Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, mirro napisał:

Zdania uczonych są podzielone w tej materii. 😂 Nie da się zastąpić azotu tymi bakteriami, czy mikroorganizmami bo same potrzebują dawki azotu żeby sie namnażać. Jak nie dostaną, to je zagłodzisz. Co roku kupuję mauzera tego wynalazku i rozlewam tylko i wyłącznie po zbiorach brokuła i zmulczowaniu tego co zostało. Potem podorywkowiec i leży do wiosny, Na razie presji większej chorób nie ma, choć na niektórych kawałkach już trzeci rok leci brokuł. Być może to coś to pomaga i niech tak zostanie.😂

Zdania uczonych -czy" lobbystów"? bo jakoś nie widzę aby poważne instytuty wypowiadały się że w skali polowej te specyfiki cokolwiek przynoszą .w doniczce szklarni może tak ale w warunkach polowych chwalą tylko ci którzy maczają łapy w tym oszustwie .A nie czarujmy się jak zapłacisz to i doktor czy profesor pokrętnie stwierdzi że to coś daje każdy ma swoją cenę 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
53 minuty temu, LonelySoul napisał:

Adrian dzwonił i chciał kombajn fenda na całe żniwa " na testy

Ze znajomym (taki bajkopisarz) niedawno rozmawiałem i coś o ciągnikach się zgadalismy a ten, że miał brać nowy, ale to, ale tamto, ale nie chcieli dać na testy - chciał dostać ciągnik na tydzień. Żeby jeszcze to było jakieś fest gospodarstwo, gdzie jest opcja, że kupią dużo sprzętu. A tu parędziesiąt ha i wielce zdziwiony, nawet oburzony, że MU nie chcieli dac

50 minut temu, asharot napisał:

Zelma

Nie ten mi się zacytował, ale o Zelme mi chodziło.

Tak jak go czasem oglądam, to się dziwię, że ma tak mało odsłon w porównaniu do tych wszystkich "celebrytów". Widocznie malo dzieci leci na starego Zetora.

Jeszcze kiedyś nieprofesjonalnego oglądałem, ale jak do któregoś filmiku wrzucił jakiś tytuł "wow, szok" czy coś w tym stylu, to przestałem. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

A jago tylko z tego względu oglądałem bo miał Zetora . Bo tez pracuje na 12145 narazie . Teraz tez i Zelma kupił i czeka na New Holland . Nieprofesjonalny to przestałem oglądać . Kule najczęściej oglądam , ciekawe czy tu na forum zaglada bo kiedyś tu był . 

Edytowane przez SawekBraczyk
Opublikowano
1 godzinę temu, SawekBraczyk napisał:

Reszta YouTube kanały chłopy jako opinia ? 

Kolego jeżeli chcesz merytorycznie o uprawie to mogę polecić Ci angielski kanał harRys farm, ten człowiek ma bardzo duże gospodarstwo i w Anglii ,ale warto porównać i przemyśleć. 

Jeżeli chcesz o hodowli bydła mlecznego to możesz popatrzeć na i farming we farming

• Thanks 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Ze znajomym (taki bajkopisarz) niedawno rozmawiałem i coś o ciągnikach się zgadalismy a ten, że miał brać nowy, ale to, ale tamto, ale nie chcieli dać na testy - chciał dostać ciągnik na tydzień. Żeby jeszcze to było jakieś fest gospodarstwo, gdzie jest opcja, że kupią dużo sprzętu. A tu parędziesiąt ha i wielce zdziwiony, nawet oburzony, że MU nie chcieli dac

A ja nie dawno usłyszałem historie takiego "bajkopisarza"jak jakiś facet zamówił nowego JD z fricke bez zaliczki tzn na słowo i po jakimś czasie ten ktoś zrezygnował z zakupu. A fricke sprzedał ciągnik po kosztach aby się" go pozbyć "😅

Opublikowano
12 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Ja ich nie oglądam ale jak mi wyskakują na głównej to mdłości dostaje. Podobnie Korbanek-taka firma a spikła się z takim towarzysrwem, żal patrzeć. Jeszcze ich knur z tym młodym  sepleniakiem wydymają w 4 otwory.

