Dawidcase885

Brak wspomagania

Polecane posty

Witam.  mam problem ze wspomaganiem w case 885xl  na wolnych obrotach nie idzie ukręcić kierownicą jak dodam gazu ok. 1800obr/min to działa ciężko. Jak podam ciśnienie na któro kolwiek z gniazd hydrauliki (nic niepodpięte) to wtedy wspomaganie działa normalnie. Proszę o  pomoc 

 

 

 

 

 

 

 

Edytowano przez Dawidcase885

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebe1033    397

Chyba stary case , znaczy jak dźwignię pociagniesz od sekcji ale bez niczego wpiętego w układ to wspomaganie dopiero działa ?

JAk Masz orbitrol to być może ma zawory priorytetu i tu coś siada 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaco512    1024

Tam jest jedna pompa w skrzyni, z zaworem priorytetowym, problem będzie w płycie MCV za lewym kołem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Za lewym kółek jest taka przystawka z przykręconą pompom od środka a na zewnątrz są wyjścia na hydraulikę i      wspomaganie pod spodem są dwa takie zaworki jeden jest odpowiedzialny za podnośnik a drugi jest na wprost wyjścia na wspomaganie 

Screenshot_2021-12-22-09-40-31-802_com.miui.gallery.jpg

Za lewym kółek jest taka przystawka z przykręconą pompom od środka a na zewnątrz są wyjścia na hydraulikę i      wspomaganie pod spodem są dwa takie zaworki jeden jest odpowiedzialny za podnośnik a drugi jest na wprost wyjścia na wspomaganie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaco512    1024

Spróbuj wykręcić ten zawór 30-33, przeczyść i sprawdź czy nie jest zapchany np opiłkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No właśnie mam problem z tym zaworem bo wszytko się ładnie wykręciło sprężynka wyszła ale został ten element 33 w środku i w żaden sposób nie mogę go wyciągnąć 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaco512    1024

Zaciął się w obudowie i pewnie masz ten problem ze wspomaganiem, spróbuj może szczypcami złapać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Znaczy jak próbowałem drutem go wyciągnąć to minimalnie poszedł ale trochę pójdzie i staje ale to wymaga trochę siły żeby go ruszyć, to pomyślałem że to może być problem. ale jak zacząłem go wyciągać i dochodzi do pewnego miejsca i staje, to pomyślałem że może on nie powinien dalej wychodzić ale na tym obrazku jest pokazany wyciągnięty  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
14 godzin temu, sebe1033 napisał:

Chyba stary case , znaczy jak dźwignię pociagniesz od sekcji ale bez niczego wpiętego w układ to wspomaganie dopiero działa ?

JAk Masz orbitrol to być może ma zawory priorytetu i tu coś siada 

Tak  nic nie jest podpięte pod wyjściem 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sebe1033    397

@jaco512 Już Ci powiedział , a dlatego wtedy kierownica działa bo zawór priorytetowy rozdziela olej tak że włąśnie ma iść priorytetem czy najpierw olej na orbitrol a dopiero jak nie potrzebny na hydraulikę , dlatego jak wajchą ruszysz to blokuje przepływ bo hydraulika dalej nie puszcza to idzie na orbitrol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

@jaco512 Już Ci powiedział , a dlatego wtedy kierownica działa bo zawór priorytetowy rozdziela olej tak że włąśnie ma iść priorytetem czy najpierw olej na orbitrol a dopiero jak nie potrzebny na hydraulikę , dlatego jak wajchą ruszysz to blokuje przepływ bo hydraulika dalej nie puszcza to idzie na orbitrol

To który jest ten zawór piorytetowy ? Ten co go nie mogę wyjąć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szymon1056    0

Dzień dobry,

Mam case 1056, a właściwie interationala, czerwony, most załączany ręcznie i stary typ podnośnika, oddzielny zbiornik hydrauliki. Fajny ciągnik, ale jednak jest jeden problem. Mianowicie słabo działające i zacinające się wspomaganie.

Wymieniłem orbitrol, bo stary ciekł, ale nie dało to rezultatu.

Wymieniłem uszczelniacze w siłowniku, nadal brak jakichkolwiek popraw.

Olej świeży (agro utto 10w30) filtry nowe.

Pompa daje 190 bar.

Gdzie szukać przyczyny? Za dobrą podpowiedź wysyłam dobrą flaszke.spacer.pngspacer.png

DSC_0766.JPG

Edytowano przez Szymon1056
Nie dodała się grafika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
materrol    1

Gdzie sprawdzałeś ciśnienie pompy? Spróbuj wpiąc się zegarem zaraz przed orbitrolem, może po drodze jakis filtr jest zapchany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szymon1056    0

Dzisiaj przemierzyłem wszystkie ciśnienia,

na siłowniku 70-100bar(takie naciągane) 

Na pompie i orbitrolu tyle samo(70-100)

Na drugim wyjściu z pompy jest maks 80

Na wyjściu hydrauliki z tyłu nabiło do 180

Na tym "górnym" wyjściu z pompy hydraulicznej po wciśnięciu hamulca w podłogę 150 bar.

Pompa szmelc?

 

20220325_133739.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 21.12.2021 o 20:55, Dawidcase885 napisał:

Witam.  mam problem ze wspomaganiem w case 885xl  na wolnych obrotach nie idzie ukręcić kierownicą jak dodam gazu ok. 1800obr/min to działa ciężko. Jak podam ciśnienie na któro kolwiek z gniazd hydrauliki (nic niepodpięte) to wtedy wspomaganie działa normalnie. Proszę o  pomoc 

 

 

 

 

 

 

 

Witam rozwiązał pan problem bo mam taki sam pompę zmkebikem orbitrol i nic 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez Filip_84
      Witam posiadam ciągnik case mx 100c 2000r. Na panelu od regulacji podnośnika pojawia się błąd 8 po czym odazu błąd 0, niżej zamieszczam zdjecia. Dodam jeszcze że kiedy ciągnik stoi to podnośnik działa bez problemu ale kiedy ruszę a podnośnik jest na dole to sam się podnosi. Jeśli ktoś coś o tym wie to proszę o pomoc. 


    • Przez szymonnis
      witam mam problem z case 4220. Ciągnik pod ciężarem podnosi ale już nie opuszcza a na pusto podniesie i opuści . Co może być przyczyno .
    • Przez agromichu
      Case 4220 podnośnik nie opada pod obciążeniem. Dodatkowo dźwignia od wysokości opadania podnośnika (ta do pługa) tylko podnośniła i opuszczała. Ostatnio tata jej używał i zaczął cały ciągnik drżeć i koniec końców coś się zrobiło tak, że teraz nawet podnośnik nie chce opaść pod obciążeniem. Nie wiem czy to ma znaczenie ale przy uchwycie cięgna centralnego od podnośnika wychodzi jakiś bolec i jest na wierzchu. Gdzie szukać przyczyny? Co to może być? Proszę o pomoc.
    • Przez casemaxxum135mx
      Witam posiadam case mx 135 w którym zniknęly mi obroty to znaczy na wyswietlaczu pokazuje  cały czas 0 . miał ktoś moze taki problem ?Wie ktos moze jaka moze byc tego przyczyna ? Proszę o pomoc 
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj