Co wam się najbardziej podoba w waszych Fergusonach
Przez
Tomek34, w Massey Ferguson
-
Podobna zawartość
-
Przez roofii
Witam, mam problem z amortyzowaną przednią osią, a mianowicie chodzi o to że jak ją wyłączę to nic się nie dzieje przód traktora nie opada, nie ma żadnych błędów, później jak nacisnę żeby ją włączyć to zdarzy się że tak nagle opadnie a później powoli podnosi ale to bardzo powoli, ale dalej przy wyłączaniu nie opada, próbowałem kalibracji znalezionej w necie która polega na kilkukrotnym szybkim naciśnięciu przycisku załączania osi, wtedy ciągnik podnosi się na max do góry następnie opada do najniższego położenia (co ciekawe bo przy wyłączeniu normalnym nie chce tego robić) , następnie podnosi się trochę ale już bardzo wolno i kalibracja się kończy, ale to nic nie zmienia dalej nie działa tak jak powinno, Problem występuje w ciągniku MF 7614 z 2015roku.
-
Przez case-and-case
Dzielcie się informacjami ,instrukcjami , opiniami , wiedzą , ciekawostkami na temat tych modeli
Pierwsze pytanie , jaki olej silnikowy i w jakiej ilości leje się do 6270 ?
-
Przez KacperAgriculture1224
Witam, mam problem z massey fergusonem 6455 (dyna 6) a chodzi o przedni napęd, pod czas rozłączania strzela, pod czas jazdy po polu przy prędkości 10km/ha okropnie drży, drżenie występuje tylko pod czas jazdy do przodu i przy prostych koła, po skręcie oraz przy jeździe do tyłu problem ustępuje.
Nie mam pomysłów co moze mu dolegać, opony są według katalogu kupione.
-
Przez karol
Zachęcam do pisania na temat tego kto jakim sprzętem Fergusona jeździ. Jakie są Wasze opinie na temat tej firmy. Ja obecnie jak wiecie posiadam model 6160 i złego słowa o nim nie mogę powiedzieć. Czas pokaże jak będzie w przyszłości się spisywał. W mojej okolicy jest już (o ile się nie myle) 10 ciącników tej marki, wciąż przybywa... Dziś robię pomiary odnośnie spalania. Wyniki niedługo
-