Czujnik strat ziarna claas dominator 68
Przez
Bandziorek1, w Dominator i mniejsze
-
Podobna zawartość
-
Przez Ziel
Witam,
mam problem ze sciągnięciem połówki koła od młocarni, ślimak sciągnięty, klin też tylko koło ani drgnie. Było podgrzewane sciągaczem naciągane i bite młotem, ani drgnie..
jest tam jeszcze jakieś zabezpieczenie?
-
Przez Ziel
Witam, jaki wymiar powinien mieć fartuch klepiska? Mój jest dziurawy ale wydaje sie za długi tj. 360mm. Przeglądałem internet i nie moge znaleźć fartucha o wymiarach 1240mm x 360mm lub większego.
Mam jeszcze pytanko. Jakie rozmiary opon przód i tył były montowane w mercatorach?
Czy może mi ktoś zmierzyć jak wysoko zawieszony jest tył kombajnu? Najlepiej od posadzki do rury w poprzek kombajnu do której przykręcona jest tylna oś. Miałem prostowaną oś po cofnięciu w studzienkę i wydaje mi sie że tył jest za nisko. Niżej załączam zdjęcie z ww. rurą
-
Przez zbycho77
Czeka mnie wymiana wałka sprzęgłowego , wyrobiony frez . Proszę o jakieś wskazówki jak ktoś to już robił .
-
Przez Mercator50
Witam,otóż nadszedł czas wymiany blach w bębnie odrzutu słomy (kamień) i przy demontażu starych zauważyłem dodatkowe śruby nie związane z mocowaniem ,zapewne pełnią role wyważenia i stąd moje pytanie jak wyważyć nowe blachy jest jakiś sposób ? Sprzęt to mercator 50
-
Przez david093
Witam, w claasie dominator że na silniku Mercedes om366a falują obroty, ale tylko na pół gazie, jakieś 1400 obrotów silnika, czy trzeba wyjmować pompę, czy może trzeba coś ustawić?
-