arkady12

Lamborghini 956 dt kilka pytań silnik hydraulik

Polecane posty

arkady12    18

Lamborgini dt 956 silnik chłodzony cieczą faluje na niskich obrotach przedział 800 - 1200

1 co zrobić żeby to wyeliminować. Dodatkowo przy podnoszeniu czegoś na tuzie lub używaniu hydrauliki przygasa tak samo gdy się ruszaniu trzeba dodawać gazu. 

2 za co odpowiada ta zielona dźwignia od podnosnika bo nie reaguje chyba że ktoś ma jakąś instrukcje gdzie jest opisane działanie podnosnika 

3 czy można jakoś dołożyć 3 sekcje do hydrauliki żeby był zatrzask jak tak to gdzie podpiac są 2 wolne miejsca w panelu na dzwignie 

20210917_165336.jpg

20210917_165332.jpg

kizak    1810

U mnie w silwerze te dodatkowe miejsca są zapełnione dżwigniami ,czyli tyle dżwigni powinien mieć rozdzielacz . Dodatkowe wyjścia można zrobić z rozdzielacza w turze ,po prostu zamknąć przepływ na siłownik ,a przekierować na wyjście które można zrobić tuż obok . ,tak samo można z tym rozdzielaczem  który masz ,dajesz zawór trójdrożny przed wyjściem hydraulicznym z tyłu ciąnika i przekierowujesz strumień oleju ,na daną chwilę ,czy pracę. Albo najdroższa opcja ,orginalny  rozdzielacz3,4 sekcyjny podpiąc do traktora  . Lub tańsza opcja ,jakiś tam rozdzielacz ,aby wydatek litrow był nie mniejszy podpiąć pod węże z traktora i jakoś tam adoptować w orginalne miejsce ,lub jakoś tam .   A ta zielona to nie jest od wysokości podnoszenia ,lub opuszczania  ,zależy w którym miejscu ustawisz ,np .  lekko w tyle ,to już wyżej nie podniesie ,nie ważne jak daleko przesuniesz wajchą podnośnika, i na odwrót ,jak do przodu .

Edytowano przez kizak

arkady12    18

Tura niestety nie mam potrzebna mi sekcja z zatrzaskiem kombinacja była taka ze może ten oryginalny rozdzielacz ma jakieś wyjście na rozbudowę instalacji niestety nie mogę namierzyć sam , z ta roczna to chyba tak jak tłumaczysz ale ja nie widzę wgl działania  choć jeszcze sprawdzę przy opciazeniu. Nie wiesz może o co chodzi z tym przygasaniem bo to jest najbardziej denerwujące 

Wiadomość z agroFakt.pl

Depex    9
Ta zielona rączka jest od regulacji siłowej podnośnika. Używa się jej z maszynami takimi jak np. pług, gruber. Ciagnik sam wypłyca i zagłębia narzędzie w przypadku wzrostu oporu ciągu. Przydatne na mozaikach.

kizak    1810

Jestem za krótkim posiadaczem starszego modelu,by mówić o falowaniu . Podanie oleju na siłownik,przy dużym wydatku oleju powoduje obciążenie silnika ,bo olej idzie na mus na siłownik ,a nie bez roboty na zawór i powrót ,tak samo przy starcie ,bo to kilka ton plus maszyna         Rozdzielacze jak to rozdzielacze przewaznie ,powtarzam przeważnie mają podłączenia segmentowe ,tak że z 2 sekcyjnegi można zrobić i 6 i więcej ,po prostu segment do segmentu pasuje , tylko należy znać symbol rozdzielaczaa najlepiej w łapach i pomierzyć , i dobierać . Nie będzie raczej pasować z przypadkowego rozdzielacza ,o tym samym wydatku .

Depex    9

Dodam jeszcze, że w czasie pracy podnośnikiem sterujesz żółtą rączką, a zieloną ustawiasz tak żeby ciagnik w razie wzrostu oporu sam wyplycił narzedzie i silnik niezszedł z obrotów. Im bliżej zera ustawiona zielona rączka tym szybciej będzię narzedzie wypłycał. To jest bardzo proste i dobre rozwiazanie. Jak już wyczujesz jak ma to być ustawione to np. w orce nie musisz sam wyplycać gdy wjedzież w ciężką glinę, a ciągnik prawie staje tylko automatycznie bedzię dostosowywał głębokość narzędzia i utrzymywał prędkość.

arkady12    18

Depex dzięki za dodatkowe informacje odnośnie tej raczki  spróbuję się tym pobawić teraz jak będę robić i zobaczę co z tego wyjdzie w sumie z twojego opisu wynika że będzie pływajaca ustawiona na podnośniku a tak jak mam teraz czyli max 12 to jest ustawiona pozycyjna . 

Odnośnie tej hydraulik patrzyłem że to jest segmentowy rozdzielacz i sekcje pojedyncze są do kupienia. bardziej  chodziło mi o znalezienie wyjścia ciśnieniowego czyli dołożył bym drugi rozdzielacz równolegle do tego a powrót na wolny spływ i w tedy machnął bym jakiś rozdzielacz z zatrzaskiem sobie 

kizak    1810

Wepnij ,w wąż dochodzący  [ciśnieniowy] między pompą a rozdzielaczem w dowolnym miejscu ,. Ciśnieniowy to ten cieńszy ,powrotny,ten grubszy

arkady12    18

Tak będę kabinowac z ta hydraulika coś tam namierzę w końcu ale z tym przygsaniem i falowaniem na obrotach  jest problem może ktoś coś podpowie poczekam jeszcze.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez DawidWasik
      Cześć wam mam pytanko, od jakiegoś czasu zauważyłem że po ciężkiej pracy gdy otwieram zbiornik paliwa czuć że jest w nim ciśnienie i uczucie że odkręcony korek ma chęć odskoczyć, czy ktoś miał podobnie lub wie co może być przyczyną? 
    • Przez perkins3382
      Witam cieknie mi z tego miejsca  jak dokładnie się to nazywa ?

https://zapodaj.net/plik-iyeTUiSuy4
    • Przez ACE
      Witam .
      Czy może ktoś z Was wymieniał uszczelnienia na walku od włączania przedniego napędu. 2 oringi 20mmx3mm ?
      Mam takie pytanie odnośnie tego czy muszę odkręcać boczna pokrywę żeby ustawić podczas składania te elementy ze sprężyną . ( nr 8,9,10) z katalogu.

• Przez velFoka
      Witam. Dziś przy wożeniu bel włącznik amortyzacji przedniej osi zaczął mrugać i nie reagował. Po zgaszeniu ciągnika wróciło do normy. Czy ktoś wie o co chodzi z tym mruganiem. To były 2 dłuższe i 4 szybsze mrugnięcia.
    • Przez Grzenio
      Wie ktoś może co oznacza błąd nr 85 w DF agrotronie z 2008 r.
      Może ktoś już spotkał się z tym błędem?
      Z góry dzieki za pomoc.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj