king12    228
31 minut temu, arek_124711 napisał:

Szybkie pytanie ile ton zielonej masy mozna uzyskac z 1ha ladnej kukurydzy?

70 ton to chyba max .U mnie kumple sieją dla biogazu to mówią że około 60 wychodzi 

przemek28_28    1883
54 minuty temu, jacek1296 napisał:

Słupca w środku kraju, mógł np do zielonej góry jechać.

Mógł. Pisałem ze w kierunku Niemiec a nie do Niemiec. Ale nie sadze ze tak blisko jechałby cały skład saletry. 

GRZES1545    7746
20 minut temu, king12 napisał:

70 ton to chyba max .U mnie kumple sieją dla biogazu to mówią że około 60 wychodzi 

Sprzedają to tam? Jak wygląda współpraca?

king12    228

Tak sprzedają .Biogaz daje nasiona , zbiór i dowóz po twojej stronie .Cena 100 za tonę nie wiem czy netto czy brutto..Proferment sami ci rozlewają po polach 

• Thanks 1

NieMadry    112
44 minuty temu, king12 napisał:

Obsada x waga jednej rośliny.  W tym roku siałem 3 ha a zę była reszta to obsada wyszła ponad 100000/ha no i piękna była sama kolba to ważyła ponad 300g wiec myślę ze dala około 100 ton. Tylko że była normalnie nawarzona plus obornik no i z deszczem przypasowało

• Haha 1

GRZES1545    7746

Panowie słyszałem na jednym portalu że firmy produkujące nawozy ograniczyły produkcję przez to że magazyny pełne i boją się że rolnicy nie kupią nawozów 🤔 ktoś  coś wie?

asharot    446
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Panowie słyszałem na jednym portalu że firmy produkujące nawozy ograniczyły produkcję przez to że magazyny pełne i boją się że rolnicy nie kupią nawozów 🤔 ktoś  coś wie?

Fabryki nie mają magazynów. Towar bezpośrednio z produkcji poprzez dilera jedzie do lokalnych składów gdzie mają płacone za magazynowanie ale nie mogą go sprzedać dopiero jak diler pozwoli

• Thanks 2

Naklejki piktogramy: http://tiny.pl/g7fxv

thor1984    599
27 minut temu, GRZES1545 napisał:

ja dziś z kolei zajechałem to jednego z okolicznych składów to na stanie nie ma prawie nic. kobieta powiedziała wprost, ż nie sprowadzają bo boja się, że nie sprzedadzą albo zostaną z towarem tym na dłuższy czas. Drugi to samo. Ma tylko azot w postaci saletrzaku i na razie nie sprowadza.

Zauważyłem za to nieznaczne ale jednak podwyżki strączkowych 

• Like 1

Jurniczek    201

Jakby to normalni ludzie kupiły azoty czyli Rosjanie to i nawóz byłby po 100 i dlatego piana im na mordzie ciekła jak dochodziło do przejęcia przez Rosjan a teraz (sprawiedliwi) doją chłopów ile się da bo elektorat nierobów czeka na +

• Thanks 1
  • Haha 1

GABBER85    738
2 godziny temu, artur12441 napisał:

wydaje mi sie , za ten saletrzak po  947zł rok temu to żeś przepłacił ze 20zł...

>>>>>> 

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez wiki868
      Witam.  Posiadam łąki z których zbieram 2 pokosy rocznie.  Końcem mają początkiem czerwca zbieramy siano I   końcem sierpnia  zebraliśmy potraw.  Zbieramy potraw wcześniej nie we wrześniu z racji  szybszego i lepszego wysuszenia.   Mamy  koniec września. Łąki tak pięknie odbiły ze mamy 20-25cm  trawę na nich.  Myślałem o skoszeniu tej trawy I zwiezieniu na pryzmę i zrobienia z tej zielonki   kompostownika-obornika jak zwał tak zwał. Będzie tego z 30ha.   Co Wy ns to?  Jest to opłacalne?   Mam możliwość polewania tego  gnojowka.  Czy będzie to miało wartosc dla gruntów ornych? Czy to ma sens?  Warte zachodu.  Wyczyszcze sobie łąki pod  przyszly sezon sianokosow. 
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj