Przez
pokus
Witam, posiadam starą talerzówkę 2,5m w której są jeszcze zamontowane drewniane panewki. Nie dość że takie panewki wytrzymują nie cały sezon to jeszcze często trzeba wymieniać obudowy oraz samą tuleje dystansową. Talerzówka składa się z 4 wałków które układają się w X więc koszt naprawy robi się bardzo duży. 8 drewnianych panewek x30zł to już 240zł a do tego jeszcze teraz czeka mnie wymiana 8 tulei po 60zł = 480zł nie licząc jeszcze obudów. I tu zaczyna się moje pytanie. przerabiał ktoś już taką talerzówkę na łożyska?? Pytałem się w sklepie czy da się dopasować od innej talerzówki, ale właściciel tylko pojęczał że on nie wie... i na tym się rozmowa zakończyła. Na pewno od innej talerzówki da się dopasować części do mojej co najwyżej mocowanie obudowy łożyska nie będzie pasować do ramy. Sklepikarz dobrze na mnie zarabia dlatego nie chciał nic powiedzieć. Jak mam wydać przeszło 700zł na remont to chciał bym żeby to był części już na łożyskach a nie dalej na panewkach drewnianych. Czekam chłopaki na wasze pomysły, niezależnie czy są pasujące części do kupienia czy nie i tak jakoś ją przerobie. Nie będę więcej płacił za kawałek drewna 30zł