Jak Ci się pojawiają ich filmy na stronie głównej to najeżdżając na ikonę filmu pod filmem pojawią się 3 kropki, najeżdżasz, klikasz "nie polecaj kanału" i masz ich z głowy. U mnie żadne jockery, korbanki, słomki, bardowskie i inne platformy reklamowe nie mają wstępu na stronę główną.

• Like 4
  • Thanks 3
Opublikowano
3 godziny temu, SawekBraczyk napisał:

Reszta YouTube kanały chłopy jako opinia ? 

Tak polecam Zelme (jak wyżej) , Agro Kojot, Rolnik Łukasz, czasem Niemena , oglądałem też typowe ekofarmy ale nie moja tematyka , a czasu za mało na te internety 

Celebrytów czasem też oglądam jak co ciekawego mają- jakieś nowości -nowinki . Ale ja to reklamy wyczuwam 😀, Do tego stopnia że jak jadę drogą czy w mieście to żadnej nie widzę 🤣🤣, Jeździłem z dwa lata przy zakładzie co reklamy robią i bramy ogrodzeniowe , na budynku wielki napis piaskowanie i malowanie proszkowe, a ja szukałem raz gdzie na mieście felgi mi pomalują 😁... W końcu znajomy mnie tam skierował 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, jajonasz napisał:

Najlepsze to są te drętwe dziewczynki spod Zamościa pozujące w sprzęcie starego i reklamujące byle gówno, ale stulejarnia zapewnia odpowiednią widownię xD 

no chyba im zazdrościsz że kupiły sobie fenda, pozatym i tak przejmą gospodarstwo po ojcu i to będzie ich albo jedna zostanie a druga znajdzie sobie innego bogatego gospodarza 

1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

tanij ni bedzie

no różnie to może być,  ja już azot mam na magazynie  na przyszły rok 

Opublikowano
6 minut temu, jan88 napisał:

no chyba im zazdrościsz że kupiły sobie fenda, pozatym i tak przejmą gospodarstwo po ojcu i to będzie ich albo jedna zostanie a druga znajdzie sobie innego bogatego gospodarza 

no różnie to może być,  ja już azot mam na magazynie  na przyszły rok 

O panie , fenda zazdrość ? Bogatego gospodarza ? Syndromem starego kawalera zalatuje 

Opublikowano
1 minutę temu, SawekBraczyk napisał:

Tak po za tym to czytam ze chyba już wszyscy azot na wiosnę maja kupiony . To ja po tyle jestem . 

Azot mam a zamiast PK wapno w planie chyba to zależeć będzie ile kasy będzie.

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, ur68 napisał:

Zdania uczonych -czy" lobbystów"? bo jakoś nie widzę aby poważne instytuty wypowiadały się że w skali polowej te specyfiki cokolwiek przynoszą .w doniczce szklarni może tak ale w warunkach polowych chwalą tylko ci którzy maczają łapy w tym oszustwie .A nie czarujmy się jak zapłacisz to i doktor czy profesor pokrętnie stwierdzi że to coś daje każdy ma swoją cenę 

Wypowiedziałem się w kontekście moich doświadczeń z tym specyfikiem i napisałem jasno chyba w kontekście azotu oraz powodów dla których go stosuję. Zdaję sobie sprawę z "czarów" które ma on powodować ale też z tego na co może wogóle działać. Nie zamierzam go reklamować. 

Nie mam udziału w tym interesie.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Andpol napisał:

Azot mam a zamiast PK wapno w planie chyba to zależeć będzie ile kasy będzie.

ja pk i npk mam i azot prawie cały mam jeszcze mi trzeba ok 4 ton azotu najlepiej rsm i myślę czy już teraz dokupić czy jeszcze poczekać do zimy lub nawet wiosny u mnie w okolicy mało kto azot już kupił na razie ludzie myślą kupić lub kupili npk, ze mnie się śmieli bo kupiłem npk w marcu na jesień pod rzepaki i pszenice a ja teraz z nich się śmieje :P  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v