-
Podobna zawartość
-
Przez Qwerty12
Witam, mam problem z JCB fastrac model 155-65 z 96 roku. Po przełączeniu rewersu i puszczeniu sprzęgła ciągnik nie zawsze jedzie, czasami lekko się toczy, wtedy wciskam sprzęgło, puszczam i jedzie normalnie. Czasem trzeba kilka razy to sprzęgło powciskać żeby zaczął jechać. Co jest przyczyną tego?
-
Przez tommy66692
Instrukcje obsługi, tabele wysiewu i katalogi czesci do maszyn rolniczych podajemy w tym temacie. Przed pytaniem postawionym w tym temacie polecam poprzeglądać te tematy;
http://www.agrofoto.pl/forum/Instrukcje-ob...czes-t2826.html
http://www.agrofoto.pl/forum/Instrukcje-ob...czes-t9098.html
-
Przez aqq67
Witam proszę o poradę. Kupiłem ciągnik c4011 z dokumentami.
Posiadam tablice rejestracyjną z dowodem i mam też ciągłość umów.
Dowód rejestracyjny (ostatni przegląd 1996r) jest na pierwszego właściciela a kolejnych dwóch właścicieli nie rejestrowało tego ciągnika i stąd pytanie czy teraz mogę zarejestrować go na siebie nie robiąc problemów dwum poprzednim włąścicielom? Czy ci panowie nie dostaną jakiejś kary za brak opłacania oc?
-
Przez kellyq
Hej mam mały problemik, chodzi o andorię 4ct107, silnik ze stara zamontowany w ciągniku. Jest to czterocylindrowa wersja silnika montowanego w bizonach. Chodzi o to że jak jest zimno to po odpaleniu nie może się wkręcić na obroty, dodawanie gazu nic nie daje, brak reakcji, chodzi jakby na dawce rozruchowej. Muszę go zgasić linką i zapalić na nowo wtedy jest ok. Jak jest już ciepło na zewnątrz albo jak silnik jest zagrzany to pali od strzała i nie ma takich cyrków. W pompie jest elektrozawór od dawki rozruchowej oraz zawór dawkujący w zależności od ciśnienia doładowania jeśli to coś pomoże.
-
Przez arty
Jakie jest wasze zdanie na temat tych ekologicznych dodatkow do ciagnikow Adblue i DPF? Praktycznie do wszystkich nowych ciagnikow juz to wkladaja, jak i do samochodow... Oczywuscie wto nowym nie ma problemu bo dziala, ale wczesniej czy pozniej sie zepsuje i trzeba bedzie sloni zaplacic za wymiane elementow. Jest jeszcze opcja wyciecia, ale trzeba sobie zdawac sprawe ze kiedys sie za to wezma i bedzie problem na przegladzie jak nie bedzie tych rzeczy ktore byly fabrycznie zamontowane. Czy kupujac teraz ciagnik warto poszukac kilka lat starszy gdzi nie bylo jeszcze tych wynalazkow czy sie nie przejmować i brac jak jest z DPF itp...
-