Polecane posty

galan99    6723

Jakiś pisze że kupi saletrę maksymalnie po 1800 zł . pewnie  go h*j strzelił że przepłacił .

galan99    6723

Pewnie będzie jeszcze większa  konkurencja , tylko jak kupili po 5 tyś a spadnie cena do 2800 zł niezła przebitka .

Wiadomość z agroFakt.pl

tytanowyJanusz    2853
55 minut temu, marek1977 napisał:

Dzisiejszy zakup 3950zł u lokalnego dilera.

chrome_screenshot_1672155521591.png

I ja myślę teraz kupić pare woreczków żeby było do opryskiwacza z tym że u mnie na początku grudnia chciał 5.000zł/t ...

A Ty @galan99 dalej nie kupiłeś nic?

galan99    6723

Nie czekan nadal na spadki cen .

Czekam na 3 tyś .

Przy tych cenach nawozów i paliwa i kombajnu na klasach ziemi 5,6 odechce się uprawy .

Edytowano przez galan99
  • Like 1

mario666    830

To jest paranoja  :) najpierw miało azotu nie być bo drogo będzie wychodził teraz potasu podobno nie ma Nie wiem jak tam z fosforem ale może ktoś objaśni Dla mnie to tylko dodwyższanie cen w tym chorym kraju 

galan99    6723
27 minut temu, jan88 napisał:

a co jeśli nie spadną ? nie kupisz ?

Kupię .

czemu mam nie kupić ale czekam mam czas .

Bercik92    2012
tytanowyJanusz napisał:

55 minut temu, marek1977 napisał:

I ja myślę teraz kupić pare woreczków żeby było do opryskiwacza z tym że u mnie na początku grudnia chciał 5.000zł/t ...

A Ty @galan99 dalej nie kupiłeś nic?

Wiosną kupywalisy takie woreczki w opryskiwacz dla qq i w ciągu miesiąca sprzedawca sprzedał cała paletę mocznika bez IN

galan99    6723
4 minuty temu, AdamKutno napisał:

Azot raczej w górę, miesiąc temu 3650, dziś 3800.

Zimy nie ma , ciepło do + 10 takie bajerowanie że podnoszą dla dzieci , może chwycą taki myk .

• Like 2

Pitraszek    459
2 godziny temu, marek1977 napisał:

chrome_screenshot_1672155521591.png

Po tyle też bym kilka kupił. Mam jeszcze trzy albo cztero letnie ale już malutko. Kupiłem na łąki ale byla susza i nie dałem a później mówili że będzie z inhibitorem tylko, to się oszczędzało

miwigos    2808

Ależ wielka iloś 1,2 T, do Bercika

Edytowano przez miwigos

Kobi    8

Saletra amonowa Anvistar 3700 saletrzak 3300 Superfosfat prosty 1760 sól potasowa 4330

W jakiej cenie jest siarczan potasu ? Bo mi krzyknęli 6 tys.

Bercik92    2012
miwigos napisał:

Ależ wielka iloś 1,2 T, do Bercika

Nie tylko my kupowaliśmy na kukurydzę. Inni też pryskali

mysza103    1831

A  tak z ciekawości to w jakich cenach macie KIZERYT , albo Siarczan magnezu w detalu , bo jutro się wybieram za tym i pasowało by mieć jakieś odniesienie . Wiem że z miesiąc temu Kizeryt był 2120zł bodajże w big-bag . U was drożej czy taniej?

Edytowano przez mysza103

AdamKutno    141

Myślicie, że od stycznia z automatu dołożą choćby część vat-u do ceny finalnej? Przed żniwami kupiłem po 3500, potem cena poszybowała do 6 kawałków, dziś wziąłem po 3800. Połowę mam, jak stanieje to wtopię tylko część 😁 

Pitraszek    459

VAT 8 procent a gaz staniał dużo więcej. Zimy nie widać, rolnicy też już ochłonęli i nie szarżują z zakupami. Ja tam czekam do obniżek cen. Cześć mam a jak by nie taniało to kupię mocznik z importu

• Like 1

Marl    403
Oglądał ktoś wyklad Cerazego Wincenciaka, w niedzielę miał mówić o swoich prognozach cen nawozów, rzepaku, kuku i pszenicy. Może ktoś napisać?

mysza103    1831
2 godziny temu, hardkor113 napisał:

Dzisiaj po 1220 brutto siarczan kupiony

Cały samochód, czy detal ? Cena myślę że dobra

EmilPlayP    53
8 godzin temu, Marl napisał:

Oglądał ktoś wyklad Cerazego Wincenciaka, w niedzielę miał mówić o swoich prognozach cen nawozów, rzepaku, kuku i pszenicy. Może ktoś napisać?

Oglądałem, ostatnio tylko o zbożach było i to takie wróżenie z fusów bo sam mówi, że to tylko jego zdaniem. Ogólnie wywnioskowałem, że jeśli pójdą ceny w górę to Kwiecień/Maj. Nawozy to wieloskładnikowe oraz samo P i K nie ma za bardzo co liczyć na jakieś obnizki, ale za to na azoty mogą być jeszcze delikatne korekty w dół. 

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      W jakich cenach kupujecie paliwa w 2023 roku? Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny po przywróceniu 23% VAT? Olej napędowy kupujecie w hurcie czy detalicznie na stacji? Czy paliwo będzie tańsze? Jaki wpływ na koszt paliw będzie miała sytuacja z wojną na Ukrainie w ujęciu globalnym? Zapraszam do dyskusji.
      Temat z cenami z 2022 roku:

Znasz kogoś kto zamówił, czy info ze słyszenia?
    • Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2023 będzie dla nas lepszy czy gorszy?
      Czy styczniowe obniżki to tylko lekka korekta, czy wstęp do poważniejszego dołka?
      Link do kontynuacji tematu :

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj