szczurek05w

Ciągnik ciężko kręci na heblu

Polecane posty

szczurek05w    3

Mam taki problem. Na podłączonym heblu ciągnik ciężko kręci nie raz nie ma siły przekręcić jak jest podłączony normalnie bez hebla jest dużo lepiej co może być przyczyną ? (hebel 150A max 2000A) a przy częstym zapalaniu ciągnika przewody  przy heblu robą się ciepłe.

196594261_393908511912282_6010059214015212924_n.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

sylwek23111    70

Walczyłem z zapalaniem z dwoma ciągnikami. Na zimnym i na gorącym silniku był problem z zapalaniem pomimo nowych akumulatorów. Jak zapalałem z drugiego akumulatora to ciągnik normalnie zapalał, a ze swojego nie. Podejżewałem nawew zły kąt wtrysku. W c 330 był nowy akumulator i rozrusznik po remoncie, po paru miesiącach męki przepalił się przewód przy stacyjce. Po wymianie przewodu ciągnk zaczął normalnie palić. W c360 miałem też nowy akumulator, wymieniłem przewody na grubsze(pleciony był już fioletowy od temperatury i wypalił dziurę w nowym akumulatorze) i dalej nic, winny był rozrusznik w który mi. były już przegnite przewody.... 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomo12    248

Również mam zamontowany hebel tego typu w ciągniku i po prostu stawia opór (nie ma dobrego połączenia). Jeżeli bez hebla pali normalnie, to przyczyna znana. Trochę nie rozumiem o co Ci chodzi dokładnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaco512    184

Hebel do wymiany na jakiś porządny albo po prostu ominąć go.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Vroobel    9

Też miałem problem z odpalaniem, silnik po remoncie a nie odpala, nowe akumukatory, nowy hebel , po podłączeniu miernika prąd dochodzący przez hebel do rozrusznika to jedynie 500a, po ominięciu hebla na rozruszniku miałem ok 1400a prądu rozruchu i problem z odpaleniem zniknął, wpisałem w necie nr tego hebla okazuje się że to tani chińczyk z Ali tylko ma wygrawerowane logo polskiej firmy i jest sprzedawany jako polski produkt.. 

Jak hebel to chyba tylko jakiś oryginał typu hella

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    5801

te heble to badziew i wąskie gardło dla prądu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    5801

w MF taki pada mi średnio co pół roku , w claasie jest hella i póki co bez problemu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6465    5083

Może i ja bym w traktorze hebel zamontował🤔

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pka93    2

Hebel sprawa dobra ale nie jestem pewny czy w najnowszych ciągnikach sprawdzi się całkowite odłączanie prądu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    5801

robi się obejście do podtrzymania na bezpieczniku 3 albo 5 a i w razie w i tak go przepali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomo12    248

Niektóre układy elektroniczne potrzebują stałego utrzymania napięcia niestety. Chociażby w niektórych autach osobowych przy wymianie akumulatora należy zakładać podtrzymanie - znam z autopsji. Identycznie może być w przypadku maszyn rolniczych. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pka93    2

Nie jestem na bieżąco ale jestem pewny że w najnowszych konstrukcjach takie potrzymanie jest konieczne. Aktualnie systemy elektroniczne są naprawdę rozbudowane. Więc jeśli producent nie przewidział hebla to trzeba się upewnić że taki można zamontować. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Tsubasa
      Witam. W moim landini vision 90 z 2004 R w miejscu gdzie pokazuje prędkości WOM i prędkość ciągnika pojawił się symbol C1. rozumiem że to jakiś błąd. Efektem tego jest to, że rewers nie działa, Nie reaguje na przód - tył. 
      Czy wiecie za co odpowiada ten błąd?  Jak go można skasować. 
      Bardzo proszę o pomoc. Teraz raz ciagnik jest uziemiony a jest bardzo potrzebny. 
    • Przez PatrykStefanowski
      Witam mam problem z landoni. Stanol i nie chce ruszyć błędów na desce w przekładni TC nie ma Lecz co jakiś czas są dwa błędy w CAB 
      BLEDY 
      spn 5307 fmi 0
      spn 5319 fmi 0
      Ciągnik widzi jazdę przód i tył na desce zmienia zakresy skrzyni No ale nie chce jechać ani do przodu ani do tylu. Pomocy... 
      mam sprzęt diagnostyczny 
    • Przez tomekviki2
      Witam,mam pytanie czy ktoś z was posiada taki traktor ,prosiłbym o opinię.
    • Przez WINORED
      Witam, mam zablokowany/spięty tylny most, oba koła ciągną cały czas. Jak to odpuścić ? Może ktoś jakimś kawałkiem dokumentacji poratuje. Obstawiam że tam jest kosz spęgłowy sterowany hydraulicznie.  Jak by nie załączył połowa biedy, ale czemu nie odpuszcza?
    • Przez Balzak
      Nic nie wiem na temat tych ciągników moze coś mi powiecie, gdyz znajomu chce kupic
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj