Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W moim 6190 po wymianie uszczelniaczy na siłowniku od przesówki żółw/zając  pojawił się problem z grzaniem i zarazem pienieniem się oleju. Po 1h pracy w polu zapala się kontrolka od zapchanego filtra. Wiem że zapala się bo olej się pieni i nagrzewa. Po oględzinach zauważyłem że wąż odchodzący z filtra idący do orbitrola jest napięty i drży tak jak by było w nim za duże ciśnienie. Pytanie moje czy w orbitrolu lub za nim jest jakiś zawór który mógłby się przyciąć i powodować wzrost ciśnienia w wężu? Wszystkie funkcje działają jak należy. Dodam że przed naprawą wszystko było ok. 

Opublikowano

Pomiary na rozgrzanym... Kierownica w spoczynku 25bar, kierownica skręcona do oporu 160 bar.

Z pompą na razie nic się nie dzieje ale po krótkiej pracy w polu zapala się kontrolka zapchanego filtra. Pod korkiem wlewu z tyłu pojawia się biały nalot jakby maź. Olej wykluczam bo wymieniałem wraz z filtrami i nie ma mowy o zmieszaniu z innym olejem. Zalany fuschem agraifarm stou mc 10w40. 

Dzisiaj jak zapaliła się kontrolka to wyjąłem wtyczkę z czujnika przy  filtrze od wspomagania i kontrolka zgasła. Wykręciłem ten czujnik i go delikatnie przedmuchałem sprężonym powietrzem. Po czym zauważyłem że przewody przy wtyczce mają naderwana izolacje i widać druciki. Do pewności polutowałem i zaizolowałem. Odpaliłem traktor i chodził z 30 min. kontrolka się nie zapaliła i mam nadzieję że już się nie zapali. Wkurza mnie tylko ta maź na korku wlewu🥴

Opublikowano

A sprawdziles czy w skrzyni jest czysty? Jak ch*jowo spusciles to ci sie moglo cos zwazyc. Znajomy juz tak kiedys spuscil. Tylko przez przystawke a z tylu korka juz nie odkrecil a tam jeszcze z 25l wycieka (8120)

Opublikowano

Spuszczałem korkiem w tylnym moście oraz korkiem w skrzyni biegów. Na dodatek miałem jeszcze odkręcony ten dekiel pod sprzęgłem od przedniego napędu w którym jest wkład filtrowy od sprzęgła. Więc nie miało prawa się nic zważyć. Chyba, że wystarczyło to co było w układzie...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez xzibit0000
      Czesc. Mam problem z wałkiem wom. Podczas jazdy z rozrzutnikiem nagle wałek wom sie zatrzymał i zaczął zgrzytac. Po zdjęciu przekaźnika i wlaczeniu wom walek zaczął sie kręcić i zgrzytal i na ,,oko,, nie kręcił z ta prędkością co powinien kręcić patrząc na obroty silnika. Dzisiaj za każdym włączeniem walka zgrzytal i po wyłączeniu go tez zgrzytal dopiero po chwili przestawał.
      Za co sie zabrać? Kosz WOM czy cos innego? Dzięki za podpowiedzi

• Przez darkowe1
      Pany da radę wymienić w rozdzuelaczu od ponosnika suwak na linkę? Teraz jest na panel ehr jednak sa z nim straszne problemy . Ostatnio przestał działać był jakis elektronik stwierdził ze panel jest dobry . Przerobiliśmy podnosnik na krótko nowe kable gura dół i tez się zacina ... chciałem przerobić sterowanie na linkę tylko czy da radę...
    • Przez szymon628
      Mam problem ponieważ rozebrałem przedni most w mf 3050 i zauważyłem że jedna półos jest dluzsza od drugiej czy ktoś wie z której strony powinna być 
    • Przez Sadownik3650
      Witam . Posiadam MF 3650 sadownik, co może być przyczyna takich objawów:?
      Przy pracy ze siewnikiem ciągnik wszedł w tryb migającej kontrolki oleju. Stracił moc, po kilku minutach odcina zapłon. Po ponownym odpaleniu objawy są podobne nieregularna praca. 
      Filtry paliwa są wymienione pompka działa tłoczy paliwo, filtr oleju nowy jak i olej. 
      proszę o jakaś podpowiedz...

• Przez Mateusz1254
      Massey Ferguson 6160 skrzynia speedshift podczas pracy na polu na desce rozdzielczej zniknął napęd półbieg blokada i drążek od zmiany biegów ciężko chodzi i nie można załączyć zająca gdzie trzeba szukać przyczyny? Sterownik z prawej strony pod kabiną był sprawdzony i naprawiony Autotronic 3.przy akumulatorze u góry bezpieczniki mają prąd.Główne bezpieczniki w kabinie też sprawdzone 
  • Dodaj nową pozycję...
v