damianoo1234

Deutz fahr DX110 ślizgające się sprzęgło

Polecane posty

Witam, mam problem z moim deutzem, mianowicie z powodu ślizgania nie sprzęgła wymieniłem tarcze od jazdy, po złożeniu jeździł z prasą i było wszystko okej następnego dnia gdy zapiąłem talerzowe przy włączonym wałku sprzęgło od jazdy zaczęło się ponownie ślizgać, problem znika gdy wyłączę wałek, spotkał się ktoś z takim przypadkiem? I może coś doradzi ? Z góry dziękuję 😁

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

masz źle docisk ustawiony


niezależny serwis grupy same deutz fahr ;naprawa elektroniki diagnostyka i kalibracje urządzeniami oryginalnymi naprawa silników, skrzyń biegów TTV ZF
TEL 509500422

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marecki2922    387

,,sprężyna,, dociskająca jest jedna dla obydwu tarcz i gdy wyłączasz won to sprężyna bardziej dociska pierwszy stopień  i dlatego nie ślizga się 

Więc albo masz źle wyregulowane sprzęgło albo coś zawalone w geometrii docisku 


Kupię rozsiewacz do wapna o ładowności 5 ton i więcej 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

równo do czego?


niezależny serwis grupy same deutz fahr ;naprawa elektroniki diagnostyka i kalibracje urządzeniami oryginalnymi naprawa silników, skrzyń biegów TTV ZF
TEL 509500422

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Orientuje się ktoś czy są zestawy naprawcze docisku tego ciągnika, czy pozostaje wymiana całego docisku ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
V12    304
Napisano (edytowany)

A co jest nie tak z dociskiem ?? , Jak kupowałem tarcze do Reno to zamienniki roznych producentów potrafiły mieć ponad 2mm róznicy na grubości okładzin , wybrałem ten co miał na grubsze okładziny i od 4 lat nic sie nie slizga 

Edytowano przez V12

Motocykliści to jedna rodzina :)
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez bartek392
      Witam, zaświecił mi się błąd t101, czy może mieć to powiązanie ze słabym akumulatorem lub woda w filtrach paliwa?
       
    • Przez StawiaR
      Witam, dopiero co kupiłem sprowadzonego Deutz'a Fahra DX 92 i potrzebuje do przeglądu tabliczki znamionowej z masą całkowitą. Problem jest w tym że nie mogę jej znaleźć, a te które znalazłem nie zawierają masy całkowitej. Stąd moje zapytanie gdzie ona się znajduje. Dzięki za pomoc 🙂
    • Przez badboy27
      Witam. Mam w domu ciągnik deutz k 90 z 2006 roku na próbie przed zakupem i zauważyłem że półbiegi M i H działają dobrze ale po zmianie z M na L nie ma różnicy w prędkości tylko szarpie , zwalnia tak jakby sie ślizgał. Dzwoniłem do sprzedawcy mówił że cewka od półbiegu ale sam niewiem. Może ktoś miał podobne objawy
       
    • Przez arturwojtowicz
      Witam, w same silver wciskając półbieg lub wałek napęd blokade nie działa nic a na wyświetlaczu zapalają sie wszystkie kontrolki, po przekręceniu zapłonu powinna palić się kontrolka od środkowego półbiegu a nic sie nie pali, 2 razy w tym roku stało sie tak na kilka sekund i działało, teraz kaput, może domyśla się ktoś co to może być lub miał taki przypadek ? Bezpieczniki i wszystkie kostki wstępnie przejrzane i wydaje sie być dobrze, poniżej foto jak to wygląda gdy np. wcisne guzik od wałka wom czy półbiegu. Dzięki 

    • Przez sivvy08
      Witam wszystkich 
      Deutz-fahr agroplus ecoline 315 trapi go problem błędu M13 jak zimny wszystko jest dobrze jak tylko złapie temperaturę to mruga kontrolka mem zapala się czerwony stop obroty max 1600 i swieci błąd M13 jak zgaszę i zapale błąd znika wszystko wraca do normy i losowo dwie godziny dziala albo co minute wywala błąd ponoć jest to wina cewki elektrochydraulicznej podmieniłem z innego i jest to samo podmieniłem czujnik obrotu wału jest to samo podmieniłem potencjometr recznego gazu zrobiłem kalibrację nic to nie zmieniło 
      Obroty silnika prędkość jazdy obroty wom wszystko jest dobrze nie kopci ładnie odpala czujnik siedzenia recznego sprzęgła wszystko działa dobrze temperaturę pokazuje 
      Jak spotkał się ktoś z takim błędem proszę o pomoc bo nic nie da się zrobić jak to wyskakuje
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj