Polecane posty

kamil5421    25
Witam. Mam zamiar kupić bronę talerzowa 4.5-5m, na kołach polskiej firmy. Wiadomo składana hydraulicznie zabezpieczenia gumowe, wał rurowy ze względu na piaszczyste ziemię, tylko jaka firmę wybrać, rozważam póki co Agro masz bt , tolmet megatron i Agro lift, ktoś miał do czynienia z tymi maszynami czy może wybrać coś innego z góry dziękuję.

Rafik    16

Witam. Mam polską talerzówkę ze Staltechu 4m zawieszana. Wygląda solidnie i jest ciężka, ale jakbym miał drugi raz kupować to wolałbym cos innego. Koniecznie bierz z piastami bezobsługowymi. Obsługowe jak smarujesz działają długo, ale jak np. wygnie się na kamieniu oś to musisz kupić całą słupicę, a to nie tania rzecz. Oglądałem ostatnio na polu talerzówkę 4m z firmy Opall Agri. Wygląda na kopię Horscha i porządnie robiła robotę. Pokaz na ciężkiej gliniastej ziemi był robiony i dawała radę. Ciągnął ją Deutz 150 km i nie miał z nią problemów.

lysonzi1    3
Dnia 20.09.2021 o 07:59, Rafik napisał:

Witam. Mam polską talerzówkę ze Staltechu 4m zawieszana. Wygląda solidnie i jest ciężka, ale jakbym miał drugi raz kupować to wolałbym cos innego. Koniecznie bierz z piastami bezobsługowymi. Obsługowe jak smarujesz działają długo, ale jak np. wygnie się na kamieniu oś to musisz kupić całą słupicę, a to nie tania rzecz. Oglądałem ostatnio na polu talerzówkę 4m z firmy Opall Agri. Wygląda na kopię Horscha i porządnie robiła robotę. Pokaz na ciężkiej gliniastej ziemi był robiony i dawała radę. Ciągnął ją Deutz 150 km i nie miał z nią problemów.

Odświeżę temat. Czy kolega kupił ta talerzowke? Obserwuje właśnie opinie na temat talerzowki Opall agri ale jest tego bardzo mało i ciężko się czegoś dowiedzieć 

Wiadomość z agroFakt.pl

wirruss    0

Ja bym sobie AGRO-LIFTa odpuścił, u mnie co jakiś czas kołysze się na boki wycinając poprzeczne nierówności i później jazda po takim polu jest tragiczna. 

Rafik    16

Nie kupiłem jeszcze talerzówki bo miałem inne zakupy. Kolega kupił Opall Agrii bo miał na testach, 4m składana wał daszkowy. Ma ciężkie ziemie i na razie chwali ją sobie. Mówi że to praktycznie skopiowany Horsch Joker

lysonzi1    3
2 godziny temu, Rafik napisał:

Nie kupiłem jeszcze talerzówki bo miałem inne zakupy. Kolega kupił Opall Agrii bo miał na testach, 4m składana wał daszkowy. Ma ciężkie ziemie i na razie chwali ją sobie. Mówi że to praktycznie skopiowany Horsch Joker

Ok dzięki, moja jutro przyjeżdża też na daszkowym, zobaczymy co to za sprzęt 

Rafik    16

Napisz jakie wrażenia, i jak to nie tajemnica - ile kosztowała

lysonzi1    3

Na razie pracowałem po orce, dosyć mi się podoba. Zobaczymy jak będzie po żniwach. Maszyna poleasingowa, pracowała jeden sezon, cena 62 net, nowa taka 100+

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez HANK
      do usunięcia
    • Przez pokus
      Witam, posiadam starą talerzówkę 2,5m w której są jeszcze zamontowane drewniane panewki. Nie dość że takie panewki wytrzymują nie cały sezon to jeszcze często trzeba wymieniać obudowy oraz samą tuleje dystansową. Talerzówka składa się z 4 wałków które układają się w X więc koszt naprawy robi się bardzo duży. 8 drewnianych panewek x30zł  to już  240zł a do tego jeszcze teraz czeka mnie wymiana 8 tulei po 60zł = 480zł nie licząc jeszcze obudów. I tu zaczyna się moje pytanie. przerabiał ktoś już taką talerzówkę na łożyska?? Pytałem się w sklepie czy da się dopasować od innej talerzówki, ale właściciel tylko pojęczał że on nie wie... i na tym się rozmowa zakończyła. Na pewno od innej talerzówki da się dopasować części do mojej co najwyżej mocowanie obudowy łożyska nie będzie pasować do ramy. Sklepikarz dobrze na mnie zarabia dlatego nie chciał nic powiedzieć. Jak mam wydać przeszło 700zł na remont to chciał bym żeby to był części już na łożyskach a nie dalej na panewkach drewnianych. Czekam chłopaki na wasze pomysły, niezależnie czy są pasujące części do kupienia czy nie i tak jakoś ją przerobie. Nie będę więcej płacił za kawałek drewna 30zł

• Przez mafiateamlubuskie15
      Mam zamiar zakupić agregat talerzowy dexwal tur. Może ktoś miał styczność lub posiada taką maszynę ?

• Przez Terlik1994
      Witam.
      Panowie szukam brony talerzowej o szerokości ok 2,5-2,7m głównie do likwidacji ściernisk i łąk, ugorów na zabezpieczeniu gumowym, na wale rurowym. Ciągnik o mocy 100km. Jakie brony polecacie?
    • Przez Bartek2997
      Witam
      Przymierzam się do kupna brony tależowej typu X 2,7m. Mam do wyboru markę Strumyk Alfa za 5500zł i Selmar Polska za 5150 zł. Do obrobienia jest koło 10ha rocznie.Co byście polecali?
      Brona będzie pracować przy ciągniku MF 3060
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj