MF 698 pompa wspomagania
Przez
Agrorozkminiacz, w Massey Ferguson Seria 2XX-3XX-5XX-6XX
-
Podobna zawartość
-
Przez Artur9494
Witam. Mam problem z hamulcami w mf 690. Były słabe i hamowało tylko prawe koło . Jedna pompka była już zjechana więc wymieniona jest na nową i przez krótki czas obydwa koła hakowaly, ale znowu zaczęło tylko jedno. Do tego prawe koło potrafi się zblokować, że nie idzie ruszyć ciągnikiem i prawa zwolnica ma delikatny wyciek. Czy ten mały wyciek może coś mieć wspólnego z blokowaniem się tego koła? Jeszcze ostatnio jechałem to coś zaczęło dziwnie skrzypiec i jak stanąłem i parę razy wcisnąłem hamulec i ruszyłem to przestało
-
Przez Mateusz699
Witam serdecznie zwracam się do was o poradę!
Nabyłem pół roku temu MF 699 z uszkodzoną pompą hydrauliczna od podnośnika. Pompę wymieniłem na nową lecz potem pojawił się problem ponieważ przestał działać wzmacniacz oraz napęd Wymieniłem tarczki i przekładki wraz z sprężynami w przystawce napędu. Problem dalej nie znikł więc wymieniłem druga pompę która odpowiada za przedni napęd,wom oraz wzmacniacz. Lecz to nic nie pomogło więc wymieniłem olej w skrzyni na 10w30 (wcześniej zalalem agrol u po wymianie pompy od podnośnika) mechanik zalecal ze ten olej 10 w30 bo może przez olej przestało działać niestety dalej nie działa jak powinno. Sprawdzałem równiez elektrozawor który włącza i wyłącza napęd. Pod kompresor i działa jak powinien.
-
Przez Janko29
W moim Mf255 ubywa płynu ale nie przybywa oleju. Plynu ubywa tylko jak traktor chodzi. Jak stoi ma stan. Co może być przyczyna?
-
Przez pales1987
Witam. Potrzebuję informacji co może być przyczyną braku walka Wom i przedniego napędu w ciągniku MF 675. Podnośnik oczywiście działa i hydraulika zewnętrzna też. Ciśnienia hydrauliki nie mierzyłem aczkolwiek pompa ma już swoje lata i na pewno nie pompuje jak nowa. Załączanie napędu jest przez taki mini rozdzielacz zawór. Odkręciłem przewody hydrauliczne które do niego dochodzą i okazuje się że nie ma tam oleju. Jeden wychodzi z okolic czapy podnośnika a drugi do przystawki jest wkręcony.
-
Przez marian508
witam serdeczni czy do satelit przedniego napedu(przednich kół) w masseyu fergusonie 5445 z 2005r dolewa sie olej bi nie widze tam żadnego wlewu luz korka spustowego do wymiany tylko od góry tak jak by 2 smarowniki przykryte kapslem
-