-
Podobna zawartość
-
Przez Nismo
Witam. Posiadam żmijkę do zboża 130ke o długości 7,5 metra ale niestety nie mam stojaka do niej. W sezonie zimowym planuje wykonać taki sprzęt. Poda mi ktoś wymiary takiego stojaka żeby było wszystko ok?
-
Przez Krzysiek2703
Witam, poszukuje osoby, która przerobiłaby starą kopaczkę elewatorową z lemiesza na tzw. Kwadrat. Załączam zdjęcie z forum.
-
Przez AUSTERNPILZ
Witam wszystkich.
Posiadam wiele siłowników które powoli wykorzystuję do maszyn własnej konstrukcji.
Jednak pojawia się problem....mam komplet do zamierzonej maszyny, o odpowiedniej długości, średnicy tłoka itp itd, ale jest on jednostronnego działania.
I tu pojawia się pytanie jak przerobić je na siłowniki o działaniu dwustronnym, sprawa niby prosta- rozebrać, wywiercić otwór na zasilanie/ powrót w drugim kierunku wspawać mufkę i po temacie, ale czy nie trzeba zastosować jakiegoś innego uszczelniacza na pierścieniu tłoka? Czy jest różnica pomiędzy uszczelniaczami w siłownikach jednostronnego działania a dwustronnego działania.
Pozdrawiam
-
Przez Celownik07
hej,
Panowie doradźcie,
pod taka talerzówke 2x7 jaka szerokość wałka -1,6m i jest na równo czy lepiej 1,8m i wystaje na stronę po 10cm? Zawsze skrajnym talerzem jeżdzę przy miedzy wiec przy 1,8m musialbym sie odsunac?
jak walek zamocowac do tej talerzówki najlepiej, naprościej i najszybciej? Myślałem żeby przyspawac jakas profil- belkę z tyłu do ramy i do niej mocowania dołozyć?
Zdaje egzamin taki tandem?
-