Gość

Ceny bydła 2022

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
micgal39533    406

Dokładnie dobra wentylacja to podstawa, jak jest zaduch to choroba murowana, zmierz im temperaturę

Azor07    715
1 godzinę temu, marijusz napisał:

(jak trwoga to na agrofoto)

Koledzy bida mnie tu sprowadziła .Cielaki mi zaczynają kasłać doświadczenia z lat ubiegłych nauczyły mnie ,że jesli nie będę reagował i czekał aż na pluca padnie to w ciagu kilku tygodni zrobi sie luz w oborze, a energoutyl co dzień będzie zajeżdzał na podwórko i pytał czy mam coś dla nich . 

Kiedys próbowałem witaminę C do paszy dosypywać  , ale i tak kasłały .Może zaprzestać dawać swoja śrutę aby nie podrażniać przełyków ,a do wiosny tylko na granulce przetrzymać ? 

ma ktoś jakieś sprawdzone pomysły ?

U mnie kaszlą jak wpadnie jaki wirus praktycznie nie reaguje po tygodniu przechodzi samo ,a przy pierwszych objawach u młodzieży polopiryna pomaga .

Wiadomość z agroFakt.pl

HF86    8048

odrobaczenie było?

witam dobrych domoeszaj to będzie im lżej. 

Screenshot_20220201-131049_Samsung Internet.jpg

• Haha 1

MrCziken96    0
Napisano (edytowany)

Sprzedane 2 sztuki po 12,10zł i 11,20 zł brutto o wadze 730 kg i 640 kg

Edytowano przez MrCziken96

karol091193    718
2 godziny temu, marijusz napisał:

(jak trwoga to na agrofoto)

Koledzy bida mnie tu sprowadziła .Cielaki mi zaczynają kasłać doświadczenia z lat ubiegłych nauczyły mnie ,że jesli nie będę reagował i czekał aż na pluca padnie to w ciagu kilku tygodni zrobi sie luz w oborze, a energoutyl co dzień będzie zajeżdzał na podwórko i pytał czy mam coś dla nich . 

Kiedys próbowałem witaminę C do paszy dosypywać  , ale i tak kasłały .Może zaprzestać dawać swoja śrutę aby nie podrażniać przełyków ,a do wiosny tylko na granulce przetrzymać ? 

ma ktoś jakieś sprawdzone pomysły ?

Fajny preparat jest w leczeniu trzody i KUR. Jest to DOKSY RW

Wszystkie moje posty i zdjęcia są chronione prawem autorskim ;)
Zainteresowanych wykorzystaniem proszę o kontakt na PW

marijusz    555

kupiłem odpowiednik polopiryny i witamine C zamowiłem Ale polopiryne należy do wody a nie zabardzo jest jak bo z poideł piją 

myslę nad poidłem z podgrzewaniem wody aby takiej zimnej nie piły

1 godzinę temu, Azor07 napisał:

U mnie kaszlą jak wpadnie jaki wirus praktycznie nie reaguje po tygodniu przechodzi samo ,a przy pierwszych objawach u młodzieży polopiryna pomaga .

też tak myślę 

a jak polopirynę podajesz?

misio3p    1990
Dnia 27.01.2022 o 21:43, ab23 napisał:

Zapytam tutaj 

Cielak rano przy od pasie wszystko pięknie  zachodzę  po śniadaniu  wzdęty  mocno 

I teraz pytanie czy suchy TMR zatkał czy ciało obce po przepkaniu wężem  jest ok. 

Przypomniał mi się mem jak to przeczytałem

Screenshot_20220201_140907.jpg

• Haha 3

24.07.2008 - 24.07.2021 - 13 lat na AF

Mieciu24    48
59 minut temu, MrCziken96 napisał:

Kto tak płaci, skąd ten kupiec? Jakie te byki były? Bo koło Łodzi to zastój jak c.. j

Dzikusss    199

Ja na kaszel czy płuca podaje Floron domięśniowo a polopityne czy też ketnik też domięśniowo jest ogólnie przeciw zapalny gorączkowy itp

Karollorak93    117

Nie wiem co jest z tymi Twoimi bykami albo z Tobą ale od jakiś trzech tygodni nie możesz sprzedać, w tym czasie to trochę nierealne. 

• Like 1

MrCziken96    0
Mieciu24 napisał:

59 minut temu, MrCziken96 napisał:

Kto tak płaci, skąd ten kupiec? Jakie te byki były? Bo koło Łodzi to zastój jak c.. j

Skup bydła Szostak z Łagów A byki to jeden taki z przewagą hf a drugi mieszanka z simentalem .Jak chcesz to na stronie na numerze 55 sa ich zdjecia

Mieciu24    48
3 minuty temu, Karollorak93 napisał:

Nie wiem co jest z tymi Twoimi bykami albo z Tobą ale od jakiś trzech tygodni nie możesz sprzedać, w tym czasie to trochę nierealne. 

