Hjiku56

Co może z nimi być i co zmienić?

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Hjiku56    0

Zmieniliśmy własną pasze na lactoma complete bo poprostu to zbieranie tak wielu składników paszy jest nieopłacalne i ogl dajemy ok. 3 kg na sztuke podstawowo teraz, a do drugiej grupy żywieniowej ok.7,5 i 3 krowy są jakieś takie słabe nie jedzą i wgl i byl wet dał jakieś leki ale to prawie nic nie dało i czego to może byc wina i czy jeśli byśmy zlikwidowali grupy żywieniowe a wprowadzilibysmy stacje to czy to wyjdzie na dobre

Hjiku56    0
9 godzin temu, Leszy napisał:

Może się mocznikiem zatruły? Bo tam jest on dodawany. 

Szczerze to wątpię ponieważ z całą resztą niema problemu i na dodatek doszło im mleka a parametry są można powiedzieć idealne czyli takie jak przed zmianą paszy. A te 3 sztuki są po wycieleniu i 2 z nich to pierwiastki, a ta 1 jest 10raz wycielona

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez ceston
      Witam miał ktoś styczność z tym sprzętem? Bo zastanawiam się nad kupnem a wolałbym poznać opinie użytkowników.
    • Przez ursus993
      Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie na forum więc zakładam nowy temat. Chcę zacząć współpracę z jakimś doradcą żywieniowym aby wspólnymi siłami zwiększyć wydajność stada. Pytanie nasuwa się takie jakiego doradcę wybrać aby pomógł i nie wciskał na siłę jakiegoś produktu po którym wydajność ma wzrosnąć do kosmicznego poziomu a jedyne co wzrośnie to koszta produkcji?  Myślałem o żywieniowcach z federacji podobno są niezależni macie jakieś opinie o nich czy znają się na rzeczy może ktoś z was z nimi współpracuje i poleci jakiegoś z województwa podlaskiego. Jak to wygląda na początku wystarczy zadzwonić do niego i powiedzieć że chcę nawiązać z nim współpracę? Jestem w tym zielony i możecie powiedzieć jak to u was wyglądało.
    • Przez klos
      witam.
      mam jalowke 18 mies. i nie wiem czy ja zacielac. Problem tkwi w tym, ze stoi ona w kojcu z jałoszkami 11-miesięcznymi, które powoli zaczynaja ja przerastac!! Jalowka juz od kilku miesiecy nie rosnie, jest w miare tlusta. Nie wiem czy ja zacielac teraz, czy czekac az sie zupelnie roztyje, a moze tez ja sprzedac?
    • Przez Morela15
      Witam była u mnie pani przedstawiciel z pewnej firmy i proponowała mi takie zastrzyki na zapalenia wymienia. Są one bezkarencyje, ale trzeba dać 7 zastrzyków i jeden kosztuje 17 zł, a sprzedawane są w opakowaniach 14 i 28 sztuk. Czy ktoś używał takich zastrzyków? Jak opinia? Czy warto je kupić? 
    • Przez rbit
      Tak jak w temacie czy to prawda, że przepisy jakoś się pozmieniały i cielaki można sprzedawać dopiero nie wcześniej niż po 12 dniach  od urodzenia?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj