Zaloguj się, aby obserwować  
robadas78

Podciśnienie w chłodnicy

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
robadas78    0

Witam. W moim Zetorze 5011 (trzy cylindry) cały czas wywala nadmiar płynu rurką przelewową. Generalnie mam załozoną rurkę do zbierania i jeździ. Ten typ ma obieg z góry i jak wraca płyn z silnika do chłodnicy to cały czas tak bulgocze i robi pianę. korek mam zalożony bez gumki bo jak zaloże oryginalny to robi cisnienie na węzu z góry. Mam pytanie czy wystarczy wymienić uszczelkę pod glowicą czy to toś powazniejszego i czy można to jakoś zdiagnozować? Płyn bez oleju i olej też czysty. Dzieki i proszę o jakies rady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robs    1

Moim zdaniem ewidentnie uszczelki pod głowicami, sprężane powietrze w cylindrze (cylindrach) znalazło sobie ujście przez uszczelkę i tym razem przenika do kanałów płynu chłodniczego w bloku lub głowicy. Przed założeniem głowic warto sprawdzić ich powierzchnię i ewentualnie splanować, żeby problem się nie powtarzał. Może być jeszcze jakieś mikropękniecie w głowicy, ale to już bardzo rzadko się zdarza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez agrodara
      Witam,mam parę usterek w mojej 60 może podpowiecie co może być przyczyną:
      1.Po dłuższym nie użytkowniu podczas rusznia coś piszy tylnych kołach trwa to pare sekund i przestaje 
      2Ubywa mi płynu chłodniczego (wycieku nie widać ani od spodu ani pod głowicą żeby coś wydmuchało
      3.Nie da się wyłączyć sprężarki cały czas pracuje 
      4 Podnośnik opada gdy zgasze silnik
       
       
       
    • Przez paweł199413
      Witam kogo polecacie do remontu silnika c360. +/- 50 km od Kielc . 
    • Przez Jeffer
      Dzień dobry 
      Mam problem otóż wczoraj chciałem podnieść siewnik i okazało się że nie idzie. Na początku myślałem że to dzwigienka ale po odkręceniu bezpiecznika widze że dźwigienka rusza wodzikiem. Następnie przełączyłem lewą dźwigienkę na pozycję pompa zależna od biegów i podnośnik działa. Tak samo jest z wałkiem WOM. Co to może być. Miał ktoś już taki problem 
    • Przez Schuvi
      Witajcie,
      wymieniony został plecak, bo był popękany. Wymieniony olej, filtr, nowy cylinder, tłok pierścienie.
      Podnośnik podnosi dosyć szybko i trzyma całą noc. Jest super.
      Ale co mnie martwi....rusza w górę dopiero po przedstawieniu wajchy na około 3/4 zakresu. Wcześniej nie rusza. Przełącznik siłowy testowany, zero różnicy. Trochę też nisko podnosi ale to pewnie regulacja całego mechanizmu.
      Czy może to być rozdzielacz? Jakieś sugestie?
      Pozdrawiam
    • Przez MafiaPstrągowa
      Witam, wie ktoś może co to za dziwne grzbiety w rowkach w wałku? Przez nie, nie można podpiąć wałka przekaźnika mocy.

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj