Emulator zamiast czujnika pedału sprzęgła
Przez
Politek98, w Massey Ferguson Seria 42XX-43XX-62XX-82XX oraz x4xx
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość eliasztp
Cześć.
Mam MF 6270. Ostatnio podczas pracy w polu wystąpiła u mnie mała usterka. Kiedy chciałem ruszyć zaświeciła się kontrolka z wykrzyknikiem (po sprawdzeniu okazało się, że jest to kontrolka od autotronic). Jednocześnie brzęczek w kabinie dawał ciągły sygnał, kontrolka świeciła cały czas, a traktor nie chciał ruszyć. Kiedy wcisnąłem sprzęgło, lub też wyłączyłem silnik problem ustąpił i tak pojawiał się co jakiś czas. Mieliście może kiedyś coś podobnego? Albo jakieś typy co to może być? Pozdr
-
Przez Kijoszek
Witam koledzy
Mam problem z massey ferguson 6290 - brak mocy. Posiadam ciągnik kilka lat i brakuje mu mocy,przy pracy z plugiem itp. nie dymi , pompa paliwa po naprawie (membrana dobra), tubro nowe pierścienie na tłokach wymienione a brakuje mu mocy na 140km według mnie ma jakieś 110km ponieważ jest słabszy od drugiego mojego ciągnika mf 6180.Czy wiecie co może być przyczyną??
-
Przez ArekMassey
Witam. Ostatnio kupiłem ciągnik Massey Ferguson 6190. Po zmianie pierścieni i tuleji na wale kosza przedniego napędu i spuszczeniu oleju w skrzyni biegów zaczęły mrugać kontrolki pół biegów na przemian A-C B-D. Trzeba odłączyć klemy żeby zgasły. Po ponownym założeniu klem i wciśnięciu sprzęgła bez przekręcenia kluczyka zaczynają ponownie mrugać. Ciągnik ma słabe ładowanie 13 V, czy to może być związane z problemem? Nie działają kontrolki ciśnienia w skrzyni biegów i przedniego napędu. Uszkodzony jest czujnik od zapchania filtra hydrauliki. Miał ktoś podobny problem? Z góry dziękuję za pomoc.
-
Przez Wkurz0
Witam, mam problem z wymianą uszczelniacza wałka Ataku w przednim moście, ciagnik mf 6255. Problem jest taki że nie wiem czy trzeba rozkręcać cały dyferencjam i wyciągać cały wałek, czy da się to zrobić jakoś inaczej. Chodzi o część oznaczoną na obrazku nr.7. Z góry dziękuję za jaką kolwiek pomoc.
-
Przez Farmer4255
Witam. Mam problem z ciągnikiem Massey Ferguson 4255(12x12, rewers elektro-hydrauliczny). Podczas wjazdu na posesje zmieniłem bieg z H3 na H2(wjazd przez wysepka-ciągnik lekko podskoczył ) i ciągnik wszedł na "luz". Nie można jechać do przodu i do tyłu. Mieliście podobny problem?
-