Massey Ferguson 7480-Problem z odpalaniem na ciepłym i zimnym silniku
Przez
Marian1224, w Massey Ferguson Seria 42XX-43XX-62XX-82XX oraz x4xx
-
Podobna zawartość
-
Przez pooganiacz
Witam , nie mogę znaleźć filtra hydraulicznego ssawnego , który niby jest przy kole, po rozgrzaniu oleju wyje strasznie pompa i podobno jest odpowiedzialny za to ten filtr, dziękuję z góry za pomoc
-
Przez Zygibigos69
Witam
Temat na forum przewijał się zapewne wiele razy ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem
A więc
Pacjent MF 4260
W czerwcu roku 2021 kapitalny remont silnika wykonany przez firmę w okolicach Warszawy i od tego momentu problem z ciągłym dymieniem na szaro-niebiesko na zimnym mocniej na rozgrzanym trochę mniej niezależnie od obrotów oraz lekkim brakiem "według mnie" mocy
Po kilku wizytach gwarancyjnych i próbach naprawy efekt może i jest ale nie do końca taki jakiego oczekiwałem
A więc na gwarancji zostały wymienione lub sprawdzone
Pompka paliwowa
Pompa po 4 lub 5 wizytach u różnych pompiarzy oczywiście była regeneracja
Na wtryskach przed remontem były założone oryginalne końcówki Perkins po remoncie założone końcówki włoskie "seven" a po wizycie serwisu komplet 6 wtrysków 4 nowe 2 regenerowane Delphi
Komplet nowych filtrów
Czyszczenie zbiornika i smoka
Próby przestawiania kąta wtrysku nie przynoszą żadnej poprawy
Brak jakiegokolwiek ubytku oleju
Wtryski ustawione początkowo na końcówkach "sevena" na 190 bar teraz Delphi na 170 bar
Brak problemów z odpalaniem czy ciepły czy zimny
Za odpowiedzi i podpowiedzi wielkie dzięki 😃
-
Przez kampio
Witam.
Wyskoczyły błędy w Massey Ferguson 8690 z 2011 r. E520240, E520245, czy ktoś może wyjaśnić te kody?
Dodatkowo jak ktoś posiada ksiązkę to chętnie kupię , proszę pisać aga.kamil@vp.pl
Dzięki
-
Przez olkosio
Witam,
Pacjent Massey Ferguson 6475 2005r. Nie działa Wom. Po włączeniu kontrolka szybko mruga i nie reaguje na przycisk On/Off lub czasami mruga w normalnym tempie i po wciśnięciu przycisku On/Off zaczyna szykbo (szybciej niż normalnie) mrugać. Wałek mechanicznie sprawny, po zasterowaniu elektrozaworem działa normalnie. Wiec wina typowo elektroniczna. Poradźcie gdzie szukać winowajcy.
-