To zobacz na OLX jakie mam byki w Łódzkim  to dopiero coś możesz powiedzieć 🤔

Karollorak93    117

Jeśli to te po 750 kg po 13 to w miarę ładne. Pytanie tylko o jakiej negocjacji mowa. Nikt nie dzwonił? 

Daro20    464
3 godziny temu, marijusz napisał:

Proponuję na przyszłość pomyśleć o profilaktyce. U mnie pomimo stada mięsnego szczepię profilaktycznie rispovalem. 2 dawki kosztują około 50zł/ sztukę i mam spokój. Szczepię odsadki na jesieni i są zabezpieczone na 6 miesięcy a duże sztuki nie chorują. Dla cieląt są donosowe szczepionki żeby można było podać mniejszym sztukom.

Kolega trzyma więcej sztuk to jak zaczynają kaszleć to daje czosnek sproszkowany i chwali sobie.

Cybulek17    1567

Patrzysz na złe ogłoszenie.  A zresztą te po 13 to niezły marzyciel,  poza tym bb reszta to słabe Rki,  kiepsko obłożone 

Mieciu24    48
12 minut temu, Karollorak93 napisał:

Jeśli to te po 750 kg po 13 to w miarę ładne. Pytanie tylko o jakiej negocjacji mowa. Nikt nie dzwonił? 

Nie to zobacz sobie  od 7 zł. krowa, jałówka, trzy byki

Karollorak93    117

No jak za tego pierwszego 12 brutto to taka w miarę do przyjęcia cena, gorzej z tym drugim. Reszty nie widać. 

Mieciu24    48
8 minut temu, Karollorak93 napisał:

No jak za tego pierwszego 12 brutto to taka w miarę do przyjęcia cena, gorzej z tym drugim. Reszty nie widać. 

Ekspert to one po 10 brutto są warte i pewnie waga kupującego 🤔

Azor07    715
1 godzinę temu, marijusz napisał:

kupiłem odpowiednik polopiryny i witamine C zamowiłem Ale polopiryne należy do wody a nie zabardzo jest jak bo z poideł piją 

myslę nad poidłem z podgrzewaniem wody aby takiej zimnej nie piły

też tak myślę 

a jak polopirynę podajesz?

IMG_20220201_153105~2.jpg

karol091193    718
29 minut temu, Daro20 napisał:

Proponuję na przyszłość pomyśleć o profilaktyce. U mnie pomimo stada mięsnego szczepię profilaktycznie rispovalem. 2 dawki kosztują około 50zł/ sztukę i mam spokój. Szczepię odsadki na jesieni i są zabezpieczone na 6 miesięcy a duże sztuki nie chorują. Dla cieląt są donosowe szczepionki żeby można było podać mniejszym sztukom.

Kolega trzyma więcej sztuk to jak zaczynają kaszleć to daje czosnek sproszkowany i chwali sobie.

Też od grudnia stosuję ten czosnek do paszy. Mam rocznego byczka, który z małego przechorował zapalenie płuc i teraz jesienią również. Mocno pracował płucami. Z miesiąc czasu walczyłem z nim aby go jakoś z tego wyprowadzić i ciągle ten stan wracał. Sterydy go również nie ominęły. W każdym razie, powiedziałem dla niego koniec. Dostał ostatnią porcję leków. Dodatkowo zaszczepiłem od zapalenia płuc i do mieszalnika dodaję kilogram mielonego czosnku. Od tego czasu spokój i zaszczepiłem go tylko jedną dawką. Muszę też napisać, do do podściełanie dla byków muszę je wygonić na zewnątrz co 3-4dni a sami wiecie jaka jest teraz pogoda i żadna sztuka nie choruje. W następnym roku we wrześniu idzie szczepienie i do śruty ponownie zacznę dodawać czosnek. 

Daro20    464

U mnie 1 dawka wrzesień 2 dawka listopad. Obory mam cały czas pootwierane  a temperatura lekko powyżej 0 tak żeby tylko woda nie zamarzła

• Like 1

Zdzinio    312

U mnie cielaki od 6 miesiąca idą na dwór i mają tylko dach i trzy ściany i nigdy nie miałem z nimi problemu a te mniejsze co są w oborze to cały czas kaszlą a warunki w oborze super 

marijusz    555

Ja mam kilka sztuk na polu i tam wszystko w porządku A zawsze te w oborze kaszlą i niektóre padaja Przed chwila kupiłem temn czosnek 4 kg dodam do paszy i zobaczymy co będzie 

karol091193    718

Kurierem? Przeklnie Ciebie 🤣 jak pierwszy raz zamawiałem, to trafiła się kiepsko zapakowana paczka to jak kurier drzwi otworzył to już było czuć co to 🤣 teraz zamawiam do paczkomatu ale i paczki teraz lepiej zapakowane. 

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj