Co wam się najbardziej podoba w waszych Fergusonach
-
Podobna zawartość
-
Przez tomek44
Witam. Mam problem z ciągnikiem MF4235.. chodzi o hydraulike zewnętrzną. Podczas użycia hydrauliki na złączach z tyłu lub na turze w momencie kiedy poczuje obciążenie z okolic pompy zewnętrzej wydobywa się dźwięk tak jakby coś przeskakiwało. Pompa napędzana jest łańcuchem po spuszczeniu oleju i demontażu pompy nie widać aby któraś z zębatek była obrobion..nie ma żadnych opiłków jedynie co jest wątpliwe to to że łańcuch może być troche za luźny ciężko stwierdzic czy taki luz moze powodować przeskakiwanie. Dodam że potrzeba dosyć sporego obciązebia by usłyszeć ten dźwięk. Prosze o pomoc i porade co może być przyczyną takiego stanu rzeczy.
-
Przez tomsone13
Witam ma spory problem
Posiadam MF 4245 gdy jadę po drodze i hamuje hamulcem to dołącza się przód i hamuje na 4 koła.
Niestety już później nie może się rozłączyć. Rozłącza się po około 300m drogi. Gdy ten napęd jest załączony na drodze automatycznie schamowywuje to ciągnik i czuć to na silniku oraz delikatnie skrzynia wyje. Po zwolnieniu ciągiem i wciśnięci sprzęgła ciągnik nie toczy się delikatnie lecz szybciej staje w miejscu. Gdy napęd jest rozłączony tak się nie dzieje. Mam obawy że coś może w końcu strzelić w przodku lub skrzyni.
Pozdrawiam i proszę o porady
-
Przez lukaszSZ999
Witam
Mam zagadkę, o której nie piszą ani u nas na forach ani za granicą. Chodzi o dość głośny dźwięk dochodzący spod kabiny w czasie rozruchu tzn. nawet nie w czasie kręcenia ale gdy już motor załapie i wchodzi na obroty jałowe. Jest to takie jakby to określić dźwięk marudzenia/mruczenia i to dość głośnego. Drastycznie cichnie gdy już odpali jednak ten pomruk jest nadal słyszalny jeszcze pewną chwilę i gdy tylko trącę czegoś co uruchomi hydraulikę np joystick od ładowacza lub od wyjść hydraulicznych pomruk ginie.
Mam dwa ciągniki tj 6613 i 6615, oba robią to tak samo jednak tylko 6613 jest z ładowaczem. Są to modele z hydrauliką Close Center (pompa z LS).
Znajomy ma również bliźniaczy model i ten pomruk przy rozruchu też występuje.
Co dokładnie generuje taki odgłos i czy to z wiekiem przychodzi czy od nowości tak jest? Niestety ja ich nie miałem od nowości dlatego pytam.
Dzięki za zainteresowanie.
-
Przez Blashq
Witam mam problem w ciągniku Massey Ferguson 6270. Podczas jazdy po asfalcie na łukach drogi czy np przy zwalnianiu z większych prędkości trzęsie całym ciągnikiem. Gdzie szukać przyczyny w przednich oponach? Czy może coś innego.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Katalog do MF 3060
Czytaj dalej »
Soja Abaca