Claas dominator 96
Przez
dekada007, w Dominator i mniejsze
-
Podobna zawartość
-
Przez Piotr1711
Witam,
zapaliła mi się kontrolka przy zegarach, co ona może oznaczać? Najlepiej przydałby mi się pełen opis kontrolek w tym kombajnie. W instrukcji napraw nie mogę zleźć ich opisu.
-
Przez stasek2
silnik w moim clasie (perkins 6 cylindrowy-mercator 60) na pełnych obrotach cały czas dymi na czarno tak jakby szczelał tym dymem tak pyrkał na czarno, od połowy obrotów do pełnych. Na wolnych niema wcale dymu, nie bierze oleju , pali na dotyk. Kupiłem go 8 lat temu z niemiec i tak było od początku. 3 lata temu robiłem silnik nowe cylindry tłoki pierścienie, głowica podcierane zawory(szczelne nie wypalone), pompę i wtryski robiłem już u trzech fachofców i każdy mówi że jest ok.
pomóżcie co to za przyczyna
-
Przez gruby94
witam urywa mi szpilki na wariatorze który jest na wale głównym, który ciągnie młocarnie. co może być przyczyną ?
Claas protector
-
Przez Sarcogyps
Witam, jestem w trakcie remontu skrzyni biegów claas consul po 72r.
Mam problem bo zlałem ze skrzyni ok 10l oleju, lecz nie nadaje sięon już do użytku (opiłki metalowe).
Czy ktoś wie ile tam powinno być oleju i jaki?
-
Przez Piotr1711
Witam,
posiadam Claas DOminator 88s od dwóch sezonów, przy czym pierwszy sezon objeździłem bez problemu natomiast teraz mam pewien problem. Podczas kombajnowania, nagle zapala się kontrolka jak na zdjęciu po czym kombajn samoczynnie gaśnie na środku pola. Gdzie szukać przyczyny?
-