Który ciągnik wygrać john Deere 5100r czy Deutz-Fahr 5110g i jaka cena za nich?
Przez
Hjiku56, w Jaki ciągnik wybrać ?
-
Podobna zawartość
-
Przez karat7
Jaki ciągnik 80-105 KM byście polecili do ładowacza, obsługa chlewni i zwożenie słomy. Zastanawiam się nad proxima 100 HS, jd 5090M, case farmal 90 c, valtra A 105, nh T5s , mf 5709 M.
-
Przez Seba127
Witam, zastanawiam się nad najbliższą modernizacją i myślę nad nowym traktorem (bo stary w starym strasznie elektronika się sypie ).
Co byście polecili z nowych traktorów w przedziale 150 - 180 km.
Jakie skrzynie biegów polecacie ? z góry dzięki
-
Przez MATUS2
Jak w tytule. Przymierzam sie do kupna ciągnika używanego w przedziale mocy 100/110km.
Przedział cenowy max ok 100 tys. Co polecacie ? Renault ? MF? Fendt? może deutz-fahr ? A może coś jeszcze innego ? podzielcie sie swoimi opiniami i doświadczeniami 🙂
-
Przez torq1906
Witam, chciałbym zakupić traktorek ogrodowy bo spacery za wózkową kosiarką już mi nieco zbrzydły 😁
Powierzchnia do koszenia około 3000-4000m2 trawnika czasem jakieś międzyrzędzia w uprawach.
Kosz na trawę rzecz obowiązkowa, ale dobrze by było żeby można też kosić bez tego kosza (wspomniane międzyrzędzia).
Przeglądając oferty rzucił mi się model od Stihla RT 5097 Z. Jeżeli chodzi o szerokość koszenia ten model jest dla mnie optymalny, więcej nie chcę ze względu na to, że jest trochę "kręcenia" przy rabatkach i innych tego typu historiach. Skłaniam się też do modelu Z bo obawiam się czy zwykła wersja nie będzie za słaba jeżeli będzie trochę przerośnięta trawa a koszony teren jest pochyły. Co do samej marki przemawia do mnie fakt że miałem do czynienia z ich sprzętami i nie było problemów a dodatkowo mam dealera i serwis pod nosem i nie muszę się w razie draki bawić w transport wysyłki itp.
Budżet 16-17k (jak by było mniej to super) jak wymieniony przeze mnie model.
1. Co sądzicie o tym konkretnym modelu?
2. Jakie alternatywy dla tego sprzętu byście polecili?
3. Jestem laikiem w temacie więc jeżeli w czymś się bardzo mylę to proszę o wyprowadzenie z błędu 